مقدار ارث فرزندان

فرزند در حقوق کشورمان در طبقهی اول وارثان فرد متوفی قرار دارد. البته منظور از فرزند، فرزندی است که به صورت مشروع و به واسطهی ازدواج میان زن و مرد متولد شده باشد. چه ازدواج دائم باشد و چه موقت.
فرزندان به وجود آمده از روابط نامشروع و همچنین فرزند خوانده جزء ورثه محسوب نمیشوند. طبقه ی اول وراث شامل پدر، مادر و فرزندان میباشد و تا هنگامیکه یک نفر از وراث این طبقه وجود داشته باشد، سایر اقوام و خویشان از جمله خواهر، برادر و … ارث نمیبرند.
در مورد نحوهی ارث بردن فرزندان از پدر و مادر خود قواعد ویژهای وجود دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم:
الف: طبق ماده ی ۹۰۷ قانون مدنی اگر میت پدر و مادر نداشته باشد و فقط یک یا چند فرزند داشته باشد، تمام ارث به فرزندان وی میرسد. البته در این موارد در صورت زنده بودن همسر میت، ابتدا سهم وی از اموال به میزان یک هشتم کنار گذاشته میشود و سپس بقیهی ارثیه بین فرزندان تقسیم میگردد. به این صورت که اگر تنها یک پسر یا یک دختر وجود داشته باشد تمام ارث به پسر یا دختر وی میرسد. اگر میت چند فرزند داشته باشد، در صورتی که همهی آن ها پسر یا دختر باشند ، اموال به ارث رسیده به طور مساوی میان آن ها تقسیم میشود اما اگر برخی از آنان پسر و برخی دختر باشند، به پسر دو برابر دختر ارث میرسد. به طور مثال اگر مبلغ ارثیه شش میلیون تومان باشد، دو میلیون به دختر و چهار میلیون به پسر تعلق میگیرد.
ب: در صورت وجود پدر و مادر میت در کنار فرزندان، سهم هر یک از پدر و مادر یک ششم از اموال است. در صورتی که پدر و مادر میت یا یکی از آن ها زنده باشند و میت یک دختر نیز داشته باشد، طبق مادهی ۹۰۸ قانون مدنی سهم دختر نصف اموال و سهم هر یک از پدر و مادر یک ششم اموال میت است و هر میزان که باقی بماند نسبت به سهم وارثان میان آن ها تقسیم میشود. این حالت در صورتی که میت چند دختر به همراه پدر و مادر داشته باشد نیز وجود دارد که در این صورت سهم دختران طبق مادهی ۹۰۹ قانون مدنی دو سوم اموال است که این دو سوم میان آنها به طور مساوی تقسیم میشود.
پ: تا زمانی که میت فرزندی داشته باشد، نوههای او از اموال وی ارث نمیبرند. ولی در صورت نبودن فرزند، طبق ماده ی ۹۱۱ قانون مدنی نوهها جانشین فرزندان و جزء طبقه ی اول محسوب میشوند.
ت: بر اساس مادهی ۹۱۱ قانون مدنی تقسیم ارث میان نوادگان بر اساس نسل آن ها انجام میشود. به این معنا که در صورتی که نوه، فرزند پسر باشد، سهم پسر را میبرد و در صورتی که نوهی دختری باشد، سهم دختر به وی میرسد. به طور مثال، فردی در هنگام فوت، یک نوه از فرزند دختر خود دارد که نامش بهرام است و یک نوه نیز از فرزند پسر خود دارد که نامش سیمین میباشد. در این حالت سیمین دو برابر بهرام ارث میبرد؛ زیرا در واقع سهم پدر وی از اموال میت به او میرسد.
ث: گاهی پیش میآید که مجموع سهم وارثان از میزان اموالی که میت به جا گذاشته است، بیشتر میشود. در این شرایط برای جبران این کمبود، در صورتی که تقسیم ارث میان وارثان طبقهی اول باشد، طبق مادهی ۹۱۴ قانون مدنی از میزان سهم دختر یا دختران کاسته میشود و پس از تقسیم اموال، هر مقدار که اضافه مانده باشد، میان وراث به نسبت سهم آنان تقسیم میگردد. البته توجه بفرمایید که هیچگاه این مقدار اضافه به همسر برگردانده نمیشود.
در کنار قواعد ارث طبقهی اول، خوب است به هدیهای اضافه بر ارث که به پسر بزرگتر داده میشود و در واقع ارث محسوب نمیشود نیز اشاره کنیم. از میان اموال پدر یک خانواده، انگشتر، شمشیر، لباس و قرآن وی که در فقه ما تحت عنوان حبوه شناخته میشود، بعد از مرگ به پسر بزرگ تر وی داده میشود. البته در صورتی که تمام اموال میت محدود به این موارد نباشد.
ما دو تا خواهریم که متاسفانه پدر و مادرمان زود تر از پدرانشان فوت کردند . هم از خانواده مادر به ما ارث نرسید هم خانواده پدری که حداقل دو تا مغازه به ما میرسید که متاسفانه طبق قانون هیچ ارثی به ما نرسید. متاسفانه خانه پدری ما رو هم بخاطر اینکه پدرم ضامن عمویمان بود و ایشان به خارج فرار کردند بانک از ما گرفت بعد از کلی کار تونستیم پول جور کنیم و بقیه پول رو بدیم . این کجاش عدالته الهی هست ؟ ما دو تا خواهر که پول جهیزیه هم حتی نداریم . یعنی فرق ما که یتیمیم و بقیه که پدر و مادر دارند چی بود که باید اینجور زندگی کنیم همیشه هم سرکوفت میزنند از دور کنترل میکنند واسه ما شایعه درست میکنند . همیشه هم منت میزارند که از خونه پدر شما هم سهم داشتیم و میتونیم شکایت کنیم . اینا قانون اسلامه ؟ واقعا دین انقدر عادله ؟
سلام مخاطب محترم
این طور مواقع باید گفت البلاء للولاء ….
بدانید جزو نوادر هستید. نمی دانم شاید باید به نعمت هایتان توجه بفرمایید. سلامتی، خواهر داشتن و ….
نگران شکایت اقوامتان برای ارث بری نباشید.
پرداخت دیون متوفی مقدم بر ارث وراث است
با ما همراه باشید
سلام و خسته نباشید
پدربزرگ * ۳ پسر و ۱ دختر دارد
پدر بزرگ فوت شده*بعدش
دختر فوت شده *
پسرها زنده *
آیا بچه های دختر فوت شده سهمی از ارث پدر بزرگ دارن؟
اگه دارن چه مقدار؟
با سلام
اگر دختر در زمان فوت پدرش زنده بوده، ارث برده است و چون او پس از پدرش فوت کرده و الان در قید حیات نیست، سهمالارث دختر به فرزندان ایشان میرسد.
پیامبر اکرم(ص) فرموده است: وصیت کردن، وظیفه هر مسلمانی است و بر هیچ مسلمانی سزاوار نیست که شبی را سپری کند، مگر این که وصیتش زیر سرش باشد. آن حضرت همچنین میفرمایند: خداوند راضی نشد که کار تعیین ارث را به فرشتهای مقرب یا پیامبری مرسل واگذارد، بلکه موضوع تقسیم ما ترک را شخصاً به عهده گرفت و حق هر حقداری را به او داد.
امام علی(ع) نیز در این رابطه فرموده است: «ستم و حقکشی در وصیت، از گناهان کبیره است»
سلام ما ۶فرزندیم ۳دختر ۳پسر ازپدرمون زمین بهمون رسیده میخوام ببینم واسه زمین دختر نصف وپسریک بخش یانه مساوی؟
سلام مخاطب محترم
کل دارایی طبق قاعده ۲ به ۱ قابل تقسیم است.
با ما همراه باشید
سلام خدا قوت میخواستم بدونم پدر فوت شده ۷۰۰ میلیون چطوری بین مادر ۱ پسر ۳ دختر تقسیم میشه (نفری چقدر میشه)
سلام مخاطب محترم
بعد از کسر بدهی و سایر هزینه ها مهریه و نفقه معوقه و اجرت المثل و یک هشتم مال برای خانم و بقیه اموال دو به یک بین پسر و دخترها تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
عذر میخوام اگه یک میلیارد ارزش خونه ای باشه که پدر فوت شده و مادر در اونجا زندگی میکرده و مادر هم فوت بشه ۴پسر و۱دختر باشن به هر یک چقدر میرسه؟
سلام مخاطب محترم
یک میلیرد تقسیم بر ۹ و دو سهم برای هر پسر و یک سهم برای دختر خانم است.
با ما همراه باشید
سلام.پدر بزرگ دو برادر داشته که برادرهایش تمام ارث و املاک را برای خود برداشته اند.الان همه گی فوت کردند و بچه های انها هستند .ولی هیچ مدرکی وجود ندارد و سالهای خیلی زیادی میگذرد.ایا الان هم قابل پیگیری میباشد با توجه به حجم زیادی که املاک و زمین وجود داشته.قابل پیگیری میباشد یا بعد از ۵۰ سال پدر ما از داراییهای پدر بزرگ باید باید بیخیال شود.؟
با سلام مخاطب محترم
شما می توانید در خصوص انحصار وراثت ابتدا درخواست دهید و با احراز واقع و بودن مایملک اقدامات دیگر را انجام دهید. اگر ۵۰ سال گذشته هم این اقدام انجام می شد الان به مشکل بر نمی خوردید.
با ما همراه باشید
پدرم اموالش رابه مافروخته ایاهمسردوم ارثی ازپدرمامیبرد
با سلام
ورثه صرفاً از اموالی ارث میبرند که در زمان فوت متوفی به نام او(متوفی) باشد. اگر در زمان فوت پدرتان، مال و اموالی به نام پدرتان باشد، ورثهی ایشان(از جمله همسرشان) از محل این اموال ارث میبرند. اگر هم پدرتان در زمان حیات خودشان این اموال را به نحوی از انحاء به دیگران انتقال دهند و در زمان فوتشان هیچ مالی نداشته باشند که به نام خودشان باشد، دیگر ارثبردن ورثه(از جمله همسرشان) نیز منتفی میشود.
سلام.همسر من ۲خواهر بجز خودش داردو۱برادر دارد.پدرش بیشتر اموالش را ب برادر وصیت کرده واز نصف کمتر ب ۳دخترش.ایا گناه کرده
سلام مخاطب محترم
مازاد بر ثلث اموال در وصیت نافذ نیست مگر در صورت اجازه سایر ورثه
با ما همراه باشید
سلام…پدرم متاسفانه فوت شده، ما یک خواهر و برادریم، برادرم آنقدر باعث آزار پدرم شد که جندین بار پدر از او بابت آزار و اذیت شکایت کرد و دادگاه حکم دادکه حق نزدیک شدن به خانه ی پدر را ندارد. ضمنا پدرم همیشه می گفت من یک دختر و پسردارم و اموالم باید مساوی بین آنها تقسیم شود. من نیز شبیه پدرم سالهاست با برادرم قهرم، حتا اورا مسبب مرگ پدرم میدانم چون بعد از آخرین باری که با پدرم دعوا کرد، خونریزی معده باعث فوت پدر شد. بااینحال آیا طبق قانون سهم من دو به یک است یا چون تک دختر هستم اموال پدرم دو سهم می شود؟ ممنون میشم جواب رو برام ایمیل کنید
سلام مخاطب محترم
تقسیم سهم وراث بین دختر و پسر دو به یک است.
با ما همراه باشید
سلام .ما در روستا زندگی میکنیم آیا از زمین های دیمی که از پدر مادری ما مانده است به مادر ما هم سهم میرسد دو برادر ویک خواهر هستند که یکی از برادر ها میگوید از زمین های دیمی به دختر ارث نمیرسد لطفاً راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام مخاطب محترم
حتما در خصوص انحصار وراثت به مرجع صالح آن محل مراجعه فرمایید.
بله ارث می برند.
با ما همراه باشید
باسلام ما۳برادرویک خواهریم مادرمون هم زندست پدرمون ازدنیارفته خواهربرادرهم میخواستم ببینم تقسیم الرث چجوریهباسلام ما۳برادرویک خواهریم مادرمون هم زندست پدرمون ازدنیارفته خواهربرادرهم میخواستم ببینم تقسیم الرث چجوریه؟؟؟
سلام مخاطب محترم
مادرتان اگر نفقه معوقه و مهریه داشته باشند بعلاوه یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان به ایشان تعلق می گیرد.
در مورد برادر و خواهر ۲ به یک تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
با سلام و خسته نباشید. اگه پدر و مادر بخواهند مجموع کل اموالشان بین دختر و پسر به طور مساوی تقسیم بشه آیا می تونن پسر رو از یک سوم که تقسیمش به عهده ی خودشان هست، محروم کنن؟
سلام مخاطب محترم
خیر امکان تقسیم مساوی نیست.
برای یک سوم اموال هم وصیت است و در اختیار تام مالک می باشد اما اسمش محرومیت از ارث نیست چون وصیت است
با ما همراه باشید
ممنون از شما. پس آیا راهی وجود داره که کل اموال بین ۱ پسر و ۳ دختر به طور مساوی تقسیم بشه؟
سلام می خواستم بدونم آیا پدر می تواند همه اموال را به دو تا از پسرها بدهد در صورتی که ما ۵ پسر و ۳ خواهر هستیم
سلام مخاطب محترم
قبل از فوت بله
اما پس از آن به همه می رسد.
با ما همراه باشید
سلام خسته نباشید ، من با این جوابتون تقریبا میشه گفت جوابم رو گرفتم ، حالا میخواستم بدونم ، پدرم قبل از مرگش سهم الارث خودش رو به پنج نفرمون تقسیم کرد ولی به دو فرزندش که از زن اولش بود چیزی نداد ، نکته اینجاست که پدرم قبل از مرگش ارثی که به ما داده مدرکش به عنوان سهم الارث هستش یعنی فروش نامچی نیست ، حالا پدرم به رحمت خدا رفته و از اون دو فرزند زن اول پدرم یکیش رفته شکایت کرده میخواستم بدونم ایا میتونه از ما پس بگیره یا نه؟ ممنون میشم جواب دو برام میل کنید ، با تشکر فراوان
با سلام
اگر پدرتان پیش از فوت خود این اموال را در قالب قراردادهایی مانند صلح، هبه یا هر قرارداد دیگری به شما انتقال دادهاند، با این قراردادها مالکیت این اموال به شما انتقال یافته است و هیچکس پس از فوت ایشان نمیتواند ادعایی نسبت به این اموال داشته باشد.
اما اگر اقدام ایشان در حد وصیت بوده است(یعنی ایشان وصیت کرده باشند که پس از فوتشان اموال به شکل خاصی میان فرزندان ایشان تقسیم شود)، این وصیت صرفاً نسبت به یک سوم اموال ایشان اعتبار دارد و دوسوم دیگر براساس نصابهای قانونی میان تمامی ورثه تقسیم خواهد شد.
سلام
ماترک پدر ما یک باب منزل است که طبق وصیت، ثلث آن به مادر ما هبه شد.
الف) تقسیمات دیگر باید بر باقی مانده صورت بگیرد یا مجدد کل مساحت تقسیم می شود؟
ب) بعد از تعیین سهم الارث همسر و پدر، سهم فرزندان از باقی مانده است یا کل مساحت؟
(به عنوان مثال: سهم همسر از ۳۰۰ متر بنا ۱۰۰ + ۲۵ می شود یا ۱۰۰ + ۳۷.۵؟
سهم پدر ۳۳.۳ می شود یا ۵۰؟)
سلام مخاطب محترم
تقسیمات از باقی مانده صورت می گیرد.
بعد از تعیین سهم الارث همسر و پدر ، سهم فرزندان از باقی مانده است.
با ما همراه باشید
سلام،پدر ما دو همسر دارند،مادر ما همسر اول هست که ۱برادر و۳خواهر هستیم،همسر دوم هم یک پسر دارند،نحوه تقسیم ارث به چه صورت است؟
سلام مخاطب محترم
همسران کلا یک هشتم
فرزندان پسر و دختر ، ۲ به ۱
با ما همراه باشید
عرض سلام و تحیت
بنده دو خواهر دارم و تک پسر هستم
پدرمان دو باب انبار و یک خانه ویلایی و یک خانه سه طبقه دارد و مقداری سرمایه و یک مغازه که در حال حیات به نام بنده زده و طبقه سوم خانه را به من هبه کرده که در آن زندگی میکنم حال مابقی را چگونه بین دوخواهر و مادر تقسیم کنم
سلام مخاطب محترم
مادرتان علاوه بر نفقه معوقه و مهریه ، یک هشتم از عین اموال منقول و یک هشتم از قیمت اموال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان ارث می برد.
بقیه به تساوی بین دو خواهر تان تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
با سلام .من مادرم فوت شده و تک دختر هستم و یه برادردارم اگه پدرم در زمانی که زنده هستن بخوان عمرایی کنن خونمون رو و بگن بعد از فوت من اموالم به طور مساوی تقسیم بشه بین دو فرزندم ایا میتونن این کار انجام بدن؟
وصیت نامه هم نوشتن
ازطرفی برادرم چندبار گرفتن و سابقه زندانی هم داره و دوستهای خوبی نداره که پدرم بگه بعد از فوتم تمام کارهای پسرم زیر نظر دخترم انجام بشه
سلام مخاطب محترم
قواعد ارث قابل عدول یا تخلف نیست. در ضمن تقسیم مساوی دیگر نامش ارث نیست
الان می توانند صلح عمری را انجام دهند و در غیر اینصورت خیر.
با ما همراه باشید
باسلام مادرم ۶ماهه فوت شده دایی هام خونه ی پدربزرگم که به ارث گذاشته بود را فروختن.وسهم ما ۲۵ میلیون شده.پدرم در قید حیاتن و ۲برادر ویک خواهریم.چگونه تقسیم میشه این مقدار پول؟ایا به پدرمان هم تعلق میگیره؟
سلام مخاطب محترم
چون در اصل ما ترک مادرتان است بله به پدرتان هم تعلق می گیرد. یک چهارم پدر. برادر و خواهر هم نسبت ۲ به ۱ می برند.
با ما همراه باشید
با سلام
ممنون که وقت میذارید
ما سه برادر و شش خواهر هستیم کل اموال تقسیم بر دو میشه نصف مال خواهرا میشه نصف مال پسرا یا اینکه کل اموال تقسیم بر سه میشه دو سوم پسرا و یک سوم دخترا؟؟؟
سلام مخاطب محترم
وقت بخیر
به ۱۲ قسمت که تقسیم می شود هر دختر یک سهم و هر یک از پسرها ۲ سهم می برند.
با ما همراه باشید
باسلام
اگر بعد از مرگ پدر دختر مجرد داشته باشد و پسرها و دختران دیگر ازدواج کرده باشن اگر تقسیم ارثیه انجام شود بعد این دختر مجرد خرج ازدواج و بیکار باشد باید چکار کند با اندکی ارثیه یعنی دختر مجرد حق بیشتری ندارد؟؟
سلام مخاطب محترم
خیر. میزان ارث به صورت نوعی میزان مشخصی می باشد و امکان کم و زیاد کردن نیست. البته تا یک سوم اموال قابل وصیت کردن است که می توان به نفع هر کس وصیت نمود.
با ما همراه باشید
سلام
برای ت
تقسیم ارث میتی که دو همسر داشته باشد از همسر اول که فوت شده دو پسرو یک خواهر (خواهر فوت شده) واز همسر دوم سه دختر که زیر سن قانونی هستن .چگونه باید عمل کرد.مقدار ارث ۱۰۰ میلیون میباشد.
باتشکر
سلام مخاطب محترم
در کل متوفی همسرشان فوت اگر شدند.
دو پسر و سه دختر دارند.
هر کدام از پسرها ۲ سهم و دخترها هر کدام یک سهم می برند. کل مال تقسیم بر ۷ می شود. پسرها ۲ و دخترها ۱ سهم دارند
با ما همراه باشید
سلام
خانوادهای با سه فرزند پسر و یک دختر و همهسر متوفی با ملکی حدود ۱۲۰۰۰۰۰۰۰۰۰ریال سهم آنها به تفکیک چقدر میشود؟
سلام مخاطب محترم
خانم مرحوم یک هشتم از قیمت اعیان و بنا و یک هشتم از سایر اموال و سایر وراث دختر ۱ سهم از ۷ سهم و شش سهم دیگر هر کدام از پسرها ۲ سهم می برد.
با ما همراه باشید
سلام وقتتون بخیر
پدر من از دنیا رفتند و مادرشون در قید حیات هستند
ما دوبرادر و دو خواهر هستیم. از پول نقدی که از پدرم باقی مونده به مادر بزرگم مبلغ بیشتری از خواهرها رسیده. آیا این مساله درست است یا اشتباه محاسبه شده؟ در این حالت اصلا ارث به چه شکلی تقسیم میشه؟
سلام مخاطب محترم
اول سهم مادر را جدا می نمایند و هر مانده تقسیم بر ۶ سهم شده و شما ۲ سهم و خواهران هر یک، ۱ سهم برده اند
با ما همراه باشید
در هنگام اخذ سند ویا تفکیک ویا هزینه های شهرداری ملک جهت فروش به غیر بین وراث چگونه هزینه ها تا مرحله فروش تسهیم گردد
سلام مخاطب محترم
توافقی پرداخت صورت می گیرد.
با ما همراه باشید
سلام پدرما سال۹۲فوت کرده ۵پسر و۲دختر یک مادر حالا چون نسبت تعداد پسرابه دخترا بیشتره ارث همان ۲به یک تقسیم میشه فکر نمیکنید به خاطر تعدادپسرها باید به دخترا بیشتر از نصف داد
سلام مخاطب محترم
کل سهم پس از پرداخت یک هشتم مال از عین منقول و قیمت مال غیر منقول، تقسیم بر ۱۲ و برای هر یک از پسرها ۱۲ سهم و دخترها یک سهم منظور می شود.
با ما همراه باشید
سلام ما ۳خواهر و۱برادر هستیم بعد از فوت مادر هم اکنون چقدر از ارث مادر به ما میرسد منظورم ۳خواهرم ومن وپدرم؟ ممنون میشم پاسخ دهید
با سلام
مخاطب گرامی!
سوالتان قدری مبهم است. منظورتان این است که اموالی که به نام مادرتان است، چگونه میان ورثهی ایشان تقسیم میشود؟
اگر مادرتان در حین فوت اموالی به نام خود داشتهاند، این اموال بدیننحو میان شما و پدرتان تقسیم میشود:
به پدرتان یکچهارم این اموال به ارث میرسد.
مابقی اموال به صورت دو به یک میان پسران و دختران ایشان تقسیم میشود؛ به این نحو که هر دختر نصف هر پسر ارث میبرد.
البته توجه داشته باشید که اگر والدین مادرتان در قید حیات باشند، آنها نیز جزو ورثه محسوب میشوند.
با سلام پدر بزرگ بنده در زمان حیات زمین های کشاورزی خودش رو تقسیم کرد به پسر ها ۳۰۰۰ متر رسید و سهم دختر ها ۱۵۰۰ متر بود و برادر ها ی بزرگ مسئول تقسیم زمین ها بوده اند اما حالا بعد فوت پدر بزرگ سهمی که به مادر بنده رسیده کمتر از مقداریه که در فروش نامه قید شده بود آیا مادر بنده میتونه اعتراض کنه ؟
سلام مخاطب محترم
اگر اشتباهی در تقسیم ماترک صورت گرفته بله می توانند
با ما همراه باشید
سلام پدر من به تازگی فوت شده اند و من تک فرزند هستم.آیا وراث پدرم فقط من و مادرم هستیم یا باید مادر بزرگم (مادرپدرم) که در قید حیات هستند و خواهر و برادران پدرم را هم جزو وراث به حساب آورد؟
در صورتی که من و مادرم بخواهیم فرایند انحصار وراثت را شروع کنیم به حضور یا دخالت آنها در سهم نیازی هست یا خودمان تنها وراث محسوب میشیم؟
سلام مخاطب محترم
شما مادرتان و مادر بزرگتان وارث هستید و ارث می برید.
بقیه خداهران و برادران ایشان خیر.
برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف محل مراجعه فرمایید.
با ما همراه باشید
سلام
اگه پدری در جوانی فوت کنه و ۱ دختر و ۴ پسر داشته باشه و فرزندان کوچیک باشن(یعنی به سن قانونی و تکلیف نرسیده باشن)یکم طلا داشته باشه و یه مقدار از طلاها برای دخترش خریده باشه وقتی پدر فوت میکنه طلاها باید بین تمام بچه ها تقسیم بشه یا طلاهای دخترو باید جدا کنن و بهش بدن و باقی مانده ی طلاها بین بچه ها تقسیم شه؟
سلام مخاطب محترم
اگر برای دخترش خریده باشد و هبه کرده باشد که طبق بند اول ماده ۸۰۳ قانون مدنی قابل رجوع نیست. بنابراین مال دختر را کنار می گذارند و بقیه را تقسیم می کنند
با ما همراه باشید
سلام .
من ۱۰۰ میلیون تومان دارم ( فرضی ). در صورت فوت من چه بخشی از میراث من به زنم و دو تا دخترانم و پدرم و خواهران و برادرانم میرسد؟ با تشکر
سلام مخاطب محترم
خواهران و برادرتان ارثی نمی برند. همسرتان یک هشتم. پدرتان یک ششم. دو دختر دو سوم ترکه که مساوی تقسیم می کنند. بقیه اگر باقی ماند به نسبت فرض آنها تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
سلام استاد .جهت درک صحیح منظور شما از یک هشتم و یک ششم و دو سوم ترکه را لطفاآیا با همین مثال ۱۰۰ میلیون تومان میتوانید یک محاسبه کوچک کرده بنویسید؟ بسیار ممنونم
با سلام. من خارج ا ایران زندگی کرده با همسر و دو دخترم .آیا تمام اموال خود را با یک نامه دستنویس به مبلغ تمثیلی ۱میلیون تومان و یک شاخه نبات با دو امضا شاهدمیتوانم به همسر و فرزندانم فروخته که اگر برای من اتفاقی افتد آنها مستقیم صاحب تمام اموال من شوند؟یا خیر؟یا اینکه در دفتر اسناد بصورت رسمی باید برگه را پر کنم؟
لازم به یادآوری هستم که این سایت شما پاسخ گوی بسیاری از سوالات شهروندان ساده میباشد. از این زحمات و نیروی مثبت شا جهت آگاهسازی اجتماع بسیار قدردانی کرده سپاسگزارم. خدا به شما سلامت و طول عمر بدهد.
سلام مخاطب محترم سایت مهداد قوه قضاییه
این موردی که فرمودید به قرارداد صلح می مانند. بنابراین اراده و توافق شما با خانواده محترمتان در قالب قرارداد صلح می باشد. تنظیم قرارداد در دفترخانه اسناد رسمی از مزایای بیشماری برخوردار است .
با ما همراه باشید
سلام یکی از دوستانم پدرو مادرش فوت کردن، تک دختره،، پدربزرگ ومادربزرگش هم فوت کردن قبل از پدرش،،، آیا ارث پدرومادرش فقط مال خودشه؟ شوهرش که پسر عموش میشه بدون اطلاع رفته ارث پدرخانومشو به نام خودش و برادراش تقسیم کرده آیا به اونا چیزی میرسه یا نه؟ باید چکارکنه؟
سلام مخاطب محترم
در زمان فوت متوفی هر کس زنده باشد به او هم ارث می رسد. اول بررسی شود که در زمان فوت پدر و مادر ایشان از طبقه اول ارث بران کدام در قید حیات بوده اند. اگر هیچ کس جز دختر ایشان نبوده بله ارث پدر و مادرش برای خودش است. در ضمن همسر ایشان ارثی نمی برند.
با ما همراه باشید
سلام استاد .جهت درک صحیح منظور شما از یک هشتم و یک ششم و دو سوم ترکه را لطفاآیا با همین مثال ۱۰۰ میلیون تومان میتوانید یک محاسبه کوچک کرده بنویسید؟ بسیار ممنونم
سلام خسته نباشید سوالی داشتم پدر بزرگ بنده بعد فوتش وصیت کرده بود ک پسر بزرگتر باید کل وصیتشو اجرا کنه ولی پسر بزرگتر هم فوت میکنه الان این خانواده ۴ تا پسر بودن ک یکی پسر بزرگتر بود فوت کردش الان شدن ۳ پسر و ۳ تا خواهر الان میخایم بدونیم پسر بزرگتر کل اموالی ک میخواست بهش برسه کل اون به خانوادش میرسه یا اینکه چند درصد میرسه ممنون میشم پاسخ بدید
سلام مخاطب محترم
همانطور که قبلا پاسخ داده شد سهم الارث پسر بزرگتر به خانواده اش می رسد.
با ما همراه باشید
سلام،من تک پسرم و۳ خواهر دارم،از پدرمون یک خونه مونده،مثلا خونه رو فروختیم بمبلغ ۱ ملیارد تومن ،چطور تقسیم می شود ،تشکر
سلام مخاطب محترم
تقسیم بر پنج میشود.
دو سهم شما
خواهران هر کدام یک سهم
با ما همراه باشید
سلام
اگر ملک به نام مادر باشد ،بعد از فوت
سهم الارث فرزندان به چه صورت می باشد
سلام مخاطب محترم سایت مهداد قوه قضاییه
برای تقسیم ارث مادر یا پدری که فوت شده فرقی وجود ندارد و سهم الارث یکی است.
با ما همراه باشید
سلام
من وهمسرم یک منزل به صورت سه دانگ ،سه دانگ داریم.
هر دو میخواهیم صلح عمری کنیم.
اولا میخواهم معایب ومحاسن این کار را بدانم؟خوبه یا بد؟
دوم اینکه توصیه شما چیست؟
ممنون
سهم ارث پدری در صورت فوت همسرش، درصورتی که دو پسر و یک خواهر داشته باشد آیا به خواهر مساوی میزسد یا بازم نصف برادرانش؟ چند درصد به تک دختر می رسد
سلام مخاطب عزیز
همیشه ارث برادر از خواهر بیشتر است. اما سوال شما دقیق مشخص نیست.
الان پدری فوت شده که خواهر و فرزند داشته … در اینصورت به خواهر ارثی نمی رسد زیرا طبقه دوم است.
با ما همراه باشید
سلام خسته نباشین ارث بین ۱پسر و ۴دختر چگونه تقسیم میشود . با تشکر
سلام
هر یک از دخترها یک سهم از کل ماترک و پسر دو سهم از کل ماترک می برد.
با ما همراه باشید
سلام
ببخشید میخواستم بدونم حتی اگ خود فرد بخواد نمیتونه ب نوه و عروسش ارث بده؟
سلام مخاطب محترم
قواعد ارث، حکمی است و آمره است و امکان تخطی نیست. می تواند از طرق دیگر بهره بگیرد.
با ما همراه باشید
سلام خدا قوت
میخواسم ببینم پدر درقیدحیات اموالش و بین بچه ها تقسیم کند ولی به صورت تاییدیه شورا
آیا بعد از چندسال میتونه یه قسمت از اموال خود را به یه فرزند واگذار کند؟
سلام مخاطب محترم
تقسیم اموال موجب مالکیت فرزندان می شود. بعد از چند سال هم اگر مالکیت منتقل شده باشد که نمی تواند بر اموال خود برای انتقال مسلط باشد.
با ما همراه باشید
سلام به نظرم اگر یک خواهر و برادر باشن و خواهر مجرد باشه و پشت و پناهی نداشته باشه باید ارث به طور مساوی تقسیم بشود،این تقسیم ارث دو به یک در شرایطی که دختر شوهر داره درسته
سلام مخاطب محترم
قواعد بر اساس اکثریت جامعه و آنچه غالب است وضع می گردد. البته که ممکن است استثنایی هم وجود داشته باشد
با ما همراه باشید
با سلام من پدر و مادرم فوت کردند و فقط یک خانه کوچک بجا مانده و ما چهار تا خواهر و سه برادریم پدرم در زمان حیاتش سهم دو تا از برادرهایم را داد ولی سندی بجز شاهد بودن بقیه نگرفت و ضمنا نامه ای نوشت و خودش و همه فرزندان امضا کردیم که برادر بزرگم سهمش را گرفته الان ارث چگونه تقسیم میشود. ضمنا یکی از برادرهایم مقداری هم پول چندین ساله از پدرم گرفته و بدهکار است. لطفا راهنمایی بفرمایید. با تشکذ
سلام مخاطب محترم
در خصوص طلب پدرتان اگر سند و مدرکی است ارائه بفرمایید. در خصوص سهم الارث هم بعد از فوت موضوعیت دارد و قبل از آن قابل طرح نیست. البته می توان چون توافق میان طرفین بوده قبل از فوت فرزندی که سهمش را گرفته در صورت تقسیم ارثیه سهمش را به سایر وراث بدهد.
با ما همراه باشید
با سلام ،ما چهار خواهر و سه برادر هستیم که پدرمان فوت کرده ،برادر بزرگتمان با مادر ده سال خرج و مخارج تحصیل و ازدواج همه را داده ، آیا به برادر بزرگ و زحمتکشمان زیاد ارث میرسد ، و اگه ادعا کند میتواند از ما هزینه ده سال زحمتی که به ما کشیده را بگیرد
سلام مخاطب محترم
ایشان با رضایت خویش این کار را نموده. می توانید از بابت زحمتی که کشیده هدیه ای به او بدهید.
در غیر اینصورت طبق قوانین ارث، ایشان هم ارث می برد
با ما همراه باشید
با سلام. سوالی فرعی در ارتباط با ارث داشتم.در قران سهم دختر نصف پسر عنوان شده است. سوال من این است که جهیزیه ای که دختر از خانه پدرش می برد هم جزوی از سهم ارث او محسوب می شود یا خیر؟
سلام مخاطب محترم
صد در صد خیر
جهیزیه هدیه پدر به دختر است .
با ما همراه باشید
با سلام و احترام . پدرم فوت کرده و از ایشان همسرشان بهمراه ۳ پسر و ۲ دختر باقی مانده است . مادرم در خانه پدری زندگی میکند و از پدرم فقط یک ماشین با مقداری سهام بورس بانکی باقی مانده . آیا خانه ای که مادرم درون زندگی میکند مشمول تقسیم بین وراث میشود ؟؟
سلام
بله . کلیه اموال متوفی به عنوان ارث تقسیم می شود
باسلام
در قرآن ارث ۲ به ۱ قابل تقسیم است حالا اگر یکی از فرزندان دختر و یکی پسر باشد باز این قانون مصداق دارد یا به صورت نصف به نصف است؟
سلام مخاطب محترم
پسر ۲ برابر دختر ارث می برد.
با ما همراه باشید
سلام و خسته نباشید خدمت استاد عزیز
پدر بنده متاسفانه فوت نمودند
در حال حاضر مادرم در یک باب منزل زندگی میکنند
میخواستم بپرسم چون ارث فقط همین منزل میباشد چگونه بین ۳ خواهر و برادر تقسیم میشود
در ضمن متاسفانه برادر کوچکترم در یک صانحه فوت نمودند ولی یک دختر ۶ ساله دارند خواهشمندم لطف کنید میزان ارث بین ۳ خواهر و مادر و زن برادر و بچه ۶ ساله به چه میزان هستش
ممنون از راهنمایی شما
سلام مخاطب محترم
عید سعید فطر مبارک باد.
در زمان فوت پدرتان اگر همسر و فرزندان همه زنده بوده اند اگر انحصار وراثت می شود( در شورا). بعد سهم برادر ها نسب به خواهر ها دو به یک است . وقتی سهم برادر متوفی که بعد از پدرتان فوت شده اند مشخص شد آن ماترک به همسر و فرزند و مادر ایشان تعلق دارد.
بقیه هم که سهمشان مشخص شده است. پس اول زمان فوت پدرتان سهم الارث هر یک باید مشخص شود.
با ما همراه باشید
سلام ، ما ۳خواهرو۱برادربودیم وپدرمان سال۵۹فوت کردندوسال ۶۸برادرمان تصادف کرد وفوت شدند مال واموال ما با عمویم شراکت بودوسال۹۷عمویم فوت کرد اکنون اموال باقی مانده چگونه بامامیرسد
سلام مخاطب محترم
اول با فرض زنده بودن برادرتان اموال تقسیم می شود. بعد از کسر میراث برادرتان اگر فرزند یا پدر و مادر ایشان یا پدر بزرگ و مادر بزرگی نداشته اند در هنگام فوت به شما خواهر و برادرها می رسد. الان هم اول به شورای حل اختلاف مراجعه و برای سال ۵۹ گواهی انحصار وراثت اخذ فرمایید. و بعد بقیه مراحل…
در هنگام فوت عمو اموال ایشان هر چند به صورت مشاعی باشد به وراث ایشان می رسد.
با ما همراه باشید
اگر فردی فقط یک دختر داشته باشد و قبل از مرگش مهریه همسرش را کامل پرداخته باشد وضعیت ارث بعد از مرگ مرد چگونه است آیا همه ارث به دختر میرسد یا به خواهران مرد متوفی ارث تعلق میگیرد
سلام
به همسرش یک هشتم و الباقی به دختر.
خواهران ارثی نمی برند…
سلام به خاطر قرض برادرم یک قطعه زمین پدری را فروختیم وامضا کردیم .بعداز ده سال که تقسیم ارث به میان امده میگوید .پول شما را به همان قیمتی که فروخته ام میدهم.ایا به همان قیمت ده سال پیش باید حساب شود.یا قیمت روز.
سلام مخاطب محترم
اگر بدهی بوده و قرض گرفته و توافق و قراردادی بر زمان بازگشت بدهی بوده خسارت تاخیر تادیه تعلق می گیرد. وگرنه طبق عمومات و قواعد آیین دادرسی مواد ۵۱۵ به بعد آیین دادرسی مدنی می توانید مطالبه خسارت نمایید.
با ما همراه باشید
ما ۵خواهر ودو بردار هستیم مادرم فوت کرد مادرم طلا وماشین وزمین داشت به نام پدرم کردیم وپدرم خونه دو طبقه داشت فروخت دوباره ویلایی گرفت بعدا تبدیل به چها واحد کرد یک واحد به نام پدرم بوده ولی بعدا به نام بردارم کرده درحال فوت پدرم ما دعوت کردند وصیت تنظیم کردند پس انداز پدرم نفری هفت میلون برای دخترها وبرای دوتا پسر چهارده ملیون تقسیم کردند وقتی مااحتراز کردیم برادرم گفت خودش بنام کرده من زحمت کشیدم برای ساخت اینجا در ضمن برای ساخت بابا پول نداده ما چگونه باید به حق حقوق برسیم آیا پدرم بنام برادرم سند زده تموم شده ماحق احتراز نداریم به بردار دوم هم دو بار پول داده و رسید گرفته سهم ارث گرفته زن برادرم تهدید میکنه اگر بخواهی به خواهرهات سهم بدی خود کشی میکنم
سلام مخاطب محترم
صبور باشید. اگر حقی ضایع شده بگذرید که به موقعش از شما هم گذشت می شود.
البته قبل از فوت مالی به نام کسی شده و قطعی منتقل شده و پدرتان از سلامت کافی برخوردار بوده اند نمی توانید شکایت بفرمایید. اما اگر در قالب وصیت بوده تا یک سوم نافد است و مازاد بر آن بدون رضایت وراث خیر درست نیست
سلام و خدا قوت
من همسر دوم مردی هستم که همسر اولش را طلاق داده و از همسر اولش یک پسر ۱۸ ساله دارد آیا بغیر از ۱ هشتم دارایی همسرم بقیه اموال او به پسرش می رسد ممنون از پاسختون
اگر مهریه ، نفقه و… را پرداخت نکرده باشد و شما طلبکار باشید اول آنها بایستی پرداخت شود.
با ما همراه باشید
بسیار عالی است پاسخ به سوالات حقوقی
سلام
پدر زمینی به ما داده و این زمین چگونه بین ۱ خواهرم و مادرم و خودم که پسر هستم تقسیم میشه
در ضمن نفقه و مهریه مادر نیز پرداخت نشده و پدر گفته روی همین زمین داده بشه
خانم ارثیه اش یک هشتم از عین مال منقول و یک هشتم از قیمت مال غیر منقول اعم از عرصه و اعیان است. سایر طلب ها هم ممتازه است. بقیه اموال نیز دو به یک بین دختر و پسر تقسیم می شود.
سلام خسته نباشید اگر فرزند دختر پنج سال بعد از پدر فوت کند ایا نوه او ارث مادری را میتواند بگیرد؟؟؟
سلام
دختر متوقی از پدرش ارث می برد. الان هم از دختر متوفی به فرزندش ارث می رسد. یعنی به هر حال نوه به اندازه سهم مادر در هنگام فوت پدرش مادرش ارث می برد.
سلام با توجه به دیه ۴۴۰ تومنی . وقتی پسری فوت می شود مبلغ مذکور چطور بین پدر و مادرش و همسر و دو پسرش تقسیم می شود .
با تشکر
سلام
دقیقا به نسبت سهم الارث . … همسر یک هشتم. مادر و پدر یک ششم و بقیه بین پسرها به تساوی تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
سلام خسته نباشید وقتی پدر فوت شد و مادر در قید حیات هستند و پنج دختر هستند چهار پسر دارند که این را پدرم موقعی که زنده بودند برای پسرانش فروخت و الان ما دخترها هیچ حقی نداریم برای اینکه حقمان را از آنها بگیریم باید چگونه اقدام کنیم لطفاً ما را راهنمایی کنید پدرم هم بابغ دارد و هم خانه در شهر و در روستا اینها را باید چگونه تقسیم کنند همه را برادرانم تصرف کردند و ما هیچی نداریم ما هم میخواهیم از آنها حق ما را بگیریم لطفاً راهنمایی کنید تو رو خدا
سلام
برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف بروید.
سپس برای تقسیم ماترک دادخواست دهید.
سلام
اگر مردی از همسر اول ۵فرزند داشته باشد که همسر اول در زمان شیرخوارگی فرزندش فوت کند و همسر دوم ۳ فرزند داشته باشد و او نیز قبل از شوهرش فوت کند ، آیا به همسران ارثیه یا مهریهای از اموال شوهر تعلق میگیرد؟
مهریه جزو طلب مسلم است و وراث می توانند مطالبه نمایند.
سلام وقت خوش اگر متوفی هچ وکالتی نداشته باشد تقسیم ارث ب چ شکل میباشد.
خانم متوفی و سه پسر و ۲ دختر
مهریه و نفقه معوقه و سایر دیون پرداخت می شود.
سپس یک هشتم همسر
سه پسر هر کدام دو سهم
دخترها هر کدام یک سهم می برند
ما پنج برادر وسه خواهر هستیم که پدر وقتی در قید حیات بودند سهم سه تا از برادران رو پس از کسر سهم ما دو نفر از اموالش به اونها داد ، حال که پدر فوت کرده اند و ما دو نفر شرکای او هستیم، آیا اون برادران که قبلا از پدر سهم گرفته و جدا شده اند اکنون سهمی پیش ما دارند؟ ضمن پدر سهمی به خواهران ندادهاند.
هر چه از پدرتان به عنوان اموالشان باقی مانده به همه وراث می رسد. مگر اینکه برخی ورثه نخواهند سهم خوش را مطالبه نمایند و به دیگران ببخشند.
سلام اگر یک پسر و دو دختر باشند طبق قانون ایا پسر بیشتر ارث میبرد؟؟اگر پدر در وصیت نامه خود همه دارایی خود رو نصف به نام فرزندان خود بزنند آیا تک پسر این خوانواده حق شکایت و گله دارد؟؟؟
سلام مخاطب محترم
تا نصف در وصیت در صورتی اعتبار دارد که مازاد بر یک سوم اموال مورد رضایت وراث باشد. وگرنه مازاد بر یک سوم نافذ نیست. به عبارتی اگر پسر باشد دو سهم و دو دختر هر کدام یک سهم می برند.
با ما همراه باشید
سلام
دریک خانواده ۳ نفره
اگر پدر فوت نمایید از داراییش علاوه بر سهم همسر،مهریه همسر نیز باید پرداخت شود؟ سهم فرزند چقدر میشه؟
با سلام و عرض خسته نباشید
ما چهار تا برادر و چهار تا خواهر هستیم،پدرم کل املاک تو روستا و شهر و زمینهای کشاورزی رو بین دو برادر کوچکتر تقسیم کرده و تو وصیت نامه هم قید شده که به آنها داده،در ضمن خواهرها با این وصیت مشکلی ندارن ،آیا می شود اقدامی انجام داد؟
با تشکر
با سلام و احترام
با توجه به اینکه پدرتان در زمان حیات و براساس ارادهی خود اموالشان را تقسیم نمودهاند، این اموال به مالکیت اشخاصی درآمده است که در آن زمان اموال به نامشان شده است. در این حالت، اموال در زمان فوت پدرتان اصلا در مالکیت ایشان نبوده است که بخواهد به ورثه به ارث برسد.
اما اگر این مالکیت این اموال در زمان حیات پدرتان به این دو فرزند انتقال نیافته است، بلکه ایشان صرفا وصیت کردهاند که پس از فوت ایشان این اموال بین این دو برادر تقسیم شود، باید گفت که این وصیتنامه صرفا نسبت به یکسوم اموال نافذ است و مابقی اموال(دوسوم) طبق قوانین بین تمامی فرزندان تقسیم شده است.
بنابراین، در حالت اول که مالکیت اموال در زمان حیات پدرتان به این دو فرزند انتقال یافته است، راهی برای دیگر ورثه وجود ندارد. در حالت دوم که مالکیت اموال در زمان فوت پدرتان مربوط به پدرتان بوده است و صرفا ایشان وصیت بر تقسیم اموال بین این دو فرزند کردهاند، راه برای دیگر ورثه وجود دارد.
سلام خسته نباشید
میخواستم بپرسم من پدرم دو تا زن داشته که من و برادرم از زن اول هستیم
و بقیه خواهر برادر ها از زن دوم هستند.
برادر اصلی من فوت شده چند ماه بعد خانمش هم فوت میکنه .
میخواستم بدونم ارثی که داشته به من میرسه یا تمام خواهر برادر های نانتی هم میرسه؟
سلام
اگر فرزند داشته باشد به کسی نمی رسد . به او می رسد.
خواهر و برادر در طبقه دوم هستند. اگر حاجب داشته باشند ارثی نمی برند.
اگر هم فرزند نداشته باشد و یا پدر و مادر و پدر بزرگ و مادر بزرگ به خواهر و برادر .
ارثیه ایشان هم یک هشتم خانمش و بقیه به شما رسیده. البته در فرضی که عرض کردم
سلام، پدره من فوت شدن و دو همسر رسمی داشتن، از اولی دو پسر و از دومی که مادر من هستن یک دختر که من هستم دارن و هر دو همسرشون زنده هستن میخواستم بدونم چجوری تقسیم میشه در این مواقع؟
سلام
یک هشتم به دو همسر می رسد و بالسویه تقسیم می شود.
دو به یک هم بین پسران و دختر تقسیم می شود
با ما همراه باشید
سلام اگر والدین سه دختر داشته باشند پس از فوت والدین و دوتا از دخترا ارث چجوری تقسیم میشه؟
سه دختر در زمان فوت والدین زنده بوده و هر یک مساوی ارث می برد.
بعد هم جزو ماترک ایشان و به وراث هر یک می رسد
سلام ما دوخواهروسه برادر هستیم پدرم سهم ارث دو برادروخواهرم وقبل از فوتش داد ومن وبرادر کوچکم موندیم از پدرم دومغازه ویک خونه موند وپدرم وصیت نامه نداشت واموالی که به خواهر و برادرانم داده بود جایی ثبت نکرده بودواونا ازاین موضوع سوع استفاده کردن وگفتن این ارث ما نیست مثل اینه که بابا پیراهنشو به ما داده و از بقیه اموال باید برای ما تقصیم ارث بشه الان تکلیف ما چیه من چیکار باید بکنم. ممنونم
سلام
متاسفانه به ظاهر سایر وراث درست می گویند. زیرا ارث بعد از مرگ معنا پیدا می کند نه قبل از آن!!
سلام
مادری هستم دارای سه فرزند دختر و یک نوه پسری ( پسرم چند سال قبل فوت کرده اند )
میخواهم در زمان حیات خود اموال خود یک باب آپارتمان بین این ۴ نفر تقسیم کنم سهم هریک بر اساس قانون ارث چقدر است
متشکرم
سلام
دختران مساوی ارث می برند.
نوه علی القاعده ارثی نمی برد.
ولی آنچه شما می خواهید انجام دهیم انتقال اموال است و صاحب اختیارید هر چه قدر می خواهید به دختران و نوه منتقل نمایید
سلام،
وارث يك برادرو خواهر هستند. اموال كشاورزي ٤٥ سال است كه در دست و نگهداري خواهر است و برادر مقيم خارج از كشور است. آيا خواهر كه ٤٥ است بر روي زمين زحمت كشيده و هزينه كرده به غير از حق قانوني خود حق نگهداري املاك را هم به ارث ميبرد؟
با سلام
خیر
در صورت وجود برخی شرایط، ایشان صرفاً میتواند اجرتالمثل زحمات خود را مطالبه کند.
پدر فوت کرده از پدر به مادر سهام رسیده است ما ۴ برادریم و ۳ خواهر اگر مادرمان بخواهد سهام را به عنوان ارث بین فرزندان تقسیم کند سهم الارث هر کدام از فرزندان چقدر می باشد؟
سلام
پسر و دختر دو به یک تقسیم می شود.
با ما همراه باشید
باسلام و خسته نباشید، ممنونم میشم مشکل منو حل کنید با جوابدهیتون .لطف بزرگی میکنین.
میبخشین مادرم فوت کرده و الان منو خواهر و برادرانم، مادربزرگ پیرم و همچنین، پدرم وراث مادرم محسوب میشویم
اگر مادربزرگم فوت کنند که در این صورت تاریخ مرگشان بعد از فوت مادرم هست، دایی هام سهم میبرند به جای مادربزرگم؟؟
سلام
از ماترک مادر خودشان بله ارث می برند.
سلام وقت بخیر.
سال ۸۸ فوت کرده همسرم زمانی که قید حیاط. بوده در حضور پدر مادرش گفته بعد فوت من مال واموالم مال زنم وفرزندانم هست هیچ کس حق نداره بگیره آیا بازم اونا دوباره ارث میبرند اونا خودشونم میدوند وصعیت حضوری کرده فرصت نشده به نام ما بشه چون تصادف کرده دم به دم جان سپرده لطفا بنده رو راهنمای کنید ممنون از طلاع رسانی وآگاهی شما سپاسگزارم
سلام.
تمام وراث طبقه اول از جمله پدر و مادر ارث می برند. مگر اینکه نخواهند و همان سهم الارث را به نام دیگری کنند و منتقل کنند
ما دوخواهر وبک برادر هستیم پدرم فوت شده یک ملک داریم پدرم سه دانگش بنام مادر کرده سه دانگ دیگرش بین من خواهرم وبرادرم کرده حالاما سهممون میخواهیم مادر خانه را نمیفرو شه ما چیکار باید بکنیم م
اول از همه اینکه با مادرتان مدارا بفرمایید .به هر حال به دعای خیر ایشان تا ابد محتاجید.
خدای ناکرده طوری نباشد که باعث نارضایتی شما شود.
در مرحله بعد اگر خانه دیگری دارند و سرپناهی است به دادگاه حقوقی مراجعه و دادخواست تقسیم و افراز را بدهید.
سلام.من پدر شوهرم چندماه پیش فوت کردن.ودارای ۴پسر و۱دختر هستن.چندسال پیش به دو فرزند بزرگش سهمشان که خانه پدری عمویم بود رو بهشان داد.ولی بعدها وصیت کرد درخانه ای که نشستیم اگر فوت کردم به آنها از این خانه هم سهم بدین.الان برادرها وخواهر موافق هستن ولی یکی که فرزند دوم هست حاضر نیست امضا کند چونکه فرزند آخری که شوهرم میباشد میخواهد خانه پدریش رو بخرد قیمت خانه رو برادراش ۸میلیون زدن ولی برادر مخالف سهم بیشتر میخواد.در ضمن مادرشان هم درقیدحیات هستن.که حسابشان جداست.الان سوال من اینکه اگر مخالف شکایت کنه حق بیشتری بهش میدم درصورتیکه چندسال قبل سهمشو برده یا مثل بقیه وحق شکایت داره.ممنون اگر زود جوابمو بدین چون به مشکل برخوردیم بدجور
سلام
برادر مخالف هم مثل سایر پسرها از پدرش ارث می برد و سهم بیشتری نمی برد.
در خصوص شکایت سوال نامفهوم است
سلام. ما هفت برادر هستیم و یک خواهر. آیا تقسیم ارث بصورت مساوی بین ما و خواهرمان هست؟ وصیت مادرم هم این بود که ارث مساوی تقسیم شود
سلام
خیر. خواهرتان یک سهم و هریک از شما برادران دو سهم ارث می برید.
سلام پدر بنده قبلا فوت شده وماهم ۲برادر و ۳خواهر(یکی از خواهرام که مجرد بوده سال گذشته فوت شده)و مادرم هستیم.از ارث پدرم فقط یک خانه هست که برادرم سالها قبل در ازای پولی سهمش را به من فروخت(که محضری کردیم)الان تقسیم ارث چجوری هست خواهر فوت شده من سهمش به مادرم میرسه یا بین همه تقسیم میشه
و ایا مادرم میتونه سهم خودش و خواهر فوت شده ام رو به یکی دیگه از خواهرم بده؟
خواهرم میخواهد در خانه پدری سکونت و خانه ای بسازد قانون به او اجازه این کار را میدهد؟باتوجه به اینکه خانه ارثی هست
ممنون
سلام
مادرتان ارث خواهر مرحومتان را می برند.
ارث پدری هم بین شما وراث از جمله خواهر مرحومتان تقسیم می شود. مادتان هم در خصوص مایملک خودشان صاحب اختیار هستند
سلام.وقت بخیر.پدرم چند آپارتمان رو بین ۳ دختر و ۳رپسرش تقسیم کردن.طبق قانون ۲ به ۱ پسر بیشتر از دختر ارث میبرد.ولی باید مبلغ۴۵۰ میلیون تومان هممون نقدی به ایشون بدهیم.این ۴۵۰ میلیون چطور باید بین ۳ دختر و ۳ پسر تقسیم بشه.با تشکر
سلام
اگر به نسبت ارث باید بدهید.
۴۵۰ تقسیم بر ۹ می شود. و هر پسر۱۰۰ میلیون و هر دختر ۵۰ میلیون
سلام،پدرم قبل فوتشون به خونه اى رو شفاهن به من دادن ،شاهد هم دارم ،من سال ٩٦ مبلغ ٢٠ ميليون خرج تعميرات ان خانه كردم و شاهد هم دارم ،متاسفانه عجل مهلت نداد و خانه به اسمم نشد،بعد فوت پدرم همه مدعى ان خانه شدند … مادرم زنده است و دوبرادر و يك خواهر هستيم،من پسربزرگ خانواده هستم
اونها خرجكرد من راهم حساب نميكنن و ميگن رهن اين دوسال كه انجابودى… ايا همچين چيزى ممكن هست؟ سهم من چقدر ميشود
باتوجه به اينكه جاى ديگر هم پدرم ارث دارد
سلام
اثبات ادعای شما با شهود و ادله و مدارک امکان پذیر است. البته نه انتقال ملک به صورت شفاهی
این ظاهرا جزو مایملک همه خوهران و مادر و برادرتان است
متشكرم،يعنى به همان اندازه ٢٠ ميليون خرجكردم ميدهند يا به قيمت روز بيشتر ميشود؟ يعنى سال ٩٦ انقدرخرج كردم
سلام خسته نباشید من یک برادر داشتم که فوت شد برادرم دو فرزند یک دختر و یک پسر دارد آیا بعد از فوت برادرم ارث به آنها تعلق میگیرد؟؟و سوال دیگرم این است من پدرم میخواهد قبل از مرگش نصف اموالش را به نام دو نوه اش بزند من هم تنها دخترش هستم آیا میتوانم اجازه همچین کاری ندهم؟؟
سلام
بله ارث برادرتان به پدر و مادرش و همسر و فرزندانش می رسد.
نمی توانید با پدرتان مخالفتی نمایید چون دارایی ایشان سرمایه ایشان است
سلام پدرم یک خونه ویلایی داره که فکر کنم حدود دو میلیارد می ارزه که سه دانگ ان به نام مادرمه ما سه برادریم و یک خواهر میخواستم بدونم که چقدر به من میرسه؟
سلام
یک میلیارد بین دختر و سه پسر به نسبت یک به دو تقسیم می شود.
سلام تقسیم ارث بین دو دختر و یک پسر چگونه است؟میدونم پسر دو سهم و دختر یک سهم میبرد ولی میخام بدونم مثلا برای تقسیم یک زمین چقدرشو پسر میبره و چقدرشو دو دختر؟یعنی ۴ سهم رو تک پسر میبره و دو سهم رو دو دختر میبرند؟یا اینکه نصف زمین به پسر و نصف دیگرش به دو دختر میرسه؟
نصف آقا پسر و بقیه نصف میشه بین دو دختر
سلام،پدربزرگم ۳۰ سال که فوت کرده و الان برای تقسیم زمین های کشاورزی بین بزرگترها اختلاف نظر هستش.پدر خودم ۲۰ سال پیش و یکی از عموهایم ۱۰ سال پیش و عمه بزرگترم ۷ سال پیش فوت کردند.الان ۱ عمو و ۲ عمه ام زنده اند.عمویم که فوت کرده فقط ۲دختر داره و خانومش زنده است.بقیه همه پسر و دختر دارند.میخواستم بدونم عمویم که پسر نداره و پدربزرگ و مادربزرگم که فوت کردند ایا دختراش و خانومش سهمی از ارث پدربزرگی بهشون میرسه یا نه؟
سلام
بله. در واقع در فرض زنده بودن سهم هر یک از وراث در فرض زنده بودن در همان ۳۰ سال پیش ارث تقسیم می شود و هر کسی سهم الارث پدر یا مادر خویش را می برد و یا حتی همسر خود را
یه زمینی هست که برای پدربزرگ پدرم هست که همه بچه هاش فوت شدن و دوتا نوه مونده که یکی پدرم و یکی عموم. عموم هم ده سال پیش فوت کرده آیا ارث به بچه عموم که نتیجه میشه میرسه یا فقط به نوه که پدرم هست میرسه؟
سلام
فقط به پدرتان می رسد. به شرطی که عمویتان زودتر از پدر بزرگش فوت شده باشد
سلام پدر بزرگم کشاورز بوده و باغ مرکبات و زمین برنجکاری داشته وراث هنوز برای تقسیم مال به تفاهم نرسیدن .۲ تا سوال داشتیم
اول اینکه در حال حاضر که نال تقسیم نشده محصول باغ و برنج چگونه تقسیم میشود
دوم اینکه اگر یکی از وراث حاضر نباشد تا قبل از تقسیم ارث مبلغی بابت سم و کود باغ و زمین هزینه شود میتوان از نظر قانونی اقدام کنید.
وراث ۲ پسر و ۶ دختر هستن
اموال به نسبت سهم الارث تقسیم می شود.
اگر کسی راضی نباشد از طرف او هزینه می شود و از سهمش کم می شود.
سلام خسته نباشید
من یک برادر داشتم که قبل از فوت پدرم فوت شده ( شهید شده) میخواستم بدونم آیا همسر و فرزندانش میتونند ادعای ارث بکنند ؟ و اینکه ما سه برادر از همسر دوم پدرم هستیم ( همسر اول فوت شده ) و سه خواهر ناتنی از همسر دوم میخواستم بدونم برای گرفتن سند ملک رضایت و امضای همه ی خواهر و برادر های ناتنی لازم است ؟ و یا برای گرفتن سند ملک رضایت چه کسانی لازمه ؟
مرسی❤️
سلام
وراث برادر شهید از پدربزرگ ارث نمی برند.
رضایت تمام وراث نیاز است
با ما همراه باشید
با سلام احترام
پدرم یکسال قبل از فوت آپارتمان رو زدن به اسم مادرم ،الان آپارتمان سندش به نام مادرم هست می خواستم بدونم الان که پدر فوت کردن ارث بین ۳دختر و یک دختری که ۱۲ سال پیش فوت شده و ۳ پسر چطور تقسیم میشود. ممنون
سلام
ملک برای مادرتان است.
از باقی اموال دو به یک بین پسر و دختر تقسیم می شود.
سلام پدرم ۱۰ سال پیش با مادرم ازدواج کرد و من به دنیا آمدم که دخترم و تک فرزندم قبلا پدرم ازدواج کرده بود و ۵ فرزند ۲ پسر و ۳ دختر داشت که همسرش فوت کرد پدرم فوت شده مادرم چقدر از این خانه سهم دارد؟
سلام
علاوه بر مهریه و نفقه معوقه و سایر حقوق مالی یک هشتم از قیمت آن
سلام
هزینه های ملک ورثه ای از جمله شهرداری مالیات و محضر برای پسر و دختر چگونه تقسیم میشود
چطوری میشه ثابت کرد
پرداخت ها با قبوض قابل احراز است. توافق میان وراث می تواند راه گشا باشد
با سلام.اگر پدر وصیت عهدی کرده باشددرضر که وصی بعد از فوتش از ثلث مال به دختر برابر پسر ارث بدهند.اعتبار دارد
با سلام
بله
وصیت اشخاص نسبت به ثلث اموال آنها اعتبار دارد(یعنی افراد میتوانند نسبت به ثلث اموال خود هر وصیتی که میخواهند، انجام دهند و مابقی اموال نیز طبق قوانین ارث میان همهی وراث تقسیم میشود).
سلام پدر من تو ی تصادف زودتر از پدربزرگم فوت کردن،بعد فوت پدربزرگم عموها و عمم تصمیم گرفتن ی ملک رو بدن بمن و خواهرم موقع تقسیم اموال،حالا میخوام بدونم این مال بین منو خواهرم باید مساوی تقسیم شه یا دختر پسری،میشه راهنمایی کنین؟؟
با سلام و احترام
با توجه به اینکه پدر شما زودتر از پدربزرگتان فوت نمودهاند، پدرتان از اموال پدربزرگتان ارث نمیبرد و شما هم از به تبع آن، ارث نمیبرید. طبق قوانین ارث، دختر نصف پسر ارث میبرد اما مالی که خانواده در اختیار شما و خواهرتان قرار دادهاند، مشمول قواعد ارث نیست. درنتیجه، دلیل قانونی برای اینکه خواهرتان کمتر از شما از این مال بهرهمند شوند، وجود ندارد و باید بهصورت مساوی تقسیم شود.
سلام مادرم فوت کرده ایشون یه مقدار سهام داشتن میخواستم بدونم ما ۵ تا بچه هستیم و پدرم در قید حیات هستن چجوری تقسیم میشه و باید چه اقداماتی انجام بدیم
اول برای انحصار وراثت به شورای حل اختلاف بروید. ثانیا پدر شما یک چهارم ارث می برد و فرزندان بقیه را
سلام
پدر من یک خونه ۷۷ متری خریده میخواستم ببینم این سهم بین من و خواهرم به چه صورت تقسیم میشه و اینکه دو تا ماشینم داریم یکی تاکسی سمند زرد ، یکی ۲۰۶تخم مرغی اینا به صورت تقسیم میشه و اینکه آیا طلاهای مادرم به من میرسه یا خواهرم ، مادرم در قید حیات نیستند متاسفانه ، ممنون میشم جوابم رو بدید سپاسگزارم
هر چه دارایی یک فرد است بعد از فوت به بازماندگان می رسد. از جمله طلا و ملک و ماشین و دو به یک بین دختر و پسر تقسیم می شود.
سلام ، پدرم چندین سال پیش فوت و مالش بین همه تقسیم شد
بعد از فوت پدر بزرگم (پدر مادرم )مقداری زمین از پدربزرگم به مادرم رسیده ومادرم از ده دوازده سال پیش مرتب می گفت که مال منو باید دختر وپسر برابر ببرند ولی چیزی ننوشته وامضانکرده وحالا مادرم آلزایمر گرفته و یکی از برادرها از الان بازی در آورده که نه من از راه قانونی وارد میشم وپسرا باید کامل ببرند و دختر نصف ، آیا کاری از دست ما خواهرا ساخته است ، درضمن دو خواهر ودو برادر هستیم
قبلا از پاسخگویی تون کمال تشکر را دارم
با سلام و احترام
قوانین مربوط به ارث، غیرقابل توافق است. یعنی شخص نه میتواند کسی را از ارث خود محروم کند و نه میتواند وصیت کند که ورثهاش بهصورت برابر از اموال ارث ببرند. بنابراین، حتی اگر مادرتان چنین وصیتی هم میکردند، اعتبار نداشت و در بهترین حالت، صرفاً نسبت به یکسوم اموال ایشان، اعتبار داشت. تنها کاری که ایشان میتوانستند انجام دهند این بود که در زمان حیات خود این اموال را به صورت مساوی بین فرزندان خود تقسیم کنند(به هر نحو که میخواستند). این کار در حال حاضر با توجه به اینکه ایشان مبتلا به آلزایمر هستند، بهلحاظ حقوقی با منع مواجه است زیرا شخص باید برای انجام عمل حقوقی، اهلیت داشته باشد. چنین بیماریهایی مانع از شکلگیری قصد معتبر در افراد میشود.
با سلام ببخشید من یه بارم گفتم دوباره میگم
ما ۴ فرزند دو دختر و دو پسر هستیم پدر و مادرمون فوت شدن
و برامون یه ارث دو میلیاردی مونده این ارث رو چه جوری تقسیم میکنند ؟میشه با مبلغ بگید من از نسبت دوبه یک و یا عشر و اینا سر درنمیارم
مثلا ما پسرا سهممون نفری چقدر میشه و دخترا نفری چقدر سهمشونه؟ تشکر از پاسخگویی که میدید
دو میلیارد را تقسیم بر ۶ بفرمایید دختران هر کدام حدودا ۳۳۳ میلیون و پسرها هر کدام ۶۶۶ میلیون تومان سهم خام می برند . البته مالیات بر ارث از همه کسر می شود
با سلام و خسته نباشید…
ما سه فرزند هستیمدو خواهر و یک برادر . پدر ما میگوید بعد از مرگم همه چیز به برادرم میرسه و به دخترام چیزی نمیدم آیا چنین چیزی امکان دارد ؟
با سلام و احترام
خیر
قوانین مربوط به ارث، غیرقابل تغییر و غیرقابل توافق است.
بنابراین، هیچکس نمیتواند یک یا چند تن از ورثه را از ارث محروم کند.
پس از فوت، اموال براساس قانون میان تمامی ورثه تقسیم میشود؛ خواه خواست متوفی بر این باشد و خواه چنین چیزی را نخواهد.
باسلام وخسته نباشید پدرم ۴سال فوت کرده زمینی به من وصیت کرده سندنداده ۱۰سال هست دست منه شاهدم دارم حالانصف وراث الان میگن توزمین ماهم حق داریم ولی نصفشون بامن هستن ایا میوانند ازم ببرند راهنمایی ممنون.
با سلام و احترام
وصیت صرفا نسبت به یکسوم اموال اعتبار دارد.
یعنی یک شخص صرفا نسبت به یکسوم اموال خود میتواند وصیت کند.
اگر این وصیت، بیش از یکسوم اموال ایشان را شامل میشود، مابقی وراث میتوانند نسبت به بیش از یکسوم مدعی شوند.
با سلام وقت بخیر.
پدر من قبل از پدربزرگم فوت کرده و الان پدربزرگ هم ۲ساله که فوت کرده و به ما ارثی نمی رسد.
امسال عمویم بعد از فوت پدرش فوت کرده و همسر و فرزندی ندارد و پدر و مادرش هم فوت شده وارث عمویم چه کسانی به حساب میایند؟؟؟
میگویند ارث عمویم به خواهر و برادرانش میرسد و یکی از برادرانش فوت کرده (پدر خودم) آیا من و برادرم عضو وارث های عمویم به حساب میاییم؟؟؟؟؟؟
ممنون میشم اگر جواب بدهید.
با سلام و احترام
در حالتی که پدر و مادر یک شخص فوت کرده باشند و فرزندی هم نداشته باشند، کلیهی اموال او میان خواهر و برادر او تقسیم میشود. تا زمانی که شخص حتی یک خواهر یا یک برادر داشته باشد، برادرزاده یا خواهرزادهی او هیچ سهمی از اموال او نخواهند داشت. یعنی برادرزاده و خواهرزاده متوفی در صورتی ورثهی متوفی محسوب میشوند که متوفی حتی یک خواهر یا یک برادر هم نداشته باشد. با وجود آن خواهر یا برادر، کلیهی اموال متوفی به او خواهد رسید.
در فرض شما هم به همین نحو است.
ما یه خانواده چهار نفره ایم پدرو مادر و پسر و دختر
اگه ۱۰۰ میلیون پول بین ما تقسیم بخواهد بشود با سهمیه یک سوم پدر و یک هشتم مادر چه درصد هایی به افراد خانواده میرسد؟
ممنون اگه جواب بدید
بقیه اموال دو به یک بین پسر و دختر تقسیم می شود
با سلام وقت بخیر
در صورتی که پدر فوت شده باشه ، همسر ، دو دختر، یک پسر و مادر پدر در قید حیات باشند ، اموال پدر فوت شده ب چه صورت تقسیم میشود؟
داماد و عروس متوفی از اوال او حق و حقوقی دارند؟
با سلام و احترام
خیر
عروس و داماد جزو ورثه محسوب نمیشوند.
سلام ببخشید شخصی که فرزند خوانده دارد خودش میتونه قبل مرگ وصیت نامه را تنظیم کنه طوری که به فرزند خواندنش ارث برسه؟
سلام
نسبت به یک سوم وصیت او نافذ است اما مازاد آن خیر. ارث در معنای دقیق کلمه به فرزند خوانده نمی رسد.
سلام اگر شخص ازدواج نکرده و فرزندی هم نداشته باشد و خواهر و برادری هم نداشته باشد و پدر و مادرش(و پدربزرگ و مادربزرگ ) هم فوت کرده باشند ارث به چه کسی می رسد؟
با سلام و احترام
در چنین وضعیتی اموال این فرد میان خاله، دایی، عمه و عموی او تقسیم میشود و اگر هیچیک از اینها را هم نداشته باشد، ارث به فرزندان آنها میرسد.
با سلام و عرض خسته نباشید . پدرم در سال ۱۳۸۰ مبلغ ۸۰۰ هزار تومان برای مخارج عروسی برادرم وصیت کرده بود . تا امروز به خاطر مادرم نسبت به تقسیم ارث اقدام نکرده ایم . حال سوال این است که مبلغ ۸۰۰ هزار تومان سال ۱۳۸۰ امروز چگونه محاسبه و پرداخت خواهد شد ؟
سلام مخاطب محترم
همان مبلغ است
قانونی در خصوص پرداخت به روز آن نداریم.
سلام مادربزرگ پدری من ده سال زمینگیر بودن و من ازشون نگهداری میکردم حالا که فوت کرده فرزندانش میگن سهام عدالتش را بزنیم به نام توآیا قانون قبول میکند؟
با سلام
مطابق آنچه که در پایگاه رسمی اطلاعرسانی سهام عدالت ذکر شده است، وراث قانونی صرفاً میتوانند قدرالسهم خود از سهام عدالت را تنها به کسانی که نام و مشخصات ایشان در گواهی حصر وراثتِ شخص متوفی بهعنوان وارث ذکر شده انتقال دهند و بذل و انتقال یا هر نوع واگذاری آن(سهام عدالت) به اشخاص دیگر امکان پذیر نیست.
بنابراین، با توجه به اینکه با وجود فرزندان متوفی، شما ورثه ایشان به شمار نمیآیید، انتقال سهام عدالت ایشان به شما امکانپذیر نیست.
ببخشید پس اگر طبق وصیت نامه نتواند ب فرزندخوانده اموالش را بدهد مبتواند قبل از مرگ اموالش را به نام فرزند خواندش کند ؟
سلام
تا یک سوم اموال وصیت مجاز است. اما مازاد بر آن خیر. مگر با اجازه سایر وراث
قبل از مرگ هم می تواند به نام بزند. اما مواظب باید بود که متضرر نشویم
سلام چرا قوانین ارث انقدر کم است..اخر دادن ارث دو برابر به پسری معتاد و بیکار که پول حرام کن است و دادن نصف ان به دختری که در حال کار تولیدی است عدالت است؟به نظرم باید قوانین بسیاری بر ارث ها باشد و ایا کسی میتواند اموال را قبل نام به نام کسی بزند به طوری که تا قبل مرگ حق استفاده از ان را نداشته باشد
سلام
بزرگوار مطلبی که می فرمایید یک استثنا است.قاعده مورد دیگری است. احکام الهی بر اساس غلبه است. ممکن است که در مورد شما متفاوت باشد… در مورد سوال دوم هم ابهام وجود دارد. به این معنا که اگر ملک و یا مالی به نام شما زده نشده باشد، نمی توانید آن را به کس دیگری منتقل فرمایید.
با ما همراه باشید
سلام من پدر بزرگ مادری داشته ام که همه اموال اورا دایی ام برداشته حالا یک قطعه زمین از او مانده که فرزندان دایی ام هم ان را می خواهند بالا بکشند ایا به انها ارث میرسد ضمنا دایی ام هم قبل از پدر بزرگم فوت کرده است می خواستم بدانم همه ان زمین به مادرم میرسد یا انها هم سهم دارند اگه بخوام سهم مادرم را بگیرم باید چکار کنم
با سلام
با توجه به اینکه دایی شما قبل از پدربزرگتان فوت کردهاند و پدربزرگتان در زمان فوت خود، فرزند دیگری جز داییتان داشتهاند، فرزندان دایی شما از اموال پدربزرگتان ارث نمیبرند.
برای گرفتن حق مادرتان، باید از طریق مرجع قضایی برای انحصار وراثت اقدام نمایید.
عرض سلام پدر، من حق بیمه بهداشت و درمان پدر بزرگ و مادر بزرگم رو تا زمان فوتشون به مدت ۳۰ سال پرداخت کردند یعنی از حقوق شون کم شده ،الان میتونن از ارث کم کنند اون مقدار رو به نفع خودشون مدارکش رو هم دارند .
با سلام و احترام
سهمالارث هر یک از ورثهی متوفی براساس حکم قانون از قبل تعیین شده است و امکان کم یا زیاد کردن آن وجود ندارد. نوع دلیلی هم برای افزایش یا کاهش سهمالارث به آن استناد میشود، اهمیتی ندارد. البته ایرادی ندارد که مابقی ورثه براساس رضایت خود بخواهند پس از دریافت سهمالارث، حقی را که پدرتان برای خودشان قائل هستند، به ایشان بدهند. منتها اینکه پدرتان بخواهند با استناد به چنین موضوعی، در میزان سهمالارث خود یا دیگران تغییری ایجاد کنند، امکانپذیر نیست.
با سلام و احترام
من از شما تمنا دارم توی قوانین ضد زن و ضد دخترانه موجود در کشور تجدید نظر بفرمایید.
چرا یک زن بعد از سالیان زندگی و زحمت بعد از فوت همسر فقط ۱۲.۵ درصد ارث میبرد و مادر پدر من که سالیان است از او جداست و خود دارای خانه و ثروت است ۳۳.۳۱ درصد ارث میبرد.
زندگی زن همچنان جاری است و به پول نیازمند، زندگی مادر متوفی در روزهای پایانی و خود بی نیاز از مال.
پدر من فوت کردن و یک سوم مالشون به مادربزرگ ۸۰ ساله من میرسه. من ۳۳ ساله ام و مجبورم خانه پدر را بفروشم تا سهم الارث مادربزرگم را بدهم.
همسر پدرم سخت محتاج است و فقط ۱۲.۵ درصد میبرد. چیزی حدود ۲۰۰ میلیون.
ایا این انصاف است!
با سلام و احترام
شما دغدغهی خود را با کارشناسان حقوقی سایت مهداد در میان گذاشتهاید.
این سامانه صرفاً برای پاسخگویی به سوالات حقوقی مخاطبان طراحی شده است و هیچ صلاحیت و اختیاری برای اصلاح و وضع قوانین ندارد. وضع قانون، در صلاحیت مجلس شورای اسلامی است.
در خصوص این موضوع اگرچه به لحاظ قانونی نمیتوان در میزان سهمالارث ورثهی متوفی تغییری ایجاد کرد، ولی پدر شما این حق را داشتند که نسبت به یکسوم اموال خود، وصیت کنند. یعنی ایشان میتوانستند وصیت کنند که یکسوم از اموالشان به همسرشان برسد تا آن کسری تا حدی جبران شود، ولی متاسفانه به علت ناآگاهی از قوانین این اقدام انجام نشده است.
سلام
من درچه صورت میتوانم سهم پسر بخش خودم بگیرم در صورتی که سند بطور مساوی بین دختر و پسر تقسیم و صادر شده ممنون
با سلام
مخاطب گرامی!
سوال شما ابهام دارد.
لطفاً اگر تمایل به دریافت پاسخ دارید، مجدداً آن را مطرح نمایید.
منظورتان از صدور سند بهطور مساوی چیست؟
سلام حدود ۵۰ سال از فوت پدر بزرگم و ۲۰ سال عمویم میگذرد پسر عمده این زمین های کشاورزی و اب کشاورزی را تصرف نمودن ِزمین های اصلاحات ارضی است آیا میتوانم با شهود احقاق حق نمایم و آیا میتوانم اجاره و درآمد کشاورزی این چندین سال را درخواست نماییم ممنون و دعاگوی شما
سلام
برای اثبات مالکیت اول سند ملاک است ولی اگر نبود با شهادت شهود و سایر ادله و قرائن قابل احراز است
سلام
قرار بوده که سهم یک باب مغازه بصورت پسر بخش و دختر بخش که قانون هست سند زده بشه که بنا به دلایلی سند بطور مساوی بین دختر و پسر صادر شده و در حال حاضر من میتونم شاکی بشم و سهم خودم رو بصورت قانونی طلب کنم یعنی مهمونی قانون هست ممنون
در حال حاضر سه تا سند به اسم سه نفر زده شده که در سند دو دانگ دو دانگ بین یک پسر ودو دختر به صورت مساوی است من پسر هستم و میخواهم سهم پسر بخش خود را بگیرم حالا که سندها جدا شده آیا میشه اقدامی کرد یا دیگه نمیشود
سلام مادر پدر بزرگ من قبل فوتش زمینی داشت بعد از فوت چند سال بعد مادربزرگن هم فوت میکنه و الان بچه ها نمیخوان زمین رو تقسیم کنن اختلاف دارن ایا مادر من میتونه خودش از دادگاه بخواد که سهمش رو از زمین بدن؟ و اینکه تکلیف سهم یک هشتم مادربزرگم چی میشه؟
سلام
بله اقدام نمایند.
یک هشتم مادر بزرگ هم به وراث می رسد
با سلام وخسته نباشید خدمت کارشناس محترم اینجاب پدرم زودتر از والدینش یعنی زودتر از پدر و مادر خود فوت کرد که صاحب دوپسر و سه دختر میباشد دوتا عمو دارم که چون پدر و مادرشان پیر و در فرسوده بود آنقدر صبر کردند تا آنها فوت کنند و حال آنها با شکایت و شکایت بازی قصد گرفتن ارث پدر و مادر فوت شده از فرزندان برادر که خود فقیر و محتاج هستند دارند آیا راهی وحود دارد که جلوی سهم خواهی آنها را گرفت و آیا بعد ا فوت پدر و مادر میوانند تقاضای ارث آنها را داشته باشند لطفا راهنمایی نمایید
سلام
نیازی به شکایت نیست. ارث را عموها می برند. زیرا طبقه اول ارث هستند و معلوم است که فرزندان یک برادر مانع و یا حاجب ارث بری سایر وراث نمی شوند.
با سلام مادری دوبار ازدواج نمودند و حاصل ازدواج اول یک فرزند پسر و ازدواج دوم دو پسر و یک دختر میباشد و ماترک ایشان کاملا از ازدواج دوم می باشد آیا فرزند همسر اول مانند دوپسر ازدواج دوم سهم میبرد؟؟
با سلام
تمامی اموالی که به نام ایشان است، مطابق نصابهای قانونی میان تمامی ورثه ایشان(تمامی فرزندان، پدر و مادر ایشان و شخصی که در زمان فوتشان همسر ایشان بودهاند) تقسیم میشود. اینکه ایشان این اموال را چه زمانی به دست آوردهاند، بر این موضوع تاثیری ندارد.
سلام
اگر سرمایه پدر مادر تبدیل بطلا شده و دست دختر مجرد خونه بوده باشد بعد مرگ پدر مادر تکلیف اون طلاها چه میشود؟در حالیکه دختر اصلا شاغل نبوده ک ثابت کنه با کار کردن خودش خریده.و پول های نقد هم باز ب حساب دختر مجرد ریخته میشده الان چیکار باید کرد ؟ راهی هست اون اموال ثابت بشه تماما مال پدر مادر بوده ولی به حساب دختر ریخته میشده؟و اینکه اجازه داره وسایل خونه تماما برداره و اندازه پسر ارث ببره چون مجرده؟{کلا با فکر اینکه اندازه پسر ارث میبره چون دختره مجرده ازدواجم نمیکرد>}
با سلام
برای اثبات این ادعا که این طلاها و پولهایی که در حساب ایشان است، تعلق به پدر و مادرتان دارد، باید دلیل و مدرک معتبر ارائه دهید. مانند اینکه شاهد معرفی کنید و یا اینکه اگر دستنوشتهای از پدر و مادرتان وجود دارد، آنها را ارائه دهید و … . در هر صورت، شخصی که مدعی است، وظیفه اثبات را بر عهده دارد و بدون داشتن دلیل، هیچ ادعایی قابل اثبات نیست.
در خصوص میزان سهمالارث هم، مجرد یا متاهل بودن افراد تاثیری در میزان سهمالارث آنها ندارد. میزان سهمالارث هر شخص از قبل توسط قانونگذار تعیین شده است و میزانهای تعیینشده، حتی با توافق هم قابل تغییر نیستند. دختر در هر صورت(چه مجرد باشد و چه متاهل)، نصف پسر ارث میبرد.
باسلام
مادر بنده ۷ برادر و ۲ خواهر هستن بزرگترین برادر خانواده فوت میکنه و ارثی ک از فرزندشون میرسه رو به نوه شون می بخشن و ۳ تا برادراشون از پدرشون مبلغی رو میگیرن و دست نوشته ای میدن و امضا انگشت میزنن و با چند نفر به عنوان شاهد امضا میکنن که ما ارث پدریمون رو گرفتیم و چیزی نمیخوایم و ۲ خواهرا رو مجبورن میکنن دست نوشته ای بنویسن و امضا کنن که ما جهیزیه رو به عنوان ارث پدری گرفتیم و چیزی نمیخوایم و بعد از فوت پدر بزرگم یه خونه میمونه و بعد۲ تا از فرزندای پدر بزرگم شکایت میکنن که ما حقمون رو میخوایم ولی در حالی که پدر بزرگم خونه رو به اسم سه تا پسر اخر کرده و فروخته و دفتر اسناد نوشته شده که از ارث ۱۰ میلیونم به دخترا بدین در حالی که به همه پسراش کمک مالی کرده و خونه خریده ولی فقط به دخترا جهیزیه داده اگ این ارث بین همه دخترا و پسرا تقسیم بشه تنها کسی که حقشون پایمال میشه دختراس یعنی هم کمکی که کرده تا خونه خریدن و هم ارثی که بردن حق به پسرا ۲ بار رسیده و به دخترا نصفش رسیده میخواستم بدونم آیا اینا می تونن حقشون رو از برادراش و ارثی که مونده بگیرن؟
با سلام
اگر پدربزرگتان پیش از فوت خودشان، اموالشان را به این نحو که گفتهاید به فرزندانشان انتقال دادهاند، دیگر مالک این اموال همان اشخاص هستند و هیچکس نمیتواند نسبت به آنها ادعایی داشته باشد. جز اموالی که به این نحو انتقال پیدا کرده است، اگر چیزی در زمان فوت پدربزرگتان به نام خود ایشان بوده است، این مال طبق نصابهای قانونی میان تمامی ورثه(اعم از دختر و پسر) تقسیم خواهد شد.
بنابراین، باید میان دو دسته از اموال تفاوت گذاشته شود:
۱. آن دسته از اموالی که پدربزرگ شما در زمان فوت خود به برخی از فرزندان انتقال دادهاند. (نسبت به این اموال کسی نمیتواند ادعای داشته باشد چون پدربزرگ شما در زمان فوت خود مالک آنها نبوده است)
۲. آن دسته از اموالی که پدربزرگ شما در زمان فوت خود مالک آنها بوده است(این اموال میان تمامی ورثه تقسیم میشود و برای اینکه دخترها از آن ارث ببرند، نیازی به توصیهی پدربزرگتان نبوده است).
سلام ، من پدرم فوت کرد بعد از اون اموالش را به نام مادرم کردیم ، چند برادر و خواهر دارم ، الان یکی از برادرانم سهمش از اموال پدرمان میخواد با وجود بنام کردن به نام مادرم میتواند ارثش را بگیرد ممنون
سلام
خیر
مگر با رضایت مادرتان
من از سن هفت روزه گی به فرزندی گرفته شده ام پدر مادر اصلی ام فوت گردیده اس حالا من در سن ۲۵ ساله رسیدم من میتوانم از این پدری که مرا به فرزندی گرفته میراث ببرم یا خیر و من دو خواهر دارم سن شان بزرگ اس و اونا ازدواج کرده اند
با سلام
فرزندخوانده از شخصی که او را به فرزندخواندگی پذیرفته است، ارث نمیبرد. اشخاصی که در حال حاضر سرپرست شما هستند، میتوانند تا زمانی که در قید حیاتاند، اموالی را از طریق قراردادهایی مثل صلح، هبه و … به شما انتقال دهند و یا اینکه وصیت کنند که پس از فوتشان یکسوم اموالشان به شما برسد. ولی شما جزو ورثه محسوب نمیشوید و نمیتوانید مانند مابقی ورثه از آنها ارث ببرید.
سلام. من یک فرزند پسر یکساله و یک زن دارم، یک ملک نیز به اسم من است، اگر من فوت بشم این ملک ارث پسر و زن من میشود؟
مادرم در قید حیات است، پدرم فوت شده است، یک برادر و یک خواهر نیز دارم
با تشکر
با سلام
پس از فوت شما، اموالی که به نام شما است، براساس نصابهای قانونی میان مادر، همسر و فرزندتان تقسیم میشود.
سلام من یک پسر ۲۰ساله و دختر ۱۷ساله و دختر ۴ ساله دارم شوهرم فوت کرده پدر و مادرش زنده هستن آیا پدر و مادر ش از اموالی که به نام شوهرم هست با وجود پسر ۲۰ساله ارث می برن ممنون
با سلام
شما، فرزندانتان و والدین همسرتان، ورثه ایشان(همسرتان) هستید. تمامی اموالی که به نام ایشان است، میان این افرادی که ذکر شد، تقسیم خواهد شد. سهمالارث هر کدام از شما براساس نصابهای قانونی تعیین میشود.
با سلام
من در چه صورت میتونم سهم پسر بخش که دو برابر سهم دختر بخش هست بگیرم در صورتی بنده طبق وصیت رضایت دادم و سند بطور مساوی بین پسر و دختر صادر شده حالا راهی هست که من بتونم دوباره سند دوتا خواهر که بطور مساوی خورده رو درخواست و طبق قانون اسلام باطل کنم
باسلام
ما دوبرادر ویک خواهر هستیم ومادرمون زنده هست .متاسفانه پدرما زودتر از پدرخودفوت کردن وپدرشون زنده هستن سوالم این است ایا پدرایشون ازدارایهای پدرم ارث میبرن یااینطور نیست.
با سلام
بله، ارث میبرند.
وارثان پدر شما عبارتند از:
پدر و مادر ایشان، فرزندان ایشان، همسر ایشان(یعنی مادرتان).
سلام
مادرمان فوت کرده و ارث داشته که فقط از والدین خودش به جا مانده بود و پدرمان در حیات هست
آیا در این وضعیت دخترها ۲ به یک از پسران ارث میبرند؟
سلام
بله دختران نصف می برند
سلام میخواستم بدونم در صورتی که پدر حدود ۱۴ سال است که فوت کرده از اموال وی ابتدا مهریه داده میشود یا ارث فرزند؟اگر اموال وی تنها کفاف به مهریه بدهد فرزند ارثی میتواند داشته باشد یا خیر؟
با سلام
اگر اموالی از متوفی باقی مانده باشد، ابتدا باید دیون او پرداخت شود. پس از پرداخت دیون، اگر چیزی از اموال باقی ماند، این اموال میان ورثهی او تقسیم میشود و اگر چیزی از اموال او باقی نمانده باشد، دیگر بحث تقسیم اموال میان ورثه نیز منتفی میشود. مهریه نیز دینی است که پرداخت آن بر عهدهی متوفی قرار دارد و مشمول این قاعده میشود؛ یعنی ابتدا باید این دین پرداخت شود و اگر اموال متوفی صرفاً کفاف پرداخت این دین را بدهد، طبیعتاً تقسیم ارث منتفی میشود و چیزی نمیماند که بخواهد به ورثه برسد.
با سلام
خسته نباشید
۱۰۰ میلیون پول ارثیه بین ۳ پسر و یک دختر چطور تقسیم کنیم یعنی به هر پسر چقدر پول بدیم و به یک دختر چقدر پول بدیم .
با سلام
اگر پدرومادر متوفی و همسر متوفی در قید حیات نباشند، ترکه به صورت دو به یک میان ورثه تقسیم میشود؛ به این نحو که به هر دختر، نصف هر پسر ارث میرسد.
سلام ببخشید پدر من زودتراز پدر و مادرش فوت کرده ، ایا از اموالش چیزی به من و برادرم و مادرم میرسید ؟
با سلام
با توجه به اینکه پدرتان زودتر از والدین خود فوت کردهاند، از اموال والدینشان ارث نمیبرند. بنابراین، سهمی از ارث آنها ندارد که به شما برسد. در صورتی شما و برادرتان از اموال پدربزرگ و مادربزرگتان ارث میبرید که آنها هیچ فرزند دیگری جز پدرتان نداشته باشند(یعنی شما عمه و عموی دیگری نداشته باشید).
سلام پدر بزرگم ی پسر داره دوتا دختر وقتی زنده بود زمینارو فروخت با پولش خونه خریده خونه دست پسرشه حالا پدر بزگم فوت کرده ایا ب دختراش ارث میرسه
با سلام
تمامیِ اموالی که به نام پدربزرگتان است، پس از فوت ایشان میان همهی ورثهی ایشان تقسیم میشود. در خصوص این ملک نیز باید دید که آیا ایشان(پدربزرگتان) در زمان حیاتشان، مالکیت آن را به پسرشان انتقال دادهاند یا خیر. اگر مالکیت این ملک را به پسرشان انتقال داده باشند، ورثهی دیگر در آن سهم نخواهند داشت؛ زیرا پدربزرگتان در زمان فوت خود، مالک این ملک نبوده و قبل از فوتاش، آن را به شخص دیگری انتقال داده است. اما چنانچه مالکیت این ملک به شخص دیگری انتقال نیافته باشد و در زمان فوت پدربزرگتان به نام خود ایشان(پدربزرگتان) بوده باشد، حالا که ایشان فوت کردهاند، میان تمامیِ ورثه تقسیم خواهد شد. در این حالت، این موضوع که این ملک در تصرف یکی از ورثه است، مانع از ارثبردنِ ورثهی دیگر نخواهد شد.
سلام وقت بخیر
اگر پدری قبل از فوتش وصیت کنه ک اموالش مث زمین و خونه به دختر و پسرش برسه
بعد فوت چطور میشه? در صورتی ک پدر و مادرمتوفي قید حیات باشن
با سلام
وصیت صرفاً نسبت به یکسوم اموال معتبر است. بنابراین، یکسوم اموال براساس وصیت متوفی و به همان نحوی که در وصیت ذکر شده است، میان دختر و پسر متوفی تقسیم میشود و دوسومِ دیگر اموال متوفی، براساس نصابهای قانونی میان تمامیِ ورثهی متوفی (یعنی پسر، دختر، والدین متوفی و همسر متوفی) تقسیم میگردد. البته اشاره به این نکته ضروری است که عمل به تمامیِ وصیت متوفی در صورت رضایت ورثهی دیگر، امکانپذیر است. منتها اگر ورثهی دیگر رضایت ندهند، وصیت صرفاً نسبت به یکسوم اموال اجرا میشود.
باسلام .پدرمان ارث پدری خود و۶خواهرانش به من وداداشم بخشیده باقولنامه دستی .ونیز چندتا ازخواهراش امضاه کردن .وپدرم انگشت گذاشته چنانچه خواهراش ادعایی داشته باشن اوازسهمیه خودش بخشون بده ایا این قولنامه باامضای شاهد اعتبار دارد ممنون
با سلام
هر شخصی صرفاً میتواند اموالی را که به نام خودش است و مالکیت آنها را دارد، به دیگران ببخشد، بفروشد و … . بنابراین، مشخص نیست منظور شما از اینکه پدرتان ارث خود و خواهرانش را به شما بخشیده است و “برخی” از خواهران ایشان نیز این سند عادی را امضا نمودهاند، چه میباشد. پدر شما صرفاً نسبت به سهمالارث خود مالکیت دارد و صرفاً هم برای همین سهمالارث خود میتواند تصمیم بگیرد. ضمن اینکه اگر قرار بر هبه و بخشش هم باشد، ابتدا باید انحصار ورثه و تقسیم ترکه صورت بگیرد و پس از آن، هر شخص بهعنوان مالک سهمالارث خود، آنچه را که مالک شده است، ببخشد. بنابراین، نکات حقوقیِ بسیاری برای انجام این کار وجود دارد و عدم رعایت هر یک از این نکات، باعث بیاعتبارشدن آن میشود.
باسلام ماشش خواهر ودو برادر جمعا هشت نفر وپدر نود سال ذومادر هشتاد سال در قید حیات هستند دارای خانه ای دارای سند وباغی قولنامه ای وپدر ما پیر وفرتوت ومادر ما حتی جهیزیه به دخترها به زورداده وفقط پسر کوچک را دوست دارد و میگوید همه اموال مال پسر کوچک
وبرادر بزرگ زن سوم گرته وبچه ندارد وحدودا ۴۵سال دارد وبرادر کوچکتر مجرد و۳۵ ساله و خواهرها همه شوهر کرده اند و چون پدر ما بازنشسته میباشد ماهی ۶میلیون میگیرد وتا بحال تمام حقئق ودرامدش را به پسرها داده حتی برایشان خانه هم خریده ایا میتواند تمام مال واموالش را به پسرها بدهد
با سلام
امکان اینکه پدر یا مادرتان (یعنی شخصی که مالک این اموال است)، برخی از فرزندان خود را از ارث محروم کنند، وجود ندارد. اما مالک این اموال(پدر یا مادرتان) این اختیار را دارند که تا زمانی که در قید حیات هستند، اموال خود را به هر کدام از فرزندان خود که می خواهند(حتی به یکی از فرزندان خود) انتقال دهند و برای انجام این کار، نیاز به اجازهی هیچ کسی نخواهند داشت. بنابراین، اگر والدین شما در زمان حیاتشان اموال خود را به هر یک از فرزندان خود انتقال دهند، این انتقال صحیح است و آن فرزند، مالک این اموال خواهد شد؛ البته باید این انتقال در قالب یکی از قراردادهای حقوقی و بهصورت معتبر صورت گیرد. اگر هم هیچ نقل و انتقالی در زمان حیات آنها صورت نگیرد، این اموال پس از فوت والدینتان، براساس نصابهای قانونی میان تمامیِ ورثه تقسیم خواهد شد. در این صورت، اگر والدینتان قبل از فوت خود، برخی از ورثه را از ارث محروم کرده باشند یا وصیت کرده باشند که به فلان فرزند چیزی نرسد، این خواست و وصیت اعتبار قانونی نخواهد داشت. اگر هم وصیت اینگونه باشد که تمامیِ اموال به فلان فرزند برسد، این وصیت صرفاً نسبت به یکسوم اموال اعتبار خواهد داشت و مابقیِ اموال(دوسوم دیگر)، براساس نصابهای قانونی میان تمامیِ ورثه تقسیم خواهد شد.
باسلام وتشکر
سلام خسته نباشید.من پدرم تازه فوت کرده.ما سه برادر هستیم با یک مادر..یکی از برادرها ازدواج ودوتا دیگر مجرد..دو تا خونه قولنامه ایی.ویک ماشین.سند دار..و مادر پدرم زنده هستن.ایا مادر پدرم هم سهم میبرد از اموال پدرم؟؟چند درصد هستش ممنونم.ممنونم خسته نباشی
سلام
بله
مادر به هر حال یک ششم از کل ارث را می برد
با ما همراه باشید
سلام خسته نباشید.من پدرم تازه فوت کرده.ما سه برادر هستیم با یک مادر..یکی از برادرها ازدواج ودوتا دیگر مجرد..دو تا خونه قولنامه ایی.ویک ماشین.سند دار..و مادر پدرم زنده هستن.ایا مادر پدرم هم سهم میبرد از اموال پدرم؟؟چند درصد هستش .پدر بابام فوت کرده.ده سال پیش ممنونم.ممنونم خسته نباشی
پاسخ ارسال شد
سلام وقت بخیر
سهم دختر از ارث مادر چقدره
یعنی برابره ارث پدره
یا مساویه
با سلام
خیر، سهم دختر مساوی سهم پدر نیست.
اینکه دختر چه میزان سهم از مادرش میبرد، بستگی به این دارد که متوفی چند ورثه دارد و ورثهی دیگر او چه اشخاصی هستند.
سلام وقت به خیر
پدر بنده از زن دومش دو فرزند دختر داره که ملک ها و ماشین های رو به نام دو دختر بچهش کرده و من و برادر و خواهر تنیم هیچ ملکی از پدرمون به ناممون نشده که پدرم هنوز در قید حیاط هستش .
آیا بعد از فوت پدر امکان دادخواهی و گرفتن حق ارث وجود دارد ؟
سلام
متاسفانه خیر
شاید امتحانی باشد برای ارزیابی صبرتان در مقابل پدر! جز محبت و احترام برای پدرتان اقدامی انجام ندهید. حتما پاسخ و اجر صبرتان را خداوند می دهد
سلام اگر ارثی از جد انسان به باز ماندگان برسد ایا این درست است که بین نوه ها مساوی تقسیم می شود ( در جایی شنیدم مالی که ا ز جد انسان ارث برسد مساوی بین دخت وپسر نقسیم می شود )در این مورد جواب چیست؟
با سلام
خیر، اینگونه نیست.
مطابق ماده ۹۱۱ قانون مدنی؛ “هرگاه میت اولاد بلاواسطه نداشته باشد، اولاد اولاد او(یعنی نوههای او) قائممقام اولاد بوده و بدین طریق جزو وراث طبقه اول محسوب و با هر یک از ابوین که زنده باشد ارث میبرد. تقسیم ارث بین اولاد بر حسب نسل به عمل میآید: یعنی هر نسل حصه کسی را میبرد که به توسط او به میت میرسد. بنابراین، اولاد پسر دو برابر اولاد دختر میبرند.
در تقسیم بین افراد یک نسل، پسر دو برابر دختر میبرد”.
سلام پدر بزرگ من فوت که میکنن مادر بزرگم با هزار حیله اموال که به دخترا ارث میرسیده رو از دخترا میخاد بهش واگذار کنن و این واگذاری روی برگه صورت گرفته و چند شاهد هم امضا کردن دخترا بیسواد بودن و فکر کردن فقط خانه و گاو رو به مادر بخشیدن در حالی که زمینای کشاورزی هم تو برگه قید شده حالا ۲۰سال از این جریان میگذره دخترا تازه از وجود این برگه مطلع شدن ایا راهی هست که اموال به دخترا برگردونه بشه مادر بزرگم زنده اس اما راضی نمیشه اموالو برگردونه
با سلام
ابطال آن قرارداد، نیاز به اثبات بیاعتباربودنِ آن دارد. یعنی اگر فرزندان ایشان اعتقاد دارند که آن قرارداد بیاعتبار است، باید با ارائهی دلیل و مدرک معتبر ادعای خودشان را اثبات کنند. طبق قانون، اگر قرارداد در اثر اکراه یا اجبار منعقد شده باشد و یا اینکه محتوای آن، مبتنی بر توافق مشترک طرفین نبوده باشد(یعنی مثلاً چیزی فراتر از توافق طرفین در آن نوشته شده باشد یا اینکه قصد طرفین با هم مطابقت نداشته باشد)، این قرارداد فاقد اعتبار است. در این حالت، شخص مدعی میتواند با ارائهی دلیل و مدرک معتبر و اثبات ادعای خود، ابطال آن را از دادگاه بخواهند.
پیشنهاد میشود که اگر تصمیم بر اقدام حقوقی وجود دارد، پیش از انجام هر نوع اقدام حقوقی، حضوراً با یک وکیل دادگستری مشورت شود تا کافیبودن یا نبودنِ ادله و جزئیات دیگر، مورد بررسی قرار گیرد.
سلام خسته نباشید ما یه خواهربم و یک مادر .پدرمان هنوز فوت نکرده اما ما فقه شافعیه هستیم و در این فقه پسر نباشد برادر میت از ارث برخوردار میشود
چه کنیم به انان چیزی نرسد😢
با سلام
قواعد ارث در خصوص اموالی اجرا میشود که در زمان فوت متوفی، به نام متوفی باشد. پدر یا مادر شما میتوانند در زمان حیات خود، اموالشان را در قالب قراردادهایی همچون هبه یا صلح به فرزندانشان انتقال دهند. در این حالت، در زمان فوتشان دیگر چیزی به نام خودشان نخواهد بود تا پس از فوتشان قواعد ارث نسبت به این اموال اجرا شود.
با سلام
در یک خانواده مادر یک سوم اموالش رو به یکی از فرزندان وصیت می کنه
اگر پدر خانواده فوت کنه و سپس مادر فوت کنه آیا فرزندی که مادرش به اون وصیت کرده می تونه از سهم یک هشتم پدر برای مادرش هم که فوت شده درخواست کنه ؟ تا از اون یک هشتم هم یک سوم به خودش برسه ؟
سلام
تا یک سوم از کل دارایی مادر برای آن فرزند است و مانعی نیست.