مراقب کلاهبرداری با رسیدسازهای جعلی باشید!

کلاهبرداری، یکی از جرایم سنتی است که امروزه با استفاده از شیوههایی انجام میشود که در گذشته کسی با آنها آشنایی نداشت. بهعبارتبهتر، توسعة ابزارهای ارتباطی و فضای مجازی در سالهای اخیر باعث پیدایش شکلهای جدید کلاهبرداری شده است. ازاینرو، ضرورت دارد که اعضای جامعه با گسترش دامنة اطلاعات حقوقی و توجه به توصیههای کارشناسان این حوزه، امنیت خود را در برابر آسیبهایی که در معرض آن قرار دارند، تضمین نمایند. در این راستا، سایت مهداد در این گزارش خبری، به روایتِ شکل جدیدی از سودجویی از زبان رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا پرداخته است.
به گزارش مهداد، سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت: مجرمان سایبری در هنگام خرید کالا از کسبه یا شهروندانی که کالایی را در سایتهای واسط برای فروش ثبتنام کردهاند، با ادعای واریز وجه به کارت فروشنده از طریق گوشی یا تبلت و نشاندادن رسید جعلیِ واریز، کالا را از فروشنده دریافت میکنند؛ بدون اینکه وجهی به حساب بانکیِ آنها واریز کرده باشند.
وی تصریح کرد: کاربران باید توجه داشته باشند که در صورت ضرورت انجام اینگونه مبادلات و دریافت وجه کالا یا خدمات بهصورت کارت به کارت، نیازی به افشای اطلاعات کامل کارت نیست. تراکنش فقط به شماره کارت نیاز دارد و نباید سایر اطلاعات کارت مانند cvv2 و تاریخ انقضاء و رمز کارت را برای افراد افشا کرد.
سرهنگ رجبی تأکید کرد: افراد دقت داشته باشند که پیامک بانکیِ کارت خود را فعال کرده و برای تأیید پرداختها فقط به پیامکهای ارسالی از بانک توجه کنند و یا از روشهایی مانند موبایل برای اطمینانیافتن از دریافت پول استفاده کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا با اشاره دوباره به این مطلب که مجرمان سایبری با نصب برنامههای رسیدساز جعلی بر روی گوشیهای هوشمند یا تبلت بدون واریز هیچگونه وجهی فقط با نشاندادن رسید واریز، از شهروندان و کسبه کلاهبرداری میکنند، از هموطنان درخواست کرد که در صورت مواجهشدن با چنین مواردی مراتب را از طریق سایت پلیس فتا اعلام کنند.
* منبع نقل مصاحبه: خبرگزاری فارس