آشنایی با زیر و بم قرارداد صلح…

صلح یکی از قراردادهای پرکاربرد در دنیای امروز است که کمتر کسی درمورد آن اطلاعات دقیق دارد. به لحاظ تاریخی در ابتدا صلح بهعنوان وسیلهای برای حل اختلافات و دعوای موجود، مورد استفاده قرار میگرفته است و به تدریج از آن برای انجام معاملات و مبادلات استفاده شده است. مواد ۷۵۲ و ۷۵۸ قانون مدنی به این دو جنبه از صلح اشاره دارند. در یادداشت زیر این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
مفهوم و ماهیت صلح
همانطور که میدانیم صلح به معنای تسلیم و سازش و آشتی است. در دنیای حقوق هم، صلح دارای دو معناست:
معنای اول: صلح، قراردادی است که دو طرف در به وجود آوردن و یا ازبین بردن یک رابطه حقوقی توافق میکنند. برای مثال شما مالک دو دانگ از یک ملک و دوست شما مالک چهاردانگ دیگر است. پس از مدتی شما و دوستتان قصد میکنید که سهمتان را بفروشید، در اینصورت میتوانید به جای قرارداد فروش با مشتری (قرارداد صلح) ببندید و نتیجه و اثر قرارداد فروش که همان انتقال مالکیت است را داشته باشید؛ یااینکه حسن میخواهد خانه خود را بدون مشخص کردن مدت به علی اجاره دهد اما از آنجاکه اجاره بدون تعیین زمان و مدت مشخص باعث باطل شدن اجاره میشود، حسن خانه خود را به علی صلح میکند و بدین ترتیب علی میتواند بدون تعیین مدت از منافع خانه حسن استفاده کند. درواقع میتوان گفت این صلح، همان معامله خریدوفروش یا اجاره است که ضوابط و قواعد این قراردادها را ندارد؛ بطورمثال طبق ماده ۷۵۹ قانون مدنی، حق شفعه که از احکام و قواعد خریدوفروش است در صلح وجود ندارد.
معنای دوم: صلح دعوای موجود به این معنا که دو نفر با یکدیگر بر سر موضوعی دعوا دارند و حسن میگوید که علی یک میلیون تومان به او بدهکار است اما علی میگوید که مبلغ پانصدهزار تومان بدهکار است سپس هردو بر مبلغ هفتصدهزار تومان با یکدیگر صلح میکنند که علی این مبلغ را به حسن پرداخت کند. اما گاهی صلح در مقام دعوای احتمالی در آینده است یعنی دوطرف قرارداد درحال حاضر با یکدیگر اختلاف و یا دعوایی ندارند اما احتمال آن بسیار زیاد است که در آینده اختلاف پیدا کنند و به همین علت، در ابتدای قرارداد خودشان با یکدیگر صلح میکنند.
شرایط و ویژگیهای صلح:
۱. ارکانی که وجود آنها برای تشکیل یک قرارداد صلح لازم است به چهار دسته تقسیم میشوند: ۱- مصالح: کسی که مال خود را بهعنوان صلح به دیگری میدهد( شما که مالک دو دانگ از خانه هستید و این دو دانگ را به دیگری میدهید.) ۲- متصالح: کسی که مال را از مصالح قبول میکند( کسی که دو دانگ خانه شما را قبول میکند.) ۳- موردصلح: مال و موضوعی که مورد قرارداد صلح قرار میگیرد( دو دانگ خانه) ۴- مالالصلح: پول یا مالی که یک طرف دربرابر پذیرش پیشنهاد صلح از طرف دیگر میگیرد. لازم است بدانیم که صلح میتواند دربرابر مال یا بهصورت رایگان باشد. همچنین میتوان مالی گرانقیمت را در برابر مالی با ارزش بسیارکم صلح کرد که چنین صلحی را (صلح محاباتی) میگویند؛ برای مثال اگر شخصی اتومبیل خود را دربرابر یک خودکار به دیگری صلح کند، این صلح را (صلح محاباتی) گویند.
۲. طبق ماده ۷۵۳ قانون مدنی، دو طرف صلح باید اهلیت برای معامله و تصرف داشته باشند. بنابراین صلحی که مجنون و صغیر غیرممیز(کودکی که توانایی تشخیص خوب و بد یا سود و زیان خود را ندارد) انجام میدهد باطل است، زیرا ممکن است دیوانه در برابر یک نانی که میگیرد یک جواهر به دیگری بدهد! اما صلح سفیه و صغیرممیز(کودکی که میتواند خوب و بد را ازهم تشخیص بدهد) با اجازه سرپرست او، معتبر خواهد بود. درخصوص اهلیت برای تصرف هم باید بگوییم تصرف ورشکسته در اموال خود پس از تاریخ توقف ممنوع است و به همین علت نمیتواند درمورد مال خود صلح کند زیرا معلوم است که باعث ورود ضرر به طلبکاران میشود. بعلاوه اگر شما مال خود را وثیقهای برای شخص دیگری قرار دادهاید و درواقع مال خود را به رهن دادهاید، اجازه ندارید آن مال را صلح کنید چراکه این مال، وثیقه شخص دیگر است و اگر صلح را درست بدانیم آن شخص ضرر میکند.
۳. موضوعی که قرار است درمورد آن صلح شود، بایستی مشروع باشد و صلح نسبت به مالی که مالیت و ارزش ندارد و یا نامشروع است، باطل است. بهطور مثال بر سر فروش مالی که وقف شده است نمیتوان صلح کرد، نمیتوان صلح کرد که شخصی از دیگری ارث نبرد و… .
۴. اموال دولتی را نمیتوان مصالحه کرد چراکه در قرارداد صلح، مورد صلح باید متعلق به شخصی باشد که میخواهد مال را صلح کند و اموال دولتی متعلق به شخص مصالح نیست که بتواند با آن صلح کند.
۵. درمورد ماده۷۶۲ قانون مدنی باید بگوییم که: اگر شخصیت طرف مقابل در مصالحه برای شما اهمیت دارد و اشتباه در آن صورت گیرد، صلح باطل خواهد بود. بطورمثال در قراردادهایی که نیاز به مهارت بالایی دارند مثل عمل جراحی، اگر شما در شخصیت طرف مقابل اشتباه کنید و با دیگری صلح کنید، صلح باطل است؛ در قسمت دوم ماده، عبارت «مورد صلح» ناظر به موردی است که اشتباه در خودِ موضوع صلح باشد یعنی همان اوصاف اساسی که در قرارداد برای شما اهمیت دارد.
۶. اگر شخصی در صلح، دیگری را فریب دهد و گول بزند، حق از بین بردن معامله برای طرف مقابل ایجاد میشود.
۷. موضوعی که قرار است مورد صلح قرار گیرد باید در هنگام صلح موجود باشد اما اگر بعد از بستن قرارداد صلح معلوم شود که آن موضوع وجود نداشته، صلح باطل است. بهطورمثال شخصی به شما پیشنهاد میکند که اتومبیل خود را به شما صلح کند و شما میپذیرید و صلح میکنید. هنگامیکه شما پول را به مصالح دادید متوجه میشوید که اتومبیل پیش از آنکه شما معامله کنید، سرقت شده و وجود نداشته است. چنین صلحی باطل است.
۸. اگر دعوای دو نفر به دادگاه کشیده شود و یک طرف پیشنهاد صلح بدهد و طرف مقابل بپذیرد آیا به این معناست که حرف طرف مقابل درست بوده است؟ خیر. به موجب ماده ۷۵۵ قانون مدنی شخص میتواند همچنان حق طرف مقابل را انکار کند و صلح هم بکند. طرف مقابل صلح میکند که دعوا ادامه پیدا نکند نه اینکه طرف مقابل حق میگوید. آقای بهمننژاد صاحب دو آپارتمان در مناطق ۳و۷ تهران است. آقای نقوی در دادگاه شکایت میکند که آقای بهمننژاد آپارتمان منطقه۳ خود را به من صلح کرده و تحویل نمیدهد؛ آقای بهمننژاد میگوید من اصلا این آپارتمان خود را صلح نکردهام و درحال حاضر خودم در این آپارتمان سکونت دارم و حق آقای نقوی را انکار میکند. درنهایت هردو صلح میکنند که آقای بهمننژاد آپارتمان منطقه۷ خود را به آقای نقوی صلح کند اما این صلح به این معنا نیست که آقای بهمننژاد حرف آقای نقوی را حق میداند؛ صلح میکند که دعوا ادامه پیدا نکند.
۹. در دعاوی کیفری، میتوان حقوق خصوصی را صلح کرد؛ مثل اینکه شما این مقدار به من خسارت وارد کردید یا ضرر و زیان ناشی از جرمی که صورت گرفته این مقدار است و… قابل مصالحه است. نکته مهم آن است که صلح کردن حقوق خصوصی بعد از وقوع جرم است نه قبل از آن.
۱۰. صلح، قراردادی است که دو طرف نمیتوانند هرزمان که خواستند آن را منحل کنند و برهم بزنند. به دلیل این ویژگی، این قرارداد پس از فوت مصالح یا متصالح نیز باقی میماند. پدر خانوادهای خانه خود را به فرزند کوچک خود صلح میکند. یک سال بعد، پدر فوت میکند. پس از فوت پدر، سایر فرزندان نمیتوانند به دلیل فوت پدر، قرارداد را بهم بزنند چراکه صلح یک قرارداد لازم است و پس از فوت نیز پابرجاست. در این مثال درصورتیکه فرزند کوچک فوت کند، خانه به وارثان این شخص منتقل میشود و بازهم صلح ازبین نمیرود.
نکاتی که لازم است بدانیم:
۱. در این یادداشت گفته شد که صلح به جای معاملات هرچند نتیجه همان معاملهای را که به جای آن واقع شده است، میدهد ولی شرایط و احکام آن معامله را ندارد. برای به کاربردن این اصل، باید توجه داشت که با درنظر گرفتن ماده ۱ قانون روابط موجر و مستاجرسال ۱۳۵۶، اگر علی منافع مغازه خود را به حسن صلح کرده باشد بازهم برای حسن، حق سرقفلی ایجاد میشود و علی نمیتواند بگوید که به حسن اجاره نداده بودم و صلح کرده بودم و بدین ترتیب حق سرقفلی همچنان وجود دارد( چراکه سرقفلی در قرارداد اجاره وجود دارد درحالیکه مطابق ماده۱ قانون سال ۱۳۵۶ حتی اگر شخصی مغازه خود را صلح کند(صلح به جای قرارداد اجاره) بازهم این حق سرقفلی وجود دارد زیرا از قوانین و قواعد مخصوص به اجاره نمیباشد) . همچنین اگر مطابق ماده ۳۳ قانون ثبت، اگر شما یک معامله رهنی انجام دهید و اسم آن را صلح بگذارید، باز هم آن معامله «رهنی» محسوب میشود و از قواعد رهن پیروی میکند نه صلح. ( به غیر از این دو مورد، هر معامله دیگری که نام «صلح» برآن نهاده شود، آثار آن معامله خاص را به همراه نخواهد داشت.)
۲. اگر شخصی که قیمومت دیگری را برعهده دارد، بخواهد برای آن شخص صلح کند بایستی این قرارداد به تصویب دادستان برسد چون ممکن است قیم به ضرر شخصی که قیمومت او را برعهده دارد، اقدام به انجام معامله کند.
۳. مطابق ماده ۷۶۸ قانون مدنی در صلح ممکن است یکی از دو طرف معامله دربرابر چیزی که در صلح نصیب وی میشود تعهد کند که مبلغ معینی را به طرف مقابل یا به شخص یا اشخاص دیگری غیر از طرف معامله بپردازد که اگر به نفع اشخاص دیگر باشد حتی میتوان شرط کرد که بعد از فوت آن شخص به کسانی که از او ارث میبرند، همین مبلغ پرداخته شود؛ بعلاوه اگر کسی که تعهد دارد این مبلغ را بپردازد، ورشکست شود، صلح از بین نمیرود و همچنان باید این مبلغ به کسانی که مقرر شده، پرداخته شود مگراینکه شرط شده باشد که با ورشکستگی شخصی که قرار است مبلغ را بپردازد، دیگر نیازی به پرداختن این مبلغ نیست. بهطورمثال آرزو مغازه خود را به سمیرا صلح میکند که در آنجا کار کند و شرط میکند که سمیرا هرماه، ده درصد از درآمد خود از مغازه را برای هزینه تحصیل آزاده به وی بدهد.
۴. در صلح نیازی نیست که تمامی جزئیات معامله بیان شود بلکه حتی اگر بهصورت مختصر و مجمل هم باشد، صلح همچنان صحیح است. مثل اینکه آقای جهانپور به آقای لطفعلی بگوید من یک خانه ۱۵۰متری دارم که میخواهم آن را صلح کنم و آقای لطفعلی هم بپذیرد. این معامله صلح صحیح است هرچند که ذکر نشده که خانه در کدام منطقه تهران است، طبقه چندم است و… .
۵. درصورتیکه مبنای قرارداد صلح، معاملهای باطل یا امر باطل باشد، صلح هم باطل خواهد بود. برای مثال دو نفر با یکدیگر درمورد انجام کاری غیرقانونی مانند انتقال موادمخدر قراردادی امضا کردهاند و سپس با یکدیگر اختلاف پیدا میکنند. حال اگر یکی از دوطرف برای جلوگیری از برهم زدن معامله از سوی طرف دیگر، با او صلح کند، صلح انجامشده باطل است و اثری ندارد زیراکه معامله از اساس باطل بوده است. اما اگر معاملهای باطل شود و دو طرف اختلافات ناشی از آن معامله را با صلح برطرف کنند، این قرارداد صلح صحیح است.
سلام. خسته نباشید.
مادر بنده طی صلح نامه عادی یک دانگ از ملک خود را به خواهرم صلح میکند، ولی امضا خواهرم پای برگت وجود ندارد، مادر بنده بعدأ کل ملک را در محضر به بنده انتقال می دهند، حالا پس از فوت مادرم ، خواهرم اون برگه صلح عادی رو بدون امضا خودش ارائه کرده و خواهان دریافت یک دانگ می باشد، با توجه به اینکه هیچ وقت تصرفی بر اون ملک نداشته، بنظر شما اون برگه عادی وجاهت قانونی دارد؟ ضمنأ زیر اون برگه فقط چند شهود امضا کردند
سلام مخاطب محترم .
این یکی از بحث های اختلافی نظام حقوقی است. بستگی به نظر قاضی محترم دادگاه دارد.
برخی شهادت شهود را در مقابل سند رسمی می پذیرند و برخی نمی پذیرند.
با ما همراه باشید
با سلام
دو سال قبل خواهرم سند ابارتمان مادرم را بنام خود كرده با صلح مادرم در ان زمان ٩٢سالش بود و الزايمر داشت و به سختى ميتوانست افراد را به ياد بياورد و حال كه مادرم فوت شده بهداد ٤٠روز سند رو با نام خود تحويل كرفته حال كه برادر بزركم مى خواهد با او بصورت خانوادكى نسشت كنيم و در مورد اموال مادرم خانه طلا و سبرده بانكى ايش خواهرم به هيج وجه حاضر به كفتكو نيست و مى كويد من حرفى ندارم برويز هر كارى ميتوانيد بكنيد در ضمن مادرم با فوت طبيعى فوت شده اما در بركه فوت نوشته شده با هوشيار كامل و بدون ذوال ذهن بوده در صورتى كه مادرم شش سال بود كه حتى فرزندان خودش را به سختى بياد مى اورد ايا ميتونم با شكايت به دادكاه نتيجه اى مثبت بكيرم .
با تشكر از شما منتظر باسخ شما هستم
سلام
اگر بتوانید در زمان معامله حجر مادرتان را اثبات بفرمایید امکان تایید بطلان معامله به دلیل حجر امکان پذیر است
سلام ضمن تشكر وخسته نباشيد .
مادرم هنكام صلح عمرى الزايمر داشت و مادرم شخصى بدون سواد و ترك زبان بود براى اثبات مدركى در دست نداريم ولى شاهد داريم و همه كواه هستند مادرم فراموشى داشت و بيشتر اوقات كسى را به خاطر نمى اورد ايا با شاهدان ميشود اثبات كرد و ايا در اين صورت ميشود صلح باطل محسوب شود .
با تشكر منتظر باسخ شما هستم
ايا اس ام اس و عكس براى اثبات در دادكاه مفيد هست يا خير ؟
سلام
بله امکان پذیر است . هر چه دلیل و مدرک در اختیار دارید به دادگاه ارائه نمایید و درخواست ابطال قرارداد را بنمایید.
با سلام
خواهرم دوسال قبل فوت مادرم صلح نامه گرفته در ان هنگام مادرم دچار الزایمر بود. و حال که مادرم فوت شده بعد از دو ماه اعلام گرد مادرم منزل و طلاهایش که بیش از نیم کیلو بود و سپرده بانکی اش که پنجاه میلیون بود به او بخشیده. حال ما توانستیم دکتر معلاج مادرم را که متخصص مغز و اعصاب تماس برقرار کنیم و گواهی خواستیم در امورد الزایمر مادرم گفت فقط با حکم قاضی گواهی میدهد. و ما شاهد داریم ودر واس اپ دوسال پیش خود خواهرم نوشت برایم که من سند خونه مامان و طلاها و سپرده بانکی اش را از منزل مادرم خارج کرده و به منزل خود به امانت برده و عکس که طلاهای مادرم رو در مهمانی هایی که دعوت میشد استفاده میکرد. ما شش خواهر و برادریم همه ما میدانیم مادر هرگز راضی نبود چنین کاری بکند اموالش را ببخشد به خواهرم حال از شما سوال دارم و خواهش میکنم جواب سوال مرا بدهید ایا با ارعه این مدارک به دادگاه ایا میتوان امید داشت اموال مادرم را پس گرفت .
با تشکر
با سلام
خواهرم دوسال قبل فوت مادرم صلح نامه گرفته در ان هنگام مادرم دچار الزایمر بود. و حال که مادرم فوت شده بعد از دو ماه اعلام گرد مادرم منزل و طلاهایش که بیش از نیم کیلو بود و سپرده بانکی اش که پنجاه میلیون بود به او بخشیده. حال ما توانستیم دکتر معلاج مادرم را که متخصص مغز و اعصاب تماس برقرار کنیم و گواهی خواستیم در امورد الزایمر مادرم گفت فقط با حکم قاضی گواهی میدهد. و ما شاهد داریم ودر واس اپ دوسال پیش خود خواهرم نوشت برایم که من سند خونه مامان و طلاها و سپرده بانکی اش را از منزل مادرم خارج کرده و به منزل خود به امانت برده و عکس که طلاهای مادرم رو در مهمانی هایی که دعوت میشد استفاده میکرد. ما شش خواهر و برادریم همه ما میدانیم مادر هرگز راضی نبود چنین کاری بکند اموالش را ببخشد به خواهرم حال از شما سوال دارم و خواهش میکنم جواب سوال مرا بدهید ایا این مدارک کافی است برای اثبات بطلان صلح با ارعه این مدارک به دادگاه ایا امید داشت اموال مادرم را پس گرفت .
با تشکر
با سلام وخسته نباشید
در صلح نامه قطعی امضاء گواه لازمست (مصالح خودم ومتصالح مادرم است که سوادندارد)
اگر خانمم وفرزند پسرم که ۲۵ ورز دیگر ۱۸ سال میشه امضاء کنند کفایت می کند
سلام مخاطب محترم .
برای جلوگیری از مشکلات بعدی بهتر است اخذ شود. ثبت رسمی در دفترخانه نیز می تواند روش دیگری باشد.
با ما همراه باشید
سلام .دوست پدرم زمینی سال ۷۲ بنام خواهرم صلح کرده.
بعد از مدتی زمینو به صورت وکالتی به چند نفر فروخته.حالا صاحب سند فوت کرده .صلح خواهر من تکلیفش چی میشه.
یا اونایی که وکالت دارن تکلیفشون چیه
با سلام
بستگی به این دارد که در قرارداد صلح، برای مُصالِح حق فسخ پیشبینی شده باشد یا خیر. اگر مُصالِح(یعنی صلحکننده) در قرارداد صلح برای خودش حق فسخ در نظر گرفته باشد(یعنی این حق را برای خودش پیشبینی کرده باشد که هر زمان که بخواهد، بتواند این قرارداد را بر هم بزند)، میتوان گفت که فروش آن زمین به اشخاص دیگر، دلالت بر برهمزدن قرارداد داشته است.
سلام
پدر من قسمتی از زمین مسکونی و نصف امتیاز آب و برق رو زد بنام من ….
بالای برگه انتقال هم نوشته(صلح نامه) حالا بعد مدتی شنیدم رفته همون نصف آب و برق رو برگردونده بنام خودش…
یعنی دوباره رفته برا خودش یکی نوشته… آیا این امر ممکنه اصلا؟؟
سلام مخاطب محترم
با شرایطی قرارداد صلح کان لم یکن است.
برای آشنایی بیشتر این مطلب را مطالعه فرمایید
https://mahdad.ir/3240-2/
با ما همراه باشید
سلام
این مطلب باز نمیشه
لطفا لینک شرایط کان لم یکن را مجددا بارگذاری کنید
ممنون
این لینک باز نمیشه
بله
عذرخواهیم
همین مطلب صلح را مطالعه و شرایط فسخ نیز ذیل آن توضیح داده شده است.
با ما همراه باشید
با سلام و خسته نباشید
ما ۹تا خواهر هستیم.که ۵تااز انها ازدواج کردن و ۴تا مجرد هستیم. خانه هم بنام مادرمان هست. حالا مادرمان میخواهد خانه رو بنام ما ۴تا مجرد بزنه.میخواهیم صلح بلاعوض هم اجرا کنیم آیا اگر صلح بلاعوض هم اجرا بشه بعد از فوت مادرمان بقیه خواهرا نمیتونن برن شکایت کنن؟
و اینکه آیا صلح بلاعوض بهتره ؟ یا هبه؟
با تشکر
سلام مخاطب محترم
وقتی به نام شما ثبت رسمی شود نیازی به صلح بلاعوض نیست. اگر هم بخواهید اجرا نمایید صلح بلاعوض هم می تواند یک راه حل باشد. با ما همراه باشید
سلام خدمت کارشناس محترم
پدرم میخواد زمین هاش بعد فوتش به من برسه و تا زمانی که هستن در اختیار خودش باشه میخواستم بدونم چه نوع صلحی باید بینمون باشه و آیا بعد فوت بنده املاک به فرزندانم میرسه یا خیر؟
سلام مخاطب محترم
تحت صلح عمری می توانید لین مهم را محقق فرمایید.
با ما همراه باشید
سلام.
اگر خانه ایکه سند رسمی ندارد بین دو نفر معامله شود به این نحو که مصالح وکالت کامل بلا عزل به متصالح بدهد وبا هم قرارداد صلح امضاء کنند اگر متصالح از دنیا برود وکالت باطل میشود آیا صلح هم باطل میشود؟ یا خانه قانونا به وراث متصالح میرسد؟
سلام مخاطب محترم
قرارداد صلح عقد لازم است و با فوت یکی از طرفین فسخ نمی شود. لذا همچنان معتبر است.
با ما همراه باشید
سلام و عرض خسته نباشید
ایا میشود قرارداد صلح بابت پیش خرید واحد اپارتمان بست
سلام مخاطب محترم
بله امکان پذیر است. اما آثار خاص عقد مربوطه را نخواهد داشت.
با ما همراه باشید
آیا شخصی طی برگه عادی صلحنامه، زمینی را به فرزندش صلح عمری کند، ولی قبل از فوت طی قرارداد قانونی محضری اسناد رسمی هما زمین را به یکی دیگر از فرزندان خود انتقال قطعی دهد. آیا این انتقال صحیح میباشد؟ یعنی مصالح در قرارداد صلح عمری عادی اجازه منصرف شدن و انتقال به دیگری آنهم در دفاتر رسمی را دارد؟
ضمن خسته نباشید. مصالح زمینی را با عقد صلحنامه عادی به متصالح صلح کرده است، در آن ذکر شده که (مورد مصالحه بین متصالحین، معلوم و مشخص و حسبالاقرار متصالح آنرا متصرف است)، اما در واقعیت هیچ وقت تصرفی بر آن نداشته و مصالح چند سال بعد مورد صلح را بصورت رسمی انتقال قطعی به شخصی دیگر میدهد. تا آن زمان هم در تصرف خود داشته.
حال متصالح پس از چند سال خواهان مورد صلح میباشد و با توجه به فوت مصالح، اقدام به طرح شکایت از شخص ثالث که خریدار قانونی مورد صلح است کرده است. آیا با توجه به عادی بودن صلح و نداشتن تصرف، اداعای ایشان وجاهت قانونی دارد؟
با سلام و احترام
هیچ یک از این دو نکته ای که به آن اشاره نمودهاید(یعنی نداشتن تصرف و عادیبودن سند) مانعی برای این ایجاد نمیکند که ایشان بخواهد علیه شخص ثالث طرح دعوا نماید.
سلام
پدر من در شرکت تعاونی مسکنی عضو بود که باید در ازای عضویت سیصد متر زمین تحویل اعضا میشد که بنا به دلایلی سی سال به طول انجامیده و هنوز زمینی واگذار نشده
و چون پدر و مادر من قبل از پدر و مادرشان فوت میکنن به پدر و مادرشان ارث میرسد و در طی این سالها با فوت پدربزرگها و مادربزگهایم این سهم الارث به دایی ها خاله و عمه هایم رسیده
حال سوال بنده اینجاست با توجه به اینکه زن از عرصه ارث نمیبرد که ایا از زمینی که در اینده به من واگذار شود چیزی به دایی ها و خاله ام به ارث میرسد ؟
و من برای صلح حق عضویت در شرکت تعاونی چه نوع صلحی با چه متنی باید تنظیم کنم
لازم به ذکر است که از کلیه دایی ها و عمه ها و خاله ام وکالت بلاعزل در مورد کلیه سهم الارث شان را دارم
سلام مخاطب محترم
ارث می برند.
با وکالتی که دارد به دفتر تعاونی مربوطه یا دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نماید و سهم الارث آنان را به خود منتقل یا صلح نماید.
با ما همراه باشید.
سلام بنده مالي را به نام سازمان بابت بدهي صلح كردم اما اين سازمان مالي را كه بابت بدهي به نامشان كرده بودم و صلح نامه هم داريم بعداز سه يا ۴ سال فروختند و تسويه بدهي مرا زدند . اما بنده اعتراض كردم كه چرا زماني كه مال بنده ارزش داشت نفروختيد و حال كه ارزان شده فروختيد .
سوال آيا زمان صلح ملاك تعيين قيمت است يا اگر اين سازمان خواست پس از چند سال يا بيشتر و يا كمتر بفروشد و مبلغ فروش را از بدهي قبل كم كند ايا نبايد آن زمان رد ديون را محاسبه كند كه قيمت اين خانه در آن زمان چند بوده است
با سلام و احترام
پاسخ این سوال را نمی توان به طور قطعی و روشن داد زیرا اینکه اعتراض شما وارد میباشد یا خیر بستگی به نوع توافقی که در زمان صلح با این سازمان داشته اید دارد. بنابراین به متن همان توافق نیز باید مراجعه نمایید.
سلام خدمت کارشناس محترم
پدر بنده محجور بود و یک قراداد صلح امضا کرد و اموال را کامل به نام خواهر هایم کرد بعد پیگیری ما برای اثبات محجوریت پدر تاریخ محجوریت فقط ۱۵روز بعد از تاریخ ثبت صلحنامه اثبات شد
سوالم از شما کارشناس محترم اینه که با توجه به نزدیک بودن تاریخ محجوریت پدر به تاریخ تنظیم صلحنامه آیا میتوان اقدامی جهت باطل کردن صلحنامه انجام داد؟
سلام مخاطب محترم
می توانید به رای دادگاه اعتراض نمایید. در غیراینصورت خیر
با ما همراه باشید
سلام
اگر علی ملکی را بنام حسن صلح کند
و بعدااا علی از این کار پشیمان شود
آیا علی میتواند قرارداد صلح نامه را به هر دلیلی فسخ کند؟؟؟؟
سلامز مخاطب محترم
به هر دلیلی که امکان ندارد.در چارچوب قرارداد و شروط ضمن عقد بله می تواند وگرنه امکان پذیر نخواهد بود.
با ما همراه باشید
با سلام
همسر بنده یک باب منزل مسکونی را دوسال قبل به من صلح کردند، و در حال حاضر به علت اختلافات خانوادگی قصد پس گرفتن انرا دارند
ایا دعوی ایشان در دادگاه پذیرفته خواهد شد؟؟
سلام مخاطب محترم
فسخ صلح در شرایط خاصی صورت می گیرد. می توانید به مطلب مرتبط با این سوال خود را به لینک زیر مراجعه فرمایید.
http://mahdad.ir/3240-2/
با ما همراه باشید
پدر همسرم دو سال پیش
خانه اش را به دخترش که همسر بنده هست صلح خیاری کرده است و هر لحظه میتواند آنرا فسخ کند و الان به دلیل کشیدن چک بی محل پیگیری قضایی شده است. آیا این خانه در خطر پسگیری و انتقال به طلبکاران میباشد
سلام مخاطب محترم
بستگی به اراده فعلی پدرخانم تان دارد و اینکه آن زمان معامله برای فرار از دین بوده یا خیر
با ما همراه باشید
سلاموقت شما بخیر..یک سوال حقوقی داشتم
پدری ملکی را بین دو فرزند خود صلح کرده و شروطی را گذاشته ک این فرزندان خرج و مخارج پدر و مادر رابکشن و از آنها نگهداری کنن..الان یکی از این فرزندان این شروط را انجام نداده و زیر پا گذاشته آیا این پدر ک الان زنده و در حیات هستن با توجه به این شروط میتواند این صلحنامه را باطل و فسخ کند.؟
آیا این فرزند میتواند این ملک را که تعهد کرده پدر تا وقتی زنده است ودر آن زندگی میکند را به دیگری بفروشد؟
در صورتی ک این صلحنامه به صورت دستی تنظیم شده و ثبت محضری نمیباشد.
و همچنین کار ارث و میراث مشخص هنوز مشخص نشده و سهم دوخواهر و یک برادر هنوز مشخص نشده است.
سلام مخاطب محترم
اگر جزو شروط ضمن عقد بوده می توان اقدام و قرارداد را با احراز واقع، فسخ نمود.
در ضمن این صلح به ارث ارتباطی ندارد.
در مورد فروش نیز نوع صلح بایستی دقیقا احراز شود.
با ما همراه باشید
با سلام.
عموی بنده بیماری سرطان داشت و اخر عمری کل اموالش را به عموی دیگرم صلح کرد..این صلح نامه محضری نیست ولی شاهد و اثر انگشت عموی من پای برگه است..آیا بقیه وراث میتوانند سرطان را بهانه کنند و صلح نامه را باطل کنند
سلام مخاطب محترم
وقت بخیر. بله صلح نامه صحیح است به شرطی که ارکان دیگر انعقاد عقد نیز برقرار باشد
با ما همراه باشید
با سلام و احترام :
ایا صلحنامه دستی که متصالح ان را امضا نکرده و به دادگاه برده تنفیذ می شود در حالیکه مدارکی وجود دارد که متصالح به این صلح رضایت نداشته و چیزهای بیشتری می خواسته ایا پس از ارائه به دادگاه در حالیکه مصالح در لایحه خود به همین نقص صلحنامه اشاره کرده متصالح می تواند بگوید همین الان امضا می کنم
سلام مخاطب محترم
اراده یکی از طرفین به انعفاد قرارداد تعلق نگرفته است. بنابراین خیر
از طرفی متصالح که ادعا می کند اصلا اراده ای در انعقاد نداشته بعدا هم نمی تواند معامله ای که از پایه اشکال دارد را تنفیذ نماید.
با ما همراه باشید
با سلام و احترام
پدر بنده میخواهد خانه دو طبقه ای را که دارد صلح کند بعد از خودش یک طبقه به مادرم برسد
۱- در زمان حال باید به شهرداری برود و عقب نشینی کند؟جریمه اضافه بنا ساخته شده رو بدهد؟
۲-دقیقا چه نوع صلحی باید انجام بدهد که اگر روزی پدرم خواست خودش یکطرفه فسخ کند اشکالی نداشته باشد؟
با تشکر از سایت عالی تان
سلام مخاطب محترم
می تواند از صلح عمری استفاده نماید.
مراجعه به شهرداری نیز از امور اداری و اجرایی است.
با ما همراه باشید
با سلام ، سال ۸۹منزلی گلنگی را با همکاری و هم فکری دامادم که منهدس عمران است ساخته حال بعد از چهار سال متوجه شدم از طریق دخترم که دامادم مطالبه ۲۰ میلیون نمود که بنده برایم این موضوع کاملا روشن نیست ، اینکه این مبلغ چگونه هزینه شده بنده توسط دخترم ازایشادر خواس حتی یک فاکتور نموده فاکتور و رسیدی در کار نیست و فقط دامادم گفته خودش را ملاک میداند و منفعت هم می خواهد ( در واقع اظهار نموده که بجای ۲۰میلیون تومان )بنده دو دوانک از یک آپا رتمان بنام ایشان در زمان حیات بنمایم تا بعد از فوتم وراث این دو دانک را به او بدهند ، مشگل دخترم میباشد که میترسم ایشان بخاطر این موضوع آزار و اذیت نماید نمدانم چه کاری باید انجام دهم از شما راهنمایی میخو اهم کمکمکنید آیا در انتها با ایشان صلح نامه بنویسم ،، با تشکر
سلام مخاطب محترم
اگر حق ایشان است و بابت مهندسی منزل مبلغی به ایشان پرداخت ننمودید اقدام فرمایید. در غیر اینصورت خیر. مگر اینکه بخواهید به ایشان مبلغی برای اذیت نکردن دخترتان پرداخت نمایید… که هر طور صلاح می دانید اقدام فرمایید.
با ما همراه باشید
سلام وقت بخیر .ما یه زمینی داریم که ۲۰ سال پیش خریداری شده به صورت وکالتی و الان یکی از طرفین وکالت در دسترس نیست نمیدونیم فوت شده یا زنده ست چون الان حدود ۹۲ سالش باید باشه
با یه وکیل مشورت کردیم گفت زمین رو به نام کسی دیگه بزنین که انگار فروختین زمین رو و اون شخص از طریق دادگاه پیگیری کنه تا دادگاه بتونه زمین رو بفروشه .
میخواستیم زمین رو به نام مادرم بزنیم چون زمین الان نصف نصف بنام منو برادرم هست .
میخواستم بدونم صلح نامه بنویسیم با مامانم که این زمین باز هم همینجوری نصف نصف بنام منو برادرم باشه یا یه وصیت نامه محضری بنویسیم؟
چون من دخترم و اگه خدایی نکرده مادرم کاریش بشه دوتا سهم به برادرم میرسه یه سهم بمن
ولی الان سهممون نصف نصف هست .
بنظر شما صلح نامه بنویسیم یا وصیت نامه؟
سلام مخاطب محترم
وصیت صرفا تا یک سوم مال نافذ است و مازاد بر آن نیازمند تنفیذ هپه وراث است.
صلح به نظر بهتر است. زیرا محدودیت وصیت را ندارد.
با ما همراه باشید
سلام
اگر شخصی طی سند عادی ملکی رو فروخته باشد و بعد از دوسال دوباره ملک را طی سند رسمی ب صلح به شخص دیگری واگذار نماید مالکیت با کیست؟اگر شخص دوم اطلاع داشته باشد ک ملک قبلا طی سند عادی واگذار شده باشد؟
سلام مخاطب محترم
اگر علم و ادله کافی در این خصوص دارید می توانید در خصوص بزه فروش مال غیر در دادسرا شکایت خویش را مطرح نمایید. همچنین دادخواست حقوقی عدم اعتبار سند رسمی را در دادگاه حقوقی مطرح فرمایید.
البته نمی توان قطعی گفت نتیجه بخش است.
با ما همراه باشید
سلام. آیا در مصالحه نامه حتما باید مال الصلح ذکر بشه و بدون آن رسمیت نداره؟
اگر مصالحه نامه رایگان باشد چه باید کرد؟
و آیا حتما باید در دفترخانه مصالحه نامه نوشته بشه؟
ممنون
سلام مخاطب محترم
مال الصلح نیاز به تعیین شدن دارد و بدون آن عقد به شکل صحیح واقع نمی شود.
اگر صلح ها رایگان است.
در دفترخانه نوشته شود رسمی ثبت می شود و مصون از تعرضات بعدی است.
با ما همراه باشید
سلام میخواستم بفرمایید اگرملکی درتهران رابه شخصی صلح کنیم ومتصالح اینجانباشد ولی درجریان باشدتابعداز فوتم به وصیتم عمل کند قانونی است وقابل اجرا این صلح نامه پس ازفوتم ؟؟؟؟
سلام مخاطب محترم
ان شاالله ایام مبارک باشد و سلامت باشید
دقیقا بفرمایید صلح نمودید و یا وصیت؟
این دو با یکدیگر متفاوت است.
صلح بعد از فوت اجرا نمی شود و از همان لحظه انعقاد قرارداد آثار خویش را می گذارد. اگر در ضمن صلح وصیتی شده شما نسبت به اموال خودتان می توانید صلح نمایید و در این مورد با صلح مالکیت اموالتان به شخص دیگری منتقل شده و قابل وصیت نیست.
با ما همراه باشید
سلام
روز بخیر
من میخواهم تمام اموالم را به نام خواهرم صلح عمری بکنم، متاهل هستم ولی نمیخواهم بعد از فوتم به همسرم برسد و فرزند ندارم.
الا سوال من این است:
۱- وقتی در دفترخانه تنظیم قرارداد صلح عمری باید انجام بدهم و آن وقت اسناد خانه و ماشین من به نام خواهرم می شود یا تا قبل از فوت من به نام خودم باقی می ماند؟
۲- و من (مصالحه) اگر صلح عمری انجام بدهم و بعدا بخواهم خانه ام را بفروشم یا به فرض خانه بهتری بخرم می توانم یا خیر؟ می تونم در صلحنامه اجازه فروش هم داشته باشم دیگر؟
۳- و سوال آخرم این است که اگر خواهرم (متصالحه) زودتر از من فوت کند، میدانم که بعد از من به وراث خواهرم فرزندانش میرسد اموال من بر اساس این قرارداد و من نمیخواهم اینطور بشود و آیا میتوانم در قرارداد صلح عمری قید کنیم که اگر خواهرم (متصالحه) زودتر از من فوت کرد این قرارداد صلح عمری باطل می شود یا به فرزندانش منتقل نمی شود؟
سلام مخاطب محترم
۱: به نام خواهرتان می شود اما منافع همچنان برای شما قابل استفاده است.
۲: با توافق طرفین بله
۳: بنا بر توافق طرفین است اما نمی تواند قواعد آمره را دور زد. اینکه می فرمایید در قالب یکی از عقود جایز که با فوت یکی از طرفین از بین می رود در ضمن عقد امکان پذیر است.
با ما همراه باشید
من یک سوال دیگر هم دارم
در تنظیم صلح نامه عمری نیازی به حضور متصالحه هست یا خیر؟
و اگر نیاز هست، میشه متصالحه یک وکالت بدهد به مصالحه برای امضا؟
متشکرم
سلام مخاطب محترم سایت مهداد
وقت بخیر
وکالت برای تنظیم صلح نامه و اعلام قبول از جانب متصالح امکان پذیر است. به هر حال هر قراردادی نیاز به توافق دو طرف دارد. صلح نیز از جمله قراردادهاست و نیازمند توافق طرفین.
با ما همراه باشید
سلام و وقت بخير
من مادر ١ دنگ از خونه رو به نامم صلح كرده و روي قرار داد با قرمز نوشتن غير فابل فسخ
ميخواستم بدونم به چه معناست؟
و حالا بنا به شرايطي كه برادر هام درگيري و شكايت دارن از هم ديگه سر تخليه خونه من ميخوام خونه رو به مادرم برگردونم آيا ميشه؟!
و اگر نشه مي تونم بزنم به نام يكي از برادر هام؟!
متشكر
سلام مخاطب محترم
بله به نام مادرتان برگردانید.
مشکلی پیش نمی آید
سلام وقتتون بخیر
اول از همه تشکر میکنم ازتون بابت وقتی که میزارید
همسرم میخواست خونمون رو که در رهن بانک مسکن هست رو به نام من بزنه اما به خاطر اینکه بانک مسکن نریم و اقساط انتقال پیدا نکنه گفتن صلح بکنه میخواستم ببینم صلحی هست خونه به نام من بشه به شکلی که دیگه نیازی به توافق با همسرم برای فروش نداشته باشم و.ایشون هیچ دخل و تصرفی توی اون نداشته باشه ؟ ودوم اینکه اگه این صلح وجود داره ایشون میتونه فسخش کنه ؟
سلام مخاطب محترم
صلح قرارداد لازم است و شرایط خاصی برای فسخ آن وجود دارد که در متن مفصلا بیان شده.
حدود صلح و نحوه آن به توافق شما و همسرتان بستگی دارد.
با ما همراه باشید
سلام پدر من در سال ۹۱در بنگاه با حضور سه شاهد و خواهر ناتنی مان صلح عمری نموده ۲۸۰۰متر زمین خانه مغازه را به مبلغ بیست ملیون نقدا نوشته فروختم در حالی که مطمعنم پولی نداشته که به پدرم بدهد و معامله صوری است، در آن زمان مادرم درگیر کارهای طلاق از پدرم بود، پنج ماه بعد صلح عمری زمینی از طریق دادگاه پدرم بابت حق و حقوقش داده (بابت مهریه نیست) و دو سال پیش در سند ازدواج یکی از خواهرهای مان نوشته مغازه کادو داده، شرط حق واگذاری در زمان حیات را در صلح عمری نوشته،یکسال قبل از صلح عمری در بنگاه، یکی از زمین هارا به اسم خواهرانم کرده، و یک مغازه چند سال قبل این صلح عمری فروخته، که این دو تا از ۲۸۰۰متر که در صلح عمری نوشته شده متراژش کم نشده، پدرم قبل از فوت پارسال دو عدد دستخط وصیت نامه با تاریخ امضا نوشته و اموال بین همه فرزندانش تقسیم کرده و نوشته قبل آن برگه ای باشد باطل است و همان وصیت را در بنگاه با حضور سه شاهد نوشته، اما در آن ننوشته برگه قبل از آن باطل میباشد، در ضمن دو سال پیش یکی از همان زمین هایی که صلح عمری کرده را فروخته به شخص دیگری، آیا میتوانیم ثابت کنیم بخاطر طلاق مادرم و لجبازی یک صلح عمری صوری نوشته؟
سلام مخاطب محترم
بله. اما بایستی تمام ادله و مدارکتان کامل باشد تا بتوان احراز واقع نمود.
با ما همراه باشید
سلام وقتتون بخیر
ما یک زمین (خونه باغ) از پدرم با صلحنامه ( که اصلش در دفتر دهیاری هم موجوده) به بنده ارث رسیده و الان میخوایم براش سند بگیریم
نقشه UTM هم موجوده
الان میشه با صلحنامه و نقشه میشه کاری کرد برای سند گرفتن؟ ممنون میشم جواب بدین
سلام مخاطب محترم
بله حتما.
با ما همراه باشید
با سلام و عرض ادب
مادرم یک آپارتمان رو با من صلح کرده به شرط حق فسخ،الان در حال حاضر سند به نام من است میخاستم بدونم مادرم میتونه بدون اینکه سند رو از من بگیره بره دفتر خوته و سند رو به نام برادرم بزنه.ممنون
سلام مخاطب محترم
خیر ممکن نیست. بایستی با ارائه سند و مدارک صلح نامه باشد.
با ما همراه باشید
با سلام. درنحوه انعقاد قرارداد صلح بلا عوض و شروط ضمن آن ، راهکار متصالح برای مقابله و دفاع در برابر استناد مصالح به خیار تدلیس چیست؟
سلام مخاطب محترم
طاعات و عبادات مقبول درگاه حق
اینکه مصالح به چه نحوی به تدلیس استناد می نماید بسیار اهمیت دارد. البته اصل بر صحت قرارداد است و کسی که مدعی تدلیس است باید اثبات ادعا نمایدو نهایتا در برابر ادعای ایشان می توانید اسناد و مدارک و یا شهودی را نیز که در هنگام انعقاد قرارداد حضور داشته اند حاضر نمایید و عدم وقوع تدلیس را اثبات نمایید.
با ما همراه باشید
به هنگام انعقاد صلح بلاعوض و شروط ضمن عقد آن راهکار دفاع متصالح در برابر استناد مصالح به خیار تدلیس (که واهی است)چیست؟
سلام مخاطب محترم
تا حدودی خدمتتان توضیح دادیم.
با ما همراه باشید
بسیار ممنونم از اینکه وقت گذاشتید
با سلام پدر شوهر من ۹۳ سال داره ونابینا وبی سواداست ونیاز به مراقبت دارد دریک ماهی که نوبت برادر شوهرم بوده برگه ای ازش اثر انگشت گرفتند که زمینی رابه انها صلح بلاعوض کرده ولی پدر شوهرم آن را برای خرج کفن ودفن به آن واگذار کرده وانها چیز دیگری قید کردند تکلیف چیست
سلام مخاطب محترم
با اثبات حجر پدر شوهرتان صلح بلاعوض باطل است. زیرا اراده صحیحی وجود نداشته .
در ضمن جعل هم اگر سند صحیح تنظیم شده باشد رخ داده است. البته با بطلان عقد به نظر جعل هم منتفی باشد.
با ما همراه باشید
با سلام من و برادرم وقتی کوچک بودیم مادرمان فوت می کنه و پدرمان قیم ما میشود و از مادرمان یک خانه و مبلغی پول می ماند که پدرمان ان خانه را فروخته و در شهر دیگری خانه ای به نام خود میخرد و همان خانه را به نام خانمش صلح می کند الان پدرمان فوت کرده و کل خانه به همسرش رسیده و به ما هیچ گونه مالی نرسیده .ما در این مورد چیکار میتونیم بکنیم
سلام مخاطب محترم
ولی قهری شما رعایت غبطه شما را نکرده است. می توان اول خرید خانه به نام خودشان را ابطال و پس از آن صلح را نیز ابطال نمود. ولی باید کلیه مدارک و مستندات خویش را به دادگاه حقوقی ارائه دهید.
البته باید اثبات شود که خانه مادرتان به چه مبلغ فروخته شد و چه مقدار از آن صرف خرید خانه شده است و ه مقدار پدرتان پول گذاشته که به آن نسبت صلح صحیح است.
با ما همراه باشید
سلام و عرض ادب
سال ۷۷ و بعد از فوت پدر بزرگ بنده تمامی زمین ها و دارایی مرحوم بین عمو و پدر بنده و مادر بزرگم تقسیم شده اند و به امضا و اثر انگشت شورای محل،دهیار،داماد های خانواده،و تعدای شاهد رسیده اند ، در برگی جدا هم ذکر شده که همه به ارث خود رسیده اند و شورا و دهیار و شاهد امضا کرده ان ،
حالا پس از سالها که پدر بنده در زمین های مذکور ساختمان ، باغ ، درخت ، فنس بنا کرده،عمه های من ادعای ارث دارن و مشاجره ایجاد کردن
ما چه کاری باید بکنیم و اینکه آیا حقی ب این ادعا دارن ؟!
سلام مخاطب محترم
ای کاش از طریق مراجع قانونی سهم الارث تعیین می شد… الان هم در صورت طرح دعوای ایشان مدارک را به دادگاه ارائه دهید.
با ما همراه باشید
سلام اپارتمانی که یک دانگ ان مال منه و۵ دانگ مادرمه میخواهیم طبق قانون صلح عمرا انجام بدیم ۲دختر و۳پسر ورثه ایم اولا هزینه این صلح چقدر جمعا میشود وبعد نیم دانگ از برادرم بخاطر طلبم نامه دارم و همه ورثه ها امضا کردهاند چکار کنم
سلام مخاطب محترم
میزان صلح مال به شما به اندازه نیم دانگ سهم برادر بدهکار بیشتر است. ۵ دانگ مادرتان تقسیم بر ۸ و پسرها هر کدام ۲ سهم و دخترها یک سهم می برند.
بعد شما به برادر بدهکارتان مراجعه بفرمایید.
با ما همراه باشید
سلام. خدا قوت. ملکی که دارای سند تک برگ به نام پسر باشد. صلح شده بین مادر و پسر. بدون در نظر گرفتن شروط صلح نامه؛ ملک با رضایت هر دو نفر فروخته شده است و متعهد به انتقال سند شده اند. ایا فروش ملک صحیح است؟
سلام مخاطب محترم
مهم رضایت و توافق طرفین است که به فروش مال تعلق گرفته است.
اگر طرفین اعتراضی ننمایند مشکلی پیش نمی آید.
با ما همراه باشید
را ه هاي اثبات صوري بودن و جعل صلح نامه عادي كه بخاطر فراراز دين هست چيست؟
كسي كه تاريخ صلح نامه رو سال ٩٠زده اما شاهدان ميگويند سال ٩٦درست شده ،ميتوان ابطال كرد؟
سلام مخاطب محترم
معامله ای اگر صوری و به قصد فرار از دین باشد، توافق طرفین در مورد آن مخدوش است و معامله باطل محسوب می شود. با کلیه مدارک و اسناد در جهت اثبات ادعای خویش اقدام فرمایید.
با ما همراه باشید
با سلام. ملکی را حدود ۳۰ سال پیش خریده ام و الان برادر فروشنده که ان زمان به فروشنده وکالت داده بوده (ملک ارثیه که فروشنده از همه وراث وکالت داشته)دادخواست داده که ثمن معامله را بنده پرداخت نکرده ام در حلیکه پرداخت کرده ام و سند هم به ناممه ولی آنزمان مثل الان پرداخت ثمن در سند نوشته نمیشد و الان بغیر از سند مدرکی دال بر پرداخت ثمن ندارم لطفا راهنمایی بفرمایید راهکار دفاع چیست . لازم به ذکره که قاضی میگه من باید ثابت کنم که پرداخت کردم. ایا خود سند فرض بر پرداخت نیست؟
با سلام
مادر من یک ملک مسکونی دارد که میخواهد به نام من بزند و من هم میخوام آن را به نام همسرم صلح عمری بزنم حالا میخواستم بپرسم طریقه کار به چه صورت هست یعنی همون اول کار میشود باهم انجام داد یا اینکه باید اول به نام من بشه و سند بیاد و بعد من صلح عمری بزنم ؟
سلام مخاطب محترم
با سند رسمی مشکلات آتی پیش نمی آید.برای پیش گیری سند رسمی را در اختیار داشته باشید
با سایت مهداد قوه قضاییه همراه باشید
سلام.مادرم منزلی که درآن ساکن است و بین سه فرزند خودبا صلح نامه در دفترخانه بااین شرط که حق فسخ تازمان زنده بودن رو داره تقسیم کرده و سندتک برگ به هر سه فرزند داده شده.الان بخاطر اختلافی که با برادرم پیدا کردم مادرم به دفاع از برادرم قصد پس گرفتن خانه از من رادارد.از من شکایت کرده و دادخواست فرستاده که سندو پس بدم تا صلح رو فسخ کنه و چیزی ازاموال به من نده.آیامیتونه این کارو بکنه و فسخ کنه و من و محروم کنه؟
سلام مخاطب محترم
اولاً اینکه مادرتان است و تا حد امکان رضایت ایشان بایستی جلب شود. بنابراین سعی نمایید با برادرتان کنار بیایید. در ضمن شرط ضمن عقد را شما پذیرفتید. هر چند برخی چنین شرطی را صحیح نمی دانند…
با ما همراه باشید
با سلام و خسته نباشید
پدرشوهر بنده وام مسکن جانبازی داشت حدود۸۵میلیون بود که ۲۰سال هم طول میکشه تا سند به اسمما بخوره
۱.میشود ۵۰درصد وام ک پرداخت شد سند ب اسم همسرم بخوره؟
۲.و الان میخوایم صلح نامه یا صلح عمری بگیریم کدامش بهتره و البته محضری ثبت شود
۳.اگر صلح عمری انجام دهیم بعداز فوتش صاحب خانه ما هستیم؟یاوارث دیگر میتواند تقاضاکند
۴.همسرم تنها یک برادر دارد ایا جز این خانه خودمان دیگر نمیتوانیم تقاضای ارث کنیم؟چون این خانه فقط بخاطر وامش سند خورده
سلام
۱: بر اساس رویه بانکی و ملکی محل استعلام نمایید.
۲: صلح نامه شاید بهتر به نظر برسد
۳: شما مالک هستید.
۴: ارثیه غیر از ملکی است که ناشی از صلح به نام شما شده.
جسارتا به عنوان عروس خانواده در این امور دخالت نفرمایید چون موجب سو تفاهم می شود. رابطه خود و هسمرتان و همچنین خانواده اش را خدشه دار نفرمایید. ان شاالله خدا عمر با برکت نصیب پدر همسرتان نماید…
با سپاس از همراهی تان
با عرض سلام اگر معامله فوضولی شکل بگیرد و مالک بطلان معامله را بخواهد و موفق به اخذ رای شود و سپس نسبت به آن رضایت محضری دهد و معامله را امضا کند آیا معامله نافذ است و صحیح و بعداً نیز در مورد آن و مصالح مال غیر منقول ، با همان فرد در مورد اختلافات آینده مصالحه انجام دهد آیا آن مصالحه صحیح است یا خیر .
ممنون از پاسخ شما
سلام مخاطب محترم
نسبت به اعلان بطلان به نظر خیر. زیرا معامله کان لم یکن است و توافق باید دوباره شکل بگیرد. به عبارتی رضایت محضری دلالت بر توافق جدید دارد و اراده جدید بر انعقاد قرارداد تازه … بنابراین مصالحه هم درباره این قرارداد جدید ( نه قبلی) صحیح است.
با ما همراه باشید.
سلام وخسته نباشید.ممنون ازوقتی که میزارید.مادر من ۴ فرزند دارد و میخواهد ملکی که به نام خودش است وسند دارد را به صورت مساوی به من و دیگر برادرم صلح عمری کند به نظر شما انتقال سند به صورت هبه بهتره یا صلح عمری؟؟؟کدام یک بعدا مشکلی پیش نمیاره؟از لحاظ شکایت دیگر وراث. و اینکه به یکی از برادرهایم میخواهیم مبلغی رابه عنوان ارث بدهیم آیا بعد از صلح عمری وتنظیم سند رسمی نیاز هست تا از اون برادرتعهد بگیریم؟که بعدا سواستفاده نکنه؟ وادعا داشته باشه؟
سلام
نیازی به تعهد گرفتن نیست و با انتقال رسمی مشکلی پیش نمی آید.
مادرتان اگر می خواهد از منافع ملک تا پایان عمرشان استفاده نمایند صلح عمری بهتر است.
با ما همراه باشید.
سلام خسته نباشی
پدر بزرگ من در سال ۹۳یه باب مغازه رو به مبلغ صدوپنجاه ملیون به منو مادرم فروخته العا بعد از گذشت ۷سال عمه بنده یه کاغذ عادی رو کرده که توی اون نوشته اون مغازه به عمه بنده ۴۰سال پیش صلح شده اگ عمه من شکایت کنه میتون مغازه رو پس بگیره؟؟
اخه ما اون مغازه رو خریدیم تازه پدر بزرگ منم فدت شوده العا ۶سال
سلام مخاطب محترم
اگر سند کاغذی عمه تان صحت داشته باشد و در محاکم اثبات نماید مثمر ثمر است و تاثیر دارد. در غیر اینصورت ملاک سند رسمی شماست.
با ما همراه باشید
با سلام
ایا حسن بعد از اینکه ۴ دانگ از یکی از ملک های خود را به نام یکی از فرزندان خود با رضا و رغبت صلح کرده میتواند همان را به نام دیگری صلح کند
سلام
خیر
صلح عقد لازم است
با سلام. پدر و عموهایم زمینی داشتند که با شهرداری مصالحه کردند بخاطر تغییر کاربری. در برگه مصالحه بجای امضای و اثر انگشت پدرم ، عمویم امضا کرده. آیا این مصالحه اعتبار دارد یا نه؟لازم به ذکر است که پدرم فوت کرده.ممنون
سلام
می فرمایید عموها و پدرتان مصالحه نموده اند. یعنی پدرتان نیز راضی بوده به مصالحه . شاید عموی شما با اجازه برادرش امضا نموده است. به هر حال با عنایت به اینکه ایشان نیز رضایت داشته چندان اثری بر این ادعا مترتب به نظر نمی رسد.
با ما همراه باشید
با سلام
عمه مرحوم بنده در چند سال قبل دچار بیماری آلزایمر میشوند. شوهر ایشان عمه بنده را در اواسط بیماری به دفتر خانه برده و از هواس پرتی عمه بنده سو استفاده نموده و صلح نامه ای با ایشان بسته و سپس تمامی وجوه نقد بانکی و خانه ایشان (عمه) را به نام خود سند می زنند. حاصل ازداوج عمه بنده با همسر ایشان فرزندی نبوده ولی شوهر ایشان از یک ازدواج قبلی دارای یک پسر می باشند. شوهر عمه بنده در اثر بیماری کرونا فوت می نمایند و عمه بنده نیز بعد از چند هفته بر اثر ایست قلبی فوت می نمایند. حال پسر همسر عمه بنده امده و می گوید خانه مال بنده است و سند قبلا به نام پدر ایشان بوده. البته در توضیحات سند تک برگی جمله ” صلح شده در دفتر خانه شماره ….. به تاریخ ……. امده است” . واقعا کاری می توان کرد؟
۱- صلح نامه به تقلب انعقاد شده
۲- وجوه نقد و خانه تماما بنابر ان صلح نامه منتقل شده
۳- و حالا فرد با خونسردی ادعا مالکیت دارد
ممنون می شم راهنمایی بفرمایید و چکار باید کرد؟
با تشکر
با سلام و احترام
تمامی آنچه که بیان نمودهاید، ادعا است و برای اینکه بتوانید ادعای خود را در خصوص بیاعتباربودن صلحنامه اثبات کنید، باید دلیل و مدرک معتبر ارائه دهید. مثلا آیا دلیل و مدرک پزشکی مبنیبر اینکه عمهتان دچار بیماری آلزایمر بوده است، در اختیار دارید؟ اگر شما نتوانید ادعای خود را در خصوص بیاعتباربودن صلحنامه اثبات کنید، پسز همسر عمهتان بهعنوان وارث همسر عمهتان میتواند نسبت به تمامی اموال ایشان و از جمله اموالی که از طریق این صلح به ایشان انتقال یافته است، ادعای مالکیت نماید.
ضمن اینکه توجه داشته باشید که حتی با فرض در اختیار داشتنِ چنین سند و مدرکی، در صورتی میتوانید اقدام حقوقی انجام دهید که ذینفع باشید.
سلام خسته نباشید
مادر من یک واحد اپارتمان صلح عمری با اینجانب انجام دادند و خداروشکر در قید حیات میباشند..اگر خدای نکرده اتفاقی برای مادرم بیفتد بصورت خودکار این واحد بنام بنده میشود؟و صلح همچنان بر قرار است؟یا از بین میرود؟
سلام
شما در حال حاضر هم مالکید اما به صورت محدود با توجه به شرایط ضمن عقد.
با سلام خسته نباشین عموی من بعد فوت پدرم که من ۱۲ سال سن داشتم و قیوم من مادرم بود زیر زمین خودش که در اشتراکی از حق ارث پدرم و عموی دیگرم و این عموم بود به صورت مصالحه و سر قفلی به نام من زدن الان بعد چند سال عموم میخاد حق خودش رو که به نامم زده رو ازم بگیره و تهدید میکنه که اون قولنامه ارزشی نداره و من سند مشاعی دارم در زیر قولنامه امضای شهود هم هست آیا من میتونم ملک رو که به اسمم زدن به غیر بفروشم ؟! ایا حق فروش ملک خودم را با این قولنامه دارم
سلام
برای احتیاط بیشتر الزام به تنظیم سند رسمی بزنید
ولی با همین قولنامه هم می توانید فروش را انجام دهید
سلام مادربزرگ بنده مغازه ای را با پدربزرگم شریک است سه دانگ سه دانگ ، حالا میخواهد سه دانگ خودش را به من صلح کند در ازای زحمات من ، خواستم ببینم چه نوع قراردادی بنویسم واینکه بعد از مرگ ایشان مشکلی پیش نخواهد آمد ؟
سلام
هبه صلح و … فرقی ندارد. هر کدام احکام خاص خود را دارد
مشکلی پیش نمی آید.
عرض سلام وخسته نباشیدخدمت استادبزرگوار؛
بنده قطعه زمینی دارم به متراژ۳۰۰که فقط صلح نامه دارم آیابرای فروش یادریافت سندمیتوانم اقدام کنم ،دراین صورت مراحل چگونه است؟؟
سلام
بله
اگر بلامعارض باشد سریع سند را صادر می نمایند. الزام به تنظیم سند رسمی دادخواست شایسته است و خوانده کسی است که سند رسمی به نام اوست.
با ما همراه باشید
با سلام پدر بنده در قرار داد صلحي كه با برادرش كرده زمين هاي روستايي خود را در قبال يك گاو در قديم به نام برادرش صلح كرده ولي برادرش اون گاو رو به او تحويل نداده و اكنون هر دو فوت شده اند .ايا اين قرارداد صلح صحيح است؟ در صورتي كه سند رسمي به نام پدر بنده است.ايا ميتونيم اقدام كنيم؟
با سلام و احترام
عقد صلح معمولا معوض است ولی ضرورتی ندارد که ارزش دو عوض با هم برابر باشد. در این حالات به این نوع صلح که در آن ارزش دو عوض با هم برابر نیست(مثل صلح زمینهای کشاورزی در قبال یک گاو)، صلح محاباتی گفته میشود. بنابراین، این نوع قرارداد صلح صحیح است.
این موضوع که هنوز سند رسمی به نام پدرتان میباشد؛ خللی به اعتبار این قرارداد وارد نمیکند و ورثهی طرف مقابل میتواند دعوایی را برای تنظیم سند رسمی به طرفیت شما مطرح نماید.
آیا صلح بین وارثان بین وارثان قابل فسخ استن ییا نه…………..؟؟؟؟؟؟؟؟؟
قرارداد صلح لازم است نه جایز
شرایط فسخ آن هم در قانون آمده است.
سلام
وقت شما بخیر،
پدر من می خواهند سه دانگ از ملک خود را همراه با نصف منافع حاصل از اجاره و سود حاصل از رهن آن را به شخص دیگری منتقل کنند اما در عین حال هر یک از طرفین اطمینان داشته باشند که هیچکدام جداگانه امکان فروش سهم خود به دیگری را ندارند، مگر بصورت همزمان اقدام به فروش کنند.
برای همین تصمیم به انجام صلح عمری بدون حق فسخ کردند، آیا امکان دارد در متن قرارداد صلح درج شود که منافع اجاره و رهن این آپارتمان هم بصورت مساوی بین طرفین تقسیم شود؟
چون از قرار صلح اینطور برداشت میشود که تنها مالکیت سه دانگ از ملک به شخص دیگر منتقل شده و همچنان منافع دست نخورده باقی می ماند و باید برای تقسیم حقوقی آن در صورت تمایل طرفین در کنار قرار صلح، اقرار نامه جداگانه ای تنظیم شود و این شروط در آن گنجانده شود.
بینهایت از کمک شما ممنون
سلام
کاملا بستگی به اراده و توافق طرفین دارد. اگر بخواهند شروط ضمن عقد را تنظیم می نمایند.
سلام
خیلی ممنون از پاسخ شما.
پس مطابق با پاسخ شما امکان گنجاندن شروط هر از یک طرفین در متن قرارداد صلح بدون نیاز به اقرارنامه جداگانه موجود است. اگر لطف کنید و این برداشت من را تایید کنید ممنون میشوم و در مورد متن حقوقی و چگونگی انجام آن نیز راهنمایی بفرمایید.
بینهایت ممنون
اصل و مبنا توافق طرفین است مگر خلاف شرع یا قانون باشد
سلام،
خیلی ممنون از پاسخ شما.
آیا اگر در شروط ضمن عقد متن قرارداد صلح چنین قید شود که “منافع رهن و اجاره ملک تا پایان عمر مصالح، به تساوی بین مصالح و متصالح تقسیم گردد”، به لحاظ حقوقی رسمیت و سندیت خواهد داشت؟
بینهایت از کمک شما ممنون
سلام
ممنون از پاسخ شما. پس بنا بر این پاسخ شما، لحاظ کردن شرط تقسیم مساوی منافع اجاره و رهن این آپارتمان بین طرفین در متن قرارداد صلح بصورت حقوقی و رسمی وجود دارد. آیا در مورد نحوه انجام آن و تنظیم متن حقوقی آن تنها باید به دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرد؟
بینهایت از کمک شما ممنون
با سلام و احترام
سند خانه ای به تام مادری می باشد و مادر فوت می کند ، همه فرزندان ازدواج کرده اند و نیاز شدید مالی به مبلغ ارثشان از این خانه دارند ، اما یکی از فرزندان در خانه ساکن است و حاضر به فروش خانه مادری نیست و دیگران هم به سهم الارث شان از این خانه شدیدا و سریعا نیاز دارند ، آیا بقیه وراث میتوانند سهم الارث خود را بصورت صلح قطعی به خریداری بفروشند؟ اگر پاسخ مثبت است برا ی فروش به چه مدارکی نیاز است؟
سلام
بنا بر توافق طرفین امکان پذیر است.
گواهی انحصار وراثت از شورای حل احتلاف اخذ نمایید و برای تقسی سهم الارث به مرجع حقوقی صالح مراجعه بفرمایید.
سلام وخسته نباشید خدمت شما
مادر بنده ملکش رو به صورت ۳ دانگ من و۳ دانگ برادر دیگه ام صلح کرده وسند هم گرفتیم اگر من وبردار ومادر ، هرسه باهم تصمیم بگیریم ملک رو بفروشیم امکان پذیره یا نمیشه؟شرایط فروش اگه همه راضی باشیم به فروش چه جوریه؟؟ممنون از سایت خوب و پربارتون
سلام
با رضایت همه مالکین امکان پذیر است. اقدام فرمایید
با سلام و وقت بخیر
توی روستامون ی زمین داریم که با توجه به موقعیتش یک کوچه چند متری(از بین دو منزل همسایه) برای وصل شدن زمین به کوچه عمومی روی زمین بوده یعنی جز زمین حساب شده و پولش پرداخت شده حدود ۳۰ سال پیش … حدود ۱۰ سال پیش ما واسه زمین سند مالکیت گرفتیم جدیدا فرزند یکی از اون دومنزل که با هم فامیل هستیم ادعای مالکیت کرد و زمینها توسط مالک اصلی که زمین خریده بودیم متر شد و تصرفات اونها علاه بر این قسمت ، ۱۲۵ متر زیاد بود غیر از این هم رای دادگاه به نفع ما صادر شد… جدیدا ی توافقنامه بین پدر بنده و شخص مذکور نوشته شد که اونها مزاحمت ایجاد نکنن و بهشون اجازه عبور و مرور داده بشه از اون قسمت(با وجودی که زمینشون به کوچه عمومی متصله) و قرار بر این بود که بقیه وارثها هم ببره امضا کنن چون پدرشون فوت کرده بود و زمینشون تقسیم نشده بود ولی ایشون بهمراه یکی از برداراش که اتفاقا زیر توافق امضا نکرده، توافقنامه رو مبنای شکایت قرار دادن که پدر بنده به توافقش عمل نکرده و اجازه عبور و مرور نداده به اونهها و کل وارثها هم امضا نکردن توافقنامه رو… الان با توجه به این مطالب میخواستم بدونم رای به نفع اون میشه یا نه؟ ماده و یا بند قانونی هست که بشه با استناد به اون بگیم که چون کلیه ورثه امضا نکردن ما هم میتونیم توافق اجرا نکنیم؟ همه ورثه سنشون از سن قانونی بالاتره
ببخشید طولانی شد … خیلی خیلی ممنون میشم جواب بدین
سلام
با شهود و تحقیقات محلی عدم ممانعت پدر شما قابل احراز است چه همه امضا کرده باشند چه نکرده باشند
سلام. پدر بنده چند سال پیش پولی را از شریکش تحت عنوان قرضالحسنه گرفته و ذیل صورتجلسه ی حساب کتابهاش یادداشتی به اصرار آن شریک و برای ضمانت پس دادن پول نوشته که در آن نوشته سهم الارثش از خانه ای را در ازای طلب به او میدهد و به شریک وکالت میدهد خانه را در ازای طلبش نقد کند. حال چون پدرم هنوز نتوانسته همه ی قرض خود را پس بدهد این شریک شکایت کرده و دادگاه این یادداشت را به منزله ی صلح تلقی کرده و بدون بررسی دقیق صورتحساب، کل سهم پدر از خانه را به اسم آن شریک کرده.در حالیکه ارزش روز سهم پدر از این خانه حدودا هشت برابر رقم طلب است. و در همان زمان هم ارزشی بیشتر از مبلغ طلب بوده. آیا میتوانیم اعاده دادرسی کنیم ؟ ضمن اینکه هم پدرم هم شریکش و هم شاهد میدانند که آن یادداشت صلح نبود و فقط جنبه ی خیال راحتی و ضمانت پس دادن پول از محل فروش خانه بوده است. آیا امکان دارد رای قبلی باطل شود؟
سلام
بله ان شاالله
حتما اقدام فرمایید
سلام و عرض خداقوت
پدر بنده یک قطعه زمین کشاورزی در یک روستا دارد، زمینش دقیقا مشخص نیست چند متر است(به طور تقریبی ۱۵ هکتار)، پدر سال ۹۲ در یک بنگاه معاملات ملکی ذکر کرده و اثر انگشت گذاشته که کل زمین های متعلق به خود در این روستا به بنده فروخته و قیمتشم ۵ میلیون نوشته که صلح شده.
سوال اینجاست۱- آیا این برگه که برگه A4 است و فقط امضا پدرم با یک مهر بنگاه روش هست کافی هست(دیگه هیچ کس امضا نکرده)
۲-آیا فردا بعد از مرگ پدر سایر وراث میتوانند شکایت کنند که این برگه اعتبار ندارد (قابل ذکر است که در ابتدای برگه نوشته معامله قطعی)
۳-اینکه متراژ دقیق زمین در برگه مشخص نشده و فقط نوشته شده کل زمین های این روستا متعلق به خریدار می باشد کافیه؟؟
لطفا این ۳ سوال را خیلی کوتاه راهنمایی بفرمایید
سلام
۱: به عنوان سند عادی قابل استناد است. البته به شرطی که مالکیت پدرتان احراز شود.
۲: اگر جعلی نباشد و پدر در حالتی که عقل معاش داشته چنین نوشته مشکلی پیش نمی آید.
۳:در معاملات زمین باید متراژ مشخص باشد مگر اینکه بعدا قابل تشخیص باشد
سلام
ایا همسر من میتواند با خواهر یا برادر یا مادر خود ارثی را که در اینده به او می رسد صلح کند تا من نتوانم در اینده مطالبه مهریه کنم و ارث اورا توقیف کنم
با سلام
افراد فقط میتوانند چیزی را صلح کنند که مالک آن هستند. صلح مالی که قرار است پس از فوت یک شخص دیگر به ملکیت فرد درآید، امکانپذیر نیست.
سلام
صلح املاکی به ارزش حدود ۴ میلیارد به مبلغ قید شده در صلح نامه به ارزش ۲۰ میلیون چه نوع صلحی محسوب میشه و از دیدگاه مالیاتی چه حکمی دارد ؟
سلام
بستگی به عرف دارد و صلح محاباتی هم بنابر نظر قضایی می تواند تلقی شود.
باسلام و احترام
شخص (الف) با (ب) اقدام به عقد صلح نامه ای پیرامون تصفیه حساب مالی می نمایند. شخص ج را نیز به عنوان ثالث وارد می کنند و در آن شخص (ج) مسؤل می شود چنانچه (ب) به تعهداتش در این صلح نامه در باب پرداخت عمل ننمود، ایفای تعهد نماید: آیا ورود شخص ثالث (ج) قالب صلح را می گیرد یا این قالب قراردادی دیگری است؟ باسپاس
سلام
به نظر همان صلح است
سلام
اگر شخصی سه دانگ از ملکی را به شخص دیگری صلح کند، آیا می توانند ضمن شروط عقد قید کنند که در عایدات حاصل از اجاره و رهن آن ملک به تساوی شریک هستند و هیچکدام جداگانه نمی توانند اقدام به فروش سهم خود کنند مگر بصورت همزمان و رضایت طرفین؟ آیا این مهم با درج عبارت “ضمن العقد چنین مقرر گردید کلیه منافع این ملک بین مصالح و متصالح به تساوی تقسیم گردد و هر یک از طرفین تنها با رضایت دیگری حق فروش سهم خود را دارا باشد” محقق می گردد؟
سلام
بعضا اختلافی است این شروط
ولی به نظر می رسد مبنا توافق و رضایت طرفین است و اراده آنها به هر چه تعلق بگیرد همان ملاک است
سلام
لطف می کنید در این مورد کمی بیشتر توضیح بفرمایید:
“مبنا توافق و رضایت طرفین است و اراده آنها به هر چه تعلق بگیرد همان ملاک است”، آیا این به این معنی ست که در صورت رضایت و توافق طرفین متن پیشنهادی “ضمن العقد چنین مقرر گردید کلیه منافع این ملک بین مصالح و متصالح به تساوی تقسیم گردد و هر یک از طرفین تنها با رضایت دیگری حق فروش سهم خود را دارا باشد” از بار حقوقی کافی برخوردار خواهد بود؟
خیلی ممنونم
سلام
ملاک توافق است. دقیق نمی دانم قصد شما چیست اما عبارت به نظر صحیح است
سلام
یعنی جمله بالا فروش سهم هر یک از طرفین به غیر را جز به رضایت طرفین ملزم نمی کند؟ هدف این است که دو طرف قانونا به هم متعهد شوند که جز با رضایت یکدیگر اقدام به فروش سهم خود به غیر نخواهند کرد.
سلام
پدر بزرگم املاک حود را به عموم صلح کرده
بعد از فوت پدر بزرگم انحصار وراثت بنام همه وراث تبت شد وکسی اعتراض نکرد
بعد متوجه شدیم صلحنامه وجود دارد
سوال صلحنامه مورد قبوله یا انحصار وراثت که کسی اعتراض نکرده؟
سلام
این دو مورد منافاتی با هم ندارد و هر دو با هم قابل جمع هستند
با سلام و اخترام
اگر خانه ای را که در آن ساکن هستیم با همسرم صلح عمری کنم آیا تا زمانی که زنده هستم اجازه فروش خانه را دارم و یا اول باید صلح نامه فسخ شود بعد میتوانم بفروشم.ممنون از راهنمائی شما
سلام
می توانید شرط ضمن عقد تعیین بفرمایید و این شرط را ذیل آن بگنجانید
من آپارتمانی خریداری نمودم و وام مسکن گرفته بودم و سند بنام وام گیرنده شد /الان من وام رو تسویه کردم و میخواهم با صلح نامه سند ملک رو بنام بزنم در صورتی که صاحب وام فوت نموده است. میتوانم با صلح نامه انتقال سند بدهم. با صلح نامه مراحل تنظیم سند چگونه است . با تشکر
سلام
به دفتر خانه مراجعه و با ارائه مدارک شناسایی ملک را به نام می زنید. در قالب صلح نامه رسمی
باسلام. برادر کوچکتر ما ظاهرا در زمان حیات پدر ( پدر مریض و خانه نشین(۱۸ سال) که در مدت کوتاه ۲،۳ ماهه پس از افتادن مشکوک از از ارتفاع ۳،۴ متری بار محصول عدس در خرمنگاه مزرعه چندبار مورد عمل جراحی قرار گرفته بود و بالطبع از نظر قدرت تصمیم گیری حالت عادی و معمولی نداشت و زنده بودنش برای خودش هم معنایی نداشت و در اثر ضعف جسمی بطور مداوم درگیر طاقت فرسا با شدت درد ناشی از عارضه های داخلی بدنی بود،بیسواد،پیر و نا آشنا به مسائل و احکام مربوط به کارهایی که پس از درگذشت و فوت پدر معلوم و مشخص گردید با سوء استفاده از وضعیت جسمانی، بیسوادی پدر و با توسل به حیله شرع و قانون با پرس و جو و مطالعه احکام شرعی در زمینه چگونگی رد و ثبت محضری و رسمی اموال منقول و غیرمنقول اموال پدری( زمین های کشاورزی قطعات زمین تجاری- مسکونی خریداری شده در محل سکونت ،خانه پدری و خانه های خریداری شده در سایر شهرها ،مسکوکات و سرمایه های ریالی) بنام خود که گویا پدر به دلخواه و خواست خویش اموالش با وی مصالحه(عقد صلح) و به او داده است تا بعد از فوت پدر دیگر برادران و خواهران تنی نتوانند ادعای ارثیه و اموال باقیمانده از پدر را داشته باشند. با این اوصاف تشریحی مختصر، شرعا حکم این رخداد در واقع دور زده شدن زیرکانه قواعد شرعی و قانونی توسط این برادر ما چیست؟ رای احقاق حق و حقوق دیگراولا پدر باید چه کار کنند. با تشکر از ارائه طریق تان
سلام
برای حجر پدر در آن مدتی که ایشان زنده بود باید دلیل کافی ارائه بفرمایید. شاهد و … بایستی در خصوص وضعیت پدر اطلاع کامل داشته و حجر ایشان اثبات شود با مدارک پزشکی
باسلام حدود ۴۰سال پیش پدرم سرقفلی مغازشونو صلح کردن با یک شاخه نبات
ما الان فهمیدیم اون طرف الان فوت کرده و مغازه دست پسرش هست میشه ملک رو پس گرفت؟
سلام.
اگر اراده صحیح بوده صلح محاباتی درست بوده
سلام
میشه یه توضیحی در مورد مطلب زیر را ارائه کنید.و بگید کدوم جمله صحیح تر هستش.
{{موجبات فسخ با عنوان خیار تخلف از شرط محقق از طرف مصالح برای مصالح و نسبت به سهم وی فراهم خواهند نمود.}}
((موجبات فسخ با عنوان خیار تخلف از شرط محقق از طرف متصالح برای مصالح و نسبت به سهم وی فراهم خواهند نمود.))
ممنون
سلام
جمله دوم صحیح تر است . زیرا یکسری شروط ضمن عقد از طرف مصالح در قرارداد ذکر می شود که اگر متصالح آن ها را رعایت ننماید و بر خلاف شروط عمل نماید حق فسخ برای مصالح ایجاد می شود.
سلام
همسرم میخواهد۳ دانگ خانه را به نام من صلح عمری کند اما نمیخواد سند تک برگش تقسیم شود آیا با صلح سند از حالت تک برگ خارج میشود؟
اگر در صلح حق فسخ نباشد اما اجازه فروش داشته باشد چه اتفاقی میافتد؟
سلام
اگر صلح با سند رسمی هم تنظیم شود چنین اتفاقی نمی افتد
البته حتما از دفترخانه سوال بفرمایید. سند تک برگ با انتقال رسمی اصلاح می شود.
با سلام و خسته نباشید
اگر زنی ملکی را به همسرش صلح کند آیا میتواند در صلح نامه قید کند که این ملک بعد از فوت آن زن به همسرش برسد؟ آیا در آینده اگر زن بخواهد میتواند صلح نامه را کنسل کند؟ و سوال دیگر اینکه اگر مرد زودتر از زن فوت کند آیا صلح نامه کنسل میشود یا ورثه مرد میتوانند ادعای ارث بکنند؟
با تشکر
با سلام و احترام
صلح از عقودی است که باعث انتقال مالکیت مال میشود. بنابراین، به محض که این قرارداد منعقد شود، مالکیت این مال به طرف مقابل منتقل میشود. در نتیجه، دیگر این موضوع که مصالح(صلحکننده) بخواهد وصیت کند که مال پس از فوتش به طرف مقابل برسد، منتفی است؛ چون اصلاً این مال دیگر در مالکیت خودش نمیباشد.
با توجه به اینکه به محض انعقاد قرارداد صلح، مالکیت مال به طرف مقابل منتقل میشود، هر زمان که او(شخصی که مال به نفع او صلح شده است) فوت کند، مال هم میان ورثه او تقسیم میشود.
با سلام
آیا صلح نامه ای که در آن شرط شده باشد تا زمان حیات مصالح، متصالحین حقی بر روی مورد مصالحه ندارند و مصالح هر تصمیمی صلاح بداند از قبیل اجاره یا فروش مورد مصالحه را بدون کسب اذن و اجازه از متصالحین دارد، از لحاظ قانونی سندیت دارد؟
اگر یکی از متصالحین امضا نکرده باشد این صلح نامه صحیح است؟
با سلام
با انعقاد عقد صلح، مالکیت مال به طرف مقابل منتقل میشود. بنابراین، شروطی از این قبیل که مصالح بتواند تا زمانی که در قید حیات است، مال را بفروشد یا اجاره دهد، در صورتی صحیح است که در عقد صلح برای مصالح حق فسخ در نظر گرفته شده باشد. اگر حق فسخ در نظر گرفته شده باشد، در این حالت، فروش یا اجارهدادن مال کاشف از اِعمال حق فسخ خواهد بود. همچنین، باید متن قرارداد بررسی شود و قصد طرفین از گنجاندن این شروط احراز شود. اگر قصد طرفین از قراردادن حق فروش و … همان اختیار بر فسخ بوده است، در این صورت، چنین شرطی صحیح خواهد بود.
اگر یکی از متصالحین امضا نکرده باشد و این عدم امضا دلالت بر عدم قبول عقد از جانب او داشته باشد، عقد صرفاً نسبت به شخصی که امضا نکرده است، اعتبار ندارد(خللی در اعتبار عقد نسبت به سایرین به وجود نمیآورد).
سلام
پدرم ملکی را به نام من صلح کرده است. نامادری ام میگوید پدر در سلامت عقل نیست و آلزایمر دارد . در صورتیکه کاملا” سلامت هستند. چه کار یا اقدام پیشگیرانه ایی میتوان کرد تا بعد از فوت پدر ، این خانم نتواند ادعایی نسبت به این ملک داشته باشد؟
سلام.خدا قوت
قطعه زمینی نسق و دارای تقسیم نامه که ارث به مادرم رسید. اکنون مادرم فوت شده و ما ۵ فرزند وی قصد داریم تا قبل از جواب انحصار وراثت زمین را بفروشیم(زمین کم مشتریست و الان مشتری دارد).چگونه میتوان یک دستخط عادی نوشت و امضای ۵ نفر بر روی آن باشد تا بتوان معامله را یک نفر با مشتری تمام کند.(دلیل یک نفر برای معامله در واقع انجام تصمیم قطعی در زمان حضور مشتری است نه اینکه نظرات متفاوت باعث پشیمانی مشتری در وقت معامله شود)(دلیل دستخط عادی هم اینست که همه با صحبت در جمع موافقت کرده و امضا میتوان گرفت اما پای وکالت دفترخانه برخی احتمال حضورشان نیست)
با سپاس
سلام
اگر وکالت به یک نفر داده می شود حتما بایستی حدود و ثغور آن مشخص باشد و نبایستی بسط ید و اختیارات نامشخص داده شودو فقط برای همان قرارداد و در همان مدت و کاملا محدود داده شود.
با سلام
ملکی در سال ۸۶ وکالتی به نام بنده شده
در وکالت نوشته ولو به صیغه صلح.به هر شخص حقوقی یا حقیقی ولو به نام خود.
(ملک دارای سند نمیباشد)
در این تاریخ ملک رو با اون وکالت به نام فرزندم میخوام انتقال بدم که صغیر است.
مریض هستم وکالت از بین میره بعد من
با قولنامهعادب متصالح امکان این هست که به نامش انتقال بدم.ممنون.
سلام
به هر حال شما مالک هستید. الان هم به عنوان ولی قهری صغیر می توانید با صلح ملک را به نام ایشان انتقال دهید
با سلام و خسته نباشید.ببخشید یه سوال داشتم که اگر ممکنه جواب بدین ممنون میشم.ما چهار تا خواهر برادریم دو تا دختر دو تا پسر.که مادرم به هر کدوم یه خونه داده به صورت سند صلح مساوی از لحاظ متراژ و …که البته برای برادر بزرگم قطعی شده و برای ما سه نفر صلحه.خواستم بپرسم امکان داره که در صورت زنده بودن مادرم برادرام وکالت بگیرن از مادرم چون الزایمر دارن و خونه رو از من بگیرن به اسم خودشون بزنن؟در صورتی که سند صلح خونه به اسم خودم پیش خودم هست.
با سلام
منظور شما را از اینکه یک سند صلح است و یک سند قطعی، متوجه نشدیم.
با انعقاد قرارداد صلح میان دو نفر، مالکیت مال بهطور کامل به طرف مقابل منتقل میشود. در نتیجه، او مالک است و مصالح(صلحکننده) اگرچه ممکن است که طبق قرارداد تا زمان فوت حق استفاده از ملک را داشته باشد، ولی نمیتواند اقدامی نماید که با حق مالکیت این شخص تعارض داشته باشد. هم خود مادرتان و هم هر شخص دیگری به نمایندگی از ایشان، صرفا زمانی میتوانند مالکیت مال را از شما بگیرند که در قرارداد، حق فسخ برای مادرتان پیشبینی شده باشد.
بنابراین، اگر قرارداد در حضور شهود معتبر تنظیم شده و حق فسخ هم برای مادرتان پیشبینی نشده است، کسی نمیتواند مالکیت مال را از شما سلب کند؛ به خصوص اگر این قرارداد در دفترخانه تنظیم شده باشد.
باسلام.
منزل مسکونی که خانواده چهارنفری ما دران زندگی میکنیم بصورت ۳/۵ دانگ پدرم و ۲/۵ مادرم مالکیت دارند. من و برادرم فقط فرزندان پدرو مادرمان هستیم. ولی مادرم از ازدواج قبل خود که ۳۰ سال پیشجداشدن سه فرزند (دوپسر و یک دختر )دیگر دارند. حال مادرمن میخواهند بعدازفوتشان ۲/۵ دانگ ملک شان از خانه فعلی مان فقط به من و برادرم برسد. چه قرارداد و صلحی رو پیشنهادمیکنید که جای هیچوگنه اعتراضی ازسمت فرزندانش از ازدواج اولش متوجه ما و این انتقال نباشد؟ ایا حضور شاهد یا اطلاع دادن به انها درزمان این صلح لازم است؟
با سلام
شما میتوانید این قرارداد را در قالب صلح عمری یا صلح منعقد کنید(بدون حق فسخ) و یا اینکه ایشان میتوانند در قالب عقد هبه آن را به شما و ایشان منتقل کنند.
برای اینکه این قرارداد قابل خدشه نباشد، توصیهی موکد میشود که آن را در حضور شهود معتبر و در دفترخانه تنظیم نمایید. اگر هم بهصورت عادی تنظیم میکنید، بایستی در حضور حداقل دو شاهد باشد و به امضای ایشان برسد.
در هر صورت، نیازی به اطلاعیافتن طرف مقابل و تایید و رضایت ایشان وجود ندارد(بهلحاظ حقوقی البته).
باعرض سلام، نصف یک خانه مسکونی بر ذمه پدرشوهرم مهریه من هست.اما من با ایشون صلح نامه نوشتم که به جای اون نصف یه خونه دیگه که شوهرم مالکش هست بهم داده بشه.آیا بعدا واسه من حق فسخ وجود دارد؟ اگه وجود دارد تا چه مدت این حق محفوظ هست؟
با سلام
این موضوع بستگی به این دارد که آیا حق فسخ را در قرارداد خود پیشبینی کرده باشید یا خیر. حق فسخ اگر مدنظر طرفین باشد، باید در قرارداد پیشبینی شود و مدت آن نیز تعیین گردد.
با سلام خدمت شما بزرگوار ، مادر من به همراه بقیه خواهران و برادران خود زمین ورثه که متعلق به پدر بزرگم بوده رو قولنامه دستی همگی امضا میکنن و اثر انگشت میزنن اما این برگه محضری نیست و مادرم اصلا در محضر هیچ امضایی نداده ، حال قاضی طبق نظر خود که روزنامه کردن و مادرم سواد ندارن و در آن موقع پدرم مریضه بودن و مادرم در بیمارستان بوده نتوانسته برورد ، هم اکنون قاضی حکم را اجرا و بدون امضای محضری مادرم زمین را بنام داییم سند زده چاره چیست تا مادرم بتواند به حق خود برسد ؟
با سلام
مخاطب گرامی!
سوال شما بسیار مبهم است؛ زیرا مشخص نیست که دعوای طرف مقابل چه عنوانی داشته است و همچنین، مشخص نیست که مادر شما دقیقاً به چه دلیلی میخواهند به رای صادره خدشه وارد کنند(چون اگر مادرتان قبلا با اراده و اختیار خود و در کمال صحت عقل آن قولنامه را امضا کردهاند و دعوای طرف مقابل با عنوان الزام به تنظیم سند رسمی مطرح شده است، دعوای صحیحی است و رای دادگاه، قانونی میباشد). ضمن اینکه، پاسخدادن به سوال شما، نیاز به مطالعهی دادنامه(متن رای) دارد.
سلام وقت بخیر ممنون میشم جواب منو بفرمائید…من فرزند آخر خانواده هستم ما یک آپارتمان داریم که حدودا ۱۵ سال ساخته ولی سندش تازه الان تفکیک شده و پدرم به نام مادرم رد کرده یعنی سند تاریخش جدیده و به گفته خود پدرم قصد دارد که با قرارداد صلح بین من و مادرم بنام من بشه یعنی قراداد صلح …میخواستم بدونم چقدر از تاریخ سند باید بگذره تا بتونن این قرارداد صلح رو انجام بدن اصلا لازمه مثلا یکسال از تاریخ سند بگذره یا نه درجا میشه قرارداد صلح رو بین من و مادرم بنویسن
با سلام
به محض اینکه مالکیت ملک به مادرتان منتقل شود و سند به نامشان تنظیم گردد، ایشان میتواند آن را از طریق صلح عمری به شما انتقال دهد. گذشت مدت زمان خاص، ملاک نیست. ملاک این است که ایشان در زمان صلح، مالک این ملک شده باشد.
درود و خسته نباشید
مادر من میخواهد یک ملک را به نام من صلح عمری که تا زمانی که در قید حیات هستند از آن استفاده کنند و اجاره بدهند کند.
چه متنی باید داخل صلح نامه بنویسیم که اگر پشیمون شد نتواند ملک را به نام خودش یا دیگری برگرداند یا اینکه نتواند ملک را بفروشد.
سپاسگزارم
با سلام
با انعقاد قرارداد صلح عمری، مالکیت مال به شما انتقال پیدا میکند، ولی شما نمیتوانید تا زمانی که مادرتان در قید حیات هستند، از آن استفاده کنید یا آن را بفروشید. برای اینکه مادرتان هم حق فسخ قرارداد را نداشته باشند، نیاز نیست که مطلبی در قراردادتان نوشته شود. ایشان حق فسخ قرارداد یا فروش آن را ندارند، مگر اینکه چنین حقی بهصراحت برای ایشان در نظر گرفته شده باشد.
با سلام پدر من زمینی مسکونی دارد از ارث پدری خودکه عموی کوچکم صلح نامه ای رو کرده و زمین را خود ودو عموی دیگرم گرفته ودر آن مدرسه غیر انتفاعی ساخته اند حال ماشکایت کردهایم دو عمه وما و خانواده عموی بزرگم.زمان صلح سال ۴۶است زمان تولد عمویم ۱۳۳۰ است یعنی ۱۳یا ۱۴ سال داشته ایا صلح قبول است ایا میتوان صلح کرد که شخص دیگر ارث نبرد و دیگر اینکه فرزندان دگر در آن زمان زیر ۱۰ سال بودن به غیر از عموی بزرگترم و پدرم ممنون اگر راهنمایی نمایید.
با سلام
منظورتان این است که پدربزرگتان این زمین را به نفع عموی شما صلح کرده است؟
اگر منظورتان این است، بله؛ این امکانپذیر است. اگر چنین صلحی واقع شده باشد، حتی اهمیتی ندارد که افرادی که این زمین به نفعشان صلح شدهاست، در آن زمان چند ساله بودهاند. همچنین، اگر تمام این زمین صلح شده باشد، مانع از ارثبردن دیگران میشود؛ چون با انعقاد صلح، مالکیت مالِ صلحشده به متصالح(شخصی که به نفع او صلح شده است) واگذار میشود.
(ضمن اینکه اگر عمویتان متولد ۱۳۳۰ باشند، در سال ۱۳۴۶ ایشان ۱۶ سال داشتهاند. از این جهت هم باز مشکلی وجود ندارد؛ زیرا پسران در ۱۵ سالگی به سن بلوغ میرسند. بنابراین، از این جهت نیز ایشان در آن زمان بالغ بودهاند)
با سلام و خسته نبتشید
بنده یک قرارداد صلح با پدربزرگم انجام دادم
در صورتی ک پدرم فوت شده و پدر بزرگم در صحت عقل و با اختیار خودش این صلح نامه را انجام داد
مورد صلح هم چند قطعه زمین هست ک موقعیت و صحت آن توسط شورا تایید شده
و این صلح نامه را پدر بزرگ بنده من و شورا هم مهر و امضا کردند برای اینکه وارث پدر بزرگم بعد از مرگش ادعا نکنند
سوالم اینکه ک آیا پدربزرگم میتونه فسخ کنه در صورتی که در صلح نامه هم نوشته بدون حق فسخ
و یا اینکه بعدها وارث پدربزرگم میتونه از این اموال رو بگیره یا نه؟؟؟؟؟؟
با تشکر
با سلام
اگر حق فسخ در قرارداد پیشبینی نشده باشد، متصالح(پدربزرگتان) حق فسخ نخواهند داشت.
ورثهی پدربزرگتان در صورتی میتوانند ابطال قرارداد صلح را از مرجع قضایی درخواست کنند که دلایل معتبری مبنی بر غیرمعتبربودنِ این قرارداد ارائه دهند.
با سلام خدمت شما بزرگوار محترم
خواهرم دوسال قبل از فوت مادرم با انجام معامله صلح. اموال مادرم را به نام خود کرد و صاحب شده و بعد از فوت مادرم بعد از گذشت سه ماه مدعی است مادرم با میل خودش اموالش را به او بخشیده. و ما میدانیم کاملا دور از حقیقت است و مادر م مدت چهار سال بود که مبتلا به الزایمر شده بود و فراموشی به مادرم دست داده بود بیشتر اوقات حتی فرزندان خود را به سختی به یاد می اورد . تمام مدارک مادرم در اختیار خواهرم بود و از دادن حنی یک گپی از شناسنامه مادرم به ما خوداری کرده تا به امروز ولی ما با دشواری توانستیم تقاضای انحصارورثه را بدهیم و حالا منتظر انحصار ورثه هستیم و به سختی شماره ثبتی سند منزل مادرم ونسخه های پزشکی و با دکتر معالج تماس پیدا کنیم. اما برای بدست اوردن این مدارک مادرم احتیاج به حکم قضایی داریم . برای بدست اوردن حکم قضایی برای دریافت این مدارک مادرم نمی دانم به کجا مراجعه کرد و چه کار باید کرد. و اینکه چگونه حکم محجور مادرم رو بدست بیاورم خواهش میکنم مرا راهنمایی بفرمایید
با تشکر فراوان
سلام .خواستم بدونم روی وامی که متعلق به کس دیگری و میخاد مبلغ وام رو در اختیار من بگذار میتوانیم صلح کنیم که بعد ها به مشکل نخور .چون وام به اسم من نیست .و من فقط اقساط وامو باید واسشون ماه به ماه واریز کنم
سلام
هر نوع توافقی مبتنی بر توافق طرفین امکان پذیر است.
با سلام
خواهرم قبل از فوت مادرم با انجام معامله صلح. و بعد از فوت مادرم بعد از گذشت سه ماه مدعی است مادرم با میل خودش اموالش را به او بخشیده.ما از این عمل خواهرم هیچگونه اطلاعی نداشتیم و ما میدانیم کاملا دور از حقیقت است و مادر م مدت ها بود که مبتلا به الزایمر شده بود و فراموشی به مادرم دست داده بود بیشتر اوقات حتی فرزندان خود را به سختی به یاد می اورد . تمام مدارک مادرم در دست خواهرم بود و از دادن حنی یک گپی از شناسنامه مادرم به ما خوداری کرده تا به امروز ولی ما با دشواری توانستیم تقاضای انحصارورثه را بدهیم و حالا منتظر انحصار ورثه هستیم و به سختی شماره ثبتی سند منزل مادرم ونسخه های پزشکی مادرم را را پیگیر شدیم و با دکتر معالج تماس پیدا کردیم اما فقط با حکم قانونی گواهی میدهند. اما برای بدست اوردن این مدارک مادرم احتیاج به حکم قضایی داریم حال سوال من از شما این است . برای بدست اوردن حکم قضایی به کجا مراجعه کرد و چه کار باید کرد. و اینکه دلیل سوال من از شما این است وقتی به دادگاه می روم راهنمایی می کنند و من پیگیر میشم اما در انتها می گویند اشتباه مراجعه کردی. چند بار پیش امده از شما خواهش میکنم برام بنویسید من در این مورد چه کنم
با تشکر
سلام
قاضی محترمی که پرونده به ایشان ارجاع شده می توانند با نامه نگاری استعلامات لازم را اخذ نمایند. در ضمن شما می توانید درخواست خویش را در پرونده ثبت نمایید و لایحه بنویسید. هر مدرک جدیدی هم دارید حتما به قاضی محترم تحویل دهید
با سلام
آیا. مالکی که ملک خود را به یکی از فرزندانش صلح نموده و پس از سالها پسر او فوت میکند امکان فسخ برای مالک وجود دارد و سپس صلح آن با فرزند یا فرد دیگری ؟
با سلام
اگر قرارداد صلح بهصورت معتبر تنظیم شده است و در آن، حق فسخ برای مالک قبلی(مصالح) پیشبینی گردیده است و این حق فسخ همچنان اعتبار دارد(یعنی از موعد آن نگذشته است؛ مانند آنکه حق فسخ مادامالعمر برای مصالح پیشبینی گردیده است)، مصالح(مالک قبلی) میتواند پس از فوت متصالح این قرارداد را فسخ کند.
[این پاسخ با این فرض داده شده است که قرار صلح، از نوع صلح عمری بوده است]
سلام و خسته نباشید
ممنون از وقتی که میذارید و جواب سوالا رو میدید.
ما پس از خرید یک واحد آپارتمانی متوجه شدیم که طبق سند پارکینگ نداره، در حالی که فروشنده قبل از انجام معامله گفتن که پارکینگ داره، در قولنامه هم متاسفانه پارکینگ ذکر نشده، حالا پس از بحث و کسب رضایت همه ساکنین و خود فروشنده میخواهیم صلح محضری تنظیم کنیم مبنی بر اینکه واحد ما در زمان معامله به صورت پارکینگ دار معامله شده و می تواند رسما از پارکینگ استفاده کند. لازمه بگم پارکینگ فضای لازم رو داره،
حالا آیا این صلح محضری تا همیشه و حتی پس از عوض شدن مالکان واحدهای دیگه یا در زمان فروش این واحد معتبر و قانونی است؟
پیشاپیش تشکر از راهنمایی و پاسختون.
با سلام
قراردادهایی که بهصورت معتبر و با رعایت شرایط قانونی میان اشخاص منعقد میشوند، در برابر اشخاص ثالث قابل استناد هستند. اگر این شرط در مورد قرارداد شما نیز رعایت شود و در این قرارداد حق فسخ برای طرف مقابل در نظر گرفته نشود، حقِ داشتن پارکینگ برای ملک شما به وجود میآید و شما میتوانید در هر زمانی به این حق استناد نمایید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که شخصی که در این قرارداد طرف مقابل شما قرار میگیرد و این حق را به شما اعطا میکند، باید کسی باشد که تواناییِ اعطای این حق را داشته باشد؛ چون اگر طرف مقابل شما اصلاً صلاحیت اعطای این حق را نداشته باشد، بعداً اشخاص مدعی میتوانند نسبت به این موضوع ایراد وارد کنند.
با توجه به این نکات، پیشنهاد میکنیم که برای تنظیم متن قرارداد و همچنین، اطمینان از اینکه طرف قراردادتان واجد این صلاحیت است یا خیر، حضوراً با یک وکیل مشورت کنید و پس از آن در دفترخانه حاضر شوید تا در آینده از این بابت مشکلی برایتان پیش نیاید.
بسیار خب، خیلی ممنون از پاسخ کامل و مفیدتون، خسته نباشید و خداقوت
با سلام . آیا می شود کسی ملکی را به نفر دیگر صلح کند و آن نفر ندونه که ملکی به نامش صلح شده و اگر این کار میشه کرد چطور میشه فهمید که ملکی به نامش صلح شده
با سلام
صلح، یک قرارداد(عقد) است. هر قراردادی، دو طرف دارد؛ یعنی قراردادی وجود ندارد که یکطرفه باشد و یکنفر بتواند بهتنهایی یک قرارداد را منعقد کند. در قرارداد صلح هم یک مُصالِح و یک متصالح وجود دارد. مُصالح باید مالی را صلح کند و در مقابل، متصالح(بهعنوان ذینفع) باید این صلح را بپذیرد تا عقد صلح بهصورت معتبر، تنظیم و منعقد شود. درنتیجه، امکان انعقاد قرارداد صلح بدون وجود و حضور یکی از طرفین (یعنی مصالح یا متصالح) وجود ندارد.